asienka2010
/ 80.50.230.* / 2010-06-17 15:07
Tata został ostatni raz ponaglony do zapłaty 14 grudnia 2006r. W tej chwili okazuje się, że naliczano za tvk do 31.05.2009 r. Przecież sygnał odłączono w 2006r. i zaczęto ponaglać tate do zapłaty. Jak tvk nie zorietowałaby sie przez 3 lata, że jest brak wpłat? W tym czasie nie przychodziły żadne pisma z ich strony. Przez 3,5 roku nie było odezwu, aż do momentu, gdy zgłosiliśmy z mężem chec podlaczenia tvk. Inaczej nawet nie wiedzielibysmy o zaistnialym fakcie. Tvk opalacana byla przez mojego tate do momentu odlacznia sygnalu, ktorego powodem byl internet: Chodzi o to, ze naliczono dlug za internet chociaz byl oplacany, ale w kwocie ktora istniala w pierwszej umowie, pozniej umowe zmieniono (zmieniono kabel na radio), ale kwoty nie wpisano wiec tata oplacal w tej wysokosci co od poczatku.Tzn w 2006 odloczono internet i tvk, a pozniej znow musieli naliczac za tvk. Co mam robić w takiej sytuacji? Ja jestem wspolwlascicielem mieszkania (z testamentu po Mamie), tata jest drugim wspolwlascicielem i zyje.