sewerer
/ 92.74.241.* / 2009-05-31 13:33
Nie badz smieszny! To byl chyba komendant wojewodzki lub krajowy! Poza tym sa pewne zawody w ktorych nie mozesz pracowac do 65 roku zycia i tu pobieranie emerytury i praca jest uzasadniona. Oczywiscie musi sie to wiazac ze zwolnieniem stanowiska i pracy gdzie indziej; np. gornik po 25 latach nie moze pracowac dalej w gornictwie na tym samym stanowisku pracy. Mnie wkurza to, ze np. dyrektorka biblioteki publicznej jeszcze dzisiaj pobiera pensje, a od jutra juz emeryture i pensje, nie powiadamiajac nawet o tym przelozonego. Mowi sie ciagle o wielkich przywilejach dla wojska, a nikt nie chce tam pojsc, mimo ze maja ponoc tam przywileje. Ja mam gdzies te prywileje i Afganistan czy Irak, bo to zaden przywilej tam byc, ale sa gryzipiorki, ktorym zafundowano luksus pracy i pobierania emerytury na tym samym stanowisku pracy. Niech zakladaja sobie dzialalnosc gospodarcza! Przeciez takiej dyrektorce biblioteki nic nie przeszkadza, by dalej pobierac pensje i pracowac, skoro nie dostaje tam ani pylicy pluc, ani ich rozedmy, nie musi tez sie oszczedzac dalej na zdrowiu, bo przeciez nie jest pilotem mysliwca i nie podlega przeciazeniom do 8 g. Siedze w Niemczech, bo trudno w Polsce o godziwa prace i juz nawet nie zalezy mi na tych, ktorzy pobieraja emeryture i pracuja, bo jest to uzasadnione, a zalezy mi tylko na tym, by patentowane lenie tego nie robily i nie wykorzystywaly.