Klasa PANÓW
/ 83.1.224.* / 2012-05-18 06:22
Dodatku mieszkaniowego nie ma od lat, dodatek wiejski 100,00zł., wychowawstwo 65,00zł. brutto( z tego telefon do rodziców pochłania ok 30,00zł., 13 pensja we wszystkich zakładach państwowych, 14 pensja to wyrównanie do średniej krajowej jeżeli ktoś mało zarabia, 15 nie istnieje totalna bzdura na dzień nauczyciela 7 osób na 65 dostało po 300,00 zł. ( jaka to pensja 15, chyba ktoś nie potrafi liczyć), nigdy w życiu nie miałam wolnych 3 miesięcy fere trzeba zagospodarować dla uczniów (z własnych pieniędzy),wakacje to doszkalani, a od połowy sierpnia to już praca, dekoracje z własnych pieniędzy, posiedzenia, układanie planu, komisje. Kiedyś pracowałam w banku Mam kilka kierunków i bankowość m.in.) przez 2,5 roku, to była laba w czasie pracy można było wyjść do fryzjera koleżanka zastąpiła, cisza, spokój , kawka, ciasto, nawet w pomieszczeniu socjalnym gotowałyśmy sobie żurek, podgrzewały kotleciki, na zakupy się skoczyło. premia co 3 miesiące, dodatek na proszek, ręczniki , herbatka całe reklamówki do domu, zwrot za ubranie lub garsonka do wyboru, okulary za darmo co dwa lata, (wybrałam najlepsze jakie były w sklepie, udało się dwa razy) zwrot za bilety w razie szkolenia i dieta ( nie za swoje jak teraz), 26 dni wolnego czyli prawie 1,5 miesiąca i w czasie kiedy mnie pasowało a nie jak szkoła ma wolne, nigdy za soje pieniądze nie musiałam niczego robić do pracy, nadgodziny można było zamienić na wolne dni. niestety redukcja etatów. Praca w szkole, udało się i o BOŻE tak wygląda rzeczywistość!!!!!!!!!!!! Ale dam rade, muszę!! Szukam pracy w BANKU!!!!!!!!!! Jeszcze mam nadzieję. Choć najpierw rok przerwy na leczenie nerwów i gardła, choć wiem, że się nie uda trzeba mieć duży staż pracy, utrata głosu na kilka dni to według komisji nie powód. A dla pana powodzenia w logicznym myśleniu i nawiasem mówiąc kto panu bronił się uczyć, żeby należeć do tej klasy panów.