stomarek
/ 193.238.169.* / 2008-07-01 10:14
Jestem klientem Lukas Banku od kilku lat i z usług bankowości elektronicznej e-Konto jestem ogólnie zadowolony, chociaż zdarzają im się wpadki naliczenia niewłaściwie opłat lub prowizji.
2 lata temu dałem się namówić na kartę kredytową Lukas Onet, ponieważ jak wynikało z reklam banku i informacji pracowników oddziału Lukas Banku karta jest bezpłatna do roku czasu i po rezygnacji przed upływem 11 miesięcy nie są naliczane żadne opłaty.
Po 9 miesiącach zrezygnowałem z karty i zwróciłem ja w placówce Lukas Banku i tu dopiero zaczęły się błędne koła niemocy!!!!!!!
Oddając kartę jeszcze raz upewniłem się u pracownika Lukas Banku, że spłaciłem kartę w całości i żadnych dodatkowych opłat nie będzie. Po około 3 miesiącach dzwonią do mnie z banku (opłata 15 zł) i przypominają o zadłużeniu na karcie kredytowej???? Udałem sie do placówki banku celem wyjaśnienia sprawy. Pracownik banku sprawdził stan konta karty i ze zdziwieniem zobaczył tam naliczone, opłatę za kartę, telefon z przypomnieniem, opłatę za zablokowanie karty i jakieś kary. Pracownik napisał reklamację e-mailem i kazał czekać na telefon od niego. Po kilku tygodniach zadzwonił do mnie i powiedział, że muszę złożyć w placówce reklamację pisemną, ponieważ dostał zadziwiającą odpowiedź, że opłaty zostały naliczone prawidłowo. Składając reklamację w banku pracownik jeszcze raz zajrzał do regulaminu tej karty i stwierdził, że mam rację kwestionując wszystkie opłaty. Poradził jednak wtedy, żeby spłacić te "zaległości" i zażądać ich zwrotu w reklamacji. Tak też zrobiłem.
Po kilku tygodniach dostałem odpowiedź z Lukas Banku, gdzie przyznali się do błędnego naliczenia opłaty za zablokowanie karty, której już od kilku miesięcy nie posiadałem!!! I na tym pismo zakończono, nie wyjaśniając dlaczego naliczono mi resztę opłat uznając chyba, że taki klient jak ja nie jest godny odpowiedzi od takiej "SUPER INSTYTUCJI" jak Lukas Bank. Telefoniczne interwencje już nic nie dały, ponieważ stwierdzili, że została udzielona odpowiedź i dla nich sprawa jest załatwiona.
Na podstawie tych doświadczeń muszę stwierdzić, że Lukas Bank to naciągacze, oszuści i krętacze, a klienta mają za nic. Nie polecam wchodzić w żadne kontakty z Lukas Bankiem, bo można tylko nabawić sie nerwicy albo zawału!!!!!!!!!!!!!!!!!