SSS499
/ 37.47.139.* / 2012-05-22 17:33
Czy pracodawca moze sam wyznaczyć mi dzień wolny za to, że pracowałam w dniu harmonogramowo wolnym? Co jeśli pracowałam w niedziele, kiedy mialam miec wolne, a pracodawca sam mi wyznaczyl dzien za to w zamian wolny, nie konsultujac tego ze mna? Mam teraz w planie pracy dni wolne z litera N czyli za niedziele. Ale nie wiem czy to za jakas poprzednia niedziele kiedy bylam w pracy (praca w sklepie, a wiec w soboty i niedziele) czy to za ta kiedy mialam miec wolne a pracowalam czy byc moze za jakas w przyszlych tygodniach. I pytanie glowne brzmi czy jesli nie wiedzac, ze to za ta niedziele wolna, skorzystam z tego dnia wolnego to moge jeszcze miec jakies roszczenia do pracodawcy, ze sam mi wyznaczyl ten dzien wolny i nie poinformowal, kiedy mi go wyznaczyl. Czy jesli nieswiadomie wykorzystam ten dzien to juz nie moge miec zadnych pretensji? W wolne bylam 6 maja i nie wiem tak na prawde czy juz go nie wykorzystalam. Być moze gdybym wiedziala, ze ta N to za ten dzien wolny, to chcialambym wykorzystac wolne w innym dniu. Bo chyba mam prawo wybrac sobie kiedy chce nie przyjsc pracowac. Teraz mamy wyjazd sluzbowy na ktory nie chcialabym jechac to czy moge w tym dniu odebrac swoje wolne? i co jesli pracodawca do konca miesiaca nie zapyta mnie kiedy chce to wolne i sam mi go wyznaczy nie mowiac ktora N-ka w planie jest za ten dzien wolny? Czy moge wtedy zadac zadoscuczynienia jak w przypadku niewyznaczenia tego dnia? Czy wraz z koncem miesiaca trace wszelkie prawa do jakichs roszczen wobec pracodawcy bo powinnam sie sama upomniec o kwestie wyznaczenia terminu wolnego? Bo on chyba sam ze mna o tym nie porozmawia. Proszę o rady jakie wyjscie bedzie dla mnie korzystniejsze. Chciałabym aby w koncu pracodawca przestal wykorzystywac niewiedze pracownikow i moc choc troche mu pokazac, ze nie moze robic co mu sie podoba. :)
Dziękuję.