Karolina W.
/ 81.168.143.* / 2007-09-19 11:16
Witam, zasadniczo ze start upami jest ten problem, że to bardzo ryzykowne inwestycje. Jeśli do tego dochodzi brak doświadczonego zarządu, bardzo ciężko znaleźć inwestora. Sama od niedawna szukam inwestora dla mojego biznesu i się rozglądam. jest trochę miejsc. Dotychczas "zgłosiłam się" do Aniołów Biznesu (Lewiatan), probuje uderzać do funduszy Venture Capital ale generalnie ciężko. Portale a'la www.szukam-inwestora.pl też "obskoczyłam", dotychczas pojawiło się kilka zapytań ale prócz wstępnych rozmów z inwestorem pozyskanym przez www.ipo.pl nic konkretnego się nie wydarzyło.
Zobaczymy co z tym inwestorem, możliwe że uda nam się dojść do porozumienia, choć preferowany przez niego profil działalności (budownictwo, energetyka) nie do końca zgadza się z moją działalnością... Jestem jednak dobrej myśli, póki co zapoznał się z historią firmy, planami na przyszłość, wynikami finansowymi itd. - wstępnie jest zainteresowany ale musi przeanalizować rynek, przejrzeć dokładnie prognozę wzrostu. Innymi słowy ciągle się zastanawia. Zobaczymy co z tego wyniknie...