życzliwy
/ 83.12.11.* / 2011-08-16 17:15
Jeżdżę codziennie dwukierunkową drogą , ale tak wąską,że bardzo trudno wyprzedzić jednego rowerzystę , dwóch obok siebie się nie da , droga jest bardzo ruchliwa.Jak jedzie z naprzeciwka ciężarówka trzeba jechać za rowerzystą i czekać aż ciężarówki przejadą.Zwolennicy jazdy na rowerze krytykują kierowców samochodów , a ja powiem tak trzeba nie mieć wyobraźni ,żeby uchwalać takie przepisy , bo rowerzyści w większości to też ludzie bez wyobraźni i zachowują się na drodze głupio zagrażając swojemu bezpieczeństwu i innym. Żyjemy w czasach motoryzacji i nie da się wszystkich przesadzić na rowery i furmanki.Towarów do sklepów nie da się dostarczać na rowerze.
Większość ludzi zwyczajnie nie może sobie pozwolić na jeżdżenie na rowerach bo nie ma na to czasu , bo ma obowiązki na które ciągle brakuje im czasu. Rower w dzisiejszych czasach to przedmiot do rekreacji a nie do komunikacji miejskiej.
Chcemy mieć wszyscy dobrobyt i wysokie PKB tylko na rowerze się tego nie osiągnie .Rowery należy wystawić z dróg po których poruszają się ludzie wykonujący zadania gospodarcze , ciężarówki , handlowcy , autobusy ,śmieciarki - ci ludzie są w pracy , mają określone rozkłady jazdy , umówione terminy i nie mogą poruszać się z prędkościom 15 km na godzinę bo przed nimi jedzie rekreacyjnie po tranzytowej trasie parka na rowerze obok siebie słuchając muzyki przez słuchawki.Rower może jest i modny ( zdrowy na drodze pomiędzy spalinami na pewno nie , może i jest cool , a ja jestem zgred ale głupotę należy potępiać i nie będę poprawna politycznie .