Jak napisać odwołanie od decyzji ZUS-u?
Witam serdecznie!! Według ZUS wystawił mi nieodpowiednią ocenę mojego stanu zdrowia!! Odmawiają mi zaświadczeń!! Jak mam napisac w takim wypadku odwołanie od decyzji urzędników z ZUS-u?
sonwar
/ 2011-05-25 12:11
/
Bywalec forum
rozumiem że chodzi o rentę z tytułu niezdolności do pracy? jeśli tak to załączam odpowiedni dokument poniżej
http://msp.money.pl/wzory-dokumentow/odwolanie;od;decyzji;odmawiajacej;prawa;do;renty;z;tytulu;niezdolnosci;do;pracy,10006,7347,dokument.html
d.t
/ 62.21.15.* / 2011-05-25 12:19
Jesli do Komisji ZUS druki sa dostępne w kazdym oddziale, jesli do sądu po lewej swoje dane; po prawej Odwołanie os desyzji Zus do sadu Pracy i ubezpieczeń społecznuch
na dole uzasadnienie i składasz w Zusie nie zapomnij o potwierdzeniu
Pozdrawiam
MARIA640
/ 81.190.152.* / 2013-06-11 12:16
dostałam odmownie decyzję z ZUS w sprawie przedemyrtalne,niestety mam jeszcze jedne świadectwo pracy czy przy odwołaniu mogę je dołączyć
Nie będzie uwzględnione, bo nie było uwzględnione przy wydawaniu tej decyzji. Nie ma się więc co odwoływać, jeśli decyzja odmowna wynika właśnie z braku minimalnego stażu na skutek braku dokumentacji- tego świadectwa.
Należy złożyć ponowny wniosek o świadczenie uzupełniając kwestinoariusz z okresami o wpis z tego świadectwa oraz o jego oryginał.