Problem z Tuskiem polega na tym że od lat Aferał Donek powinien siedzieć na wieziennej pryczy a nie mieszać w polityce. Tym szanownym czytelnikom który biora Bilobil i pamiętaja Tuskowy Kongres Liberalno Demokratyczny nazwany przez lud Aferałami przypomne ze to był okres dosłownie wybuchu, erupcji korupcji i wrecz jawnego złodziejstwa. Wtedy powstała polska kleptokracja. Kleptokracja to system monopolu złodziejskiego włądz publicznych. "Nie kradnij , rząd nie lubi konkurencji". Tak mówił Tusk - "Pierwszy milion trzeba ukraść". Oczywiscie następne także.
Opublikowano dwa wyniki badan socjologicznych. W jednym ponad 50% sędziów mówi ze wie iż ich koledzy biorą łapówki. W drugim badaniu 20% sędziów mówi że wie iż koledzy biora łapówki.
Niedawno Niemcy pisząc co korupcji w polsce stwierdzili ze jest ona tak powszechna jak malaria w Afryce.
Znam sprawe polityczno - paliwowo - bankowo - korupcyjną. Od razu należy aresztować aferzystów ... ale prokuratura i sądy robią wszystko aby Aferałom nie spadł włos z głowy. Cenie uczciwość i misje Ministra Ziobro - ale uważam że on nie da rady zapanowac nad tym chaosem i gniciem sądów i prokuratur.
Za rzekomo nie przepisowe parkowanie zostałam wezwana z inicjatywy Strazaków Miejskich do Sądu Grodzkiego. W sekretariacie facet rozwscieczony bezprawiem pytał głośno przewodniczacego dlaczego nie wywieszono w tablicy ogłoszeń cennika łapówek co znacznie ułatwiłoby życie klientom tego "sądu". Przewodniczy zaczał wykrzykiwac że to jest obraza sądu, prosze wezwać Milicje, sic, hiiihi. A ja mówie że ja też przyłaczam sie do prośby aby wywiesic cennik łapówek i przyłaczam sie aby wezwać nawet pierwszego Milicjanta Obywatelskiego Kiszczaka z bezpieczniacką teczką Pana Przewodniczącego. Wszyscy zaczeli sie śmiac. Milicjant Obywatelski - Przewodniczacy "sądu" trzasnał drzwiami aż zachuczało. Przewodniczacy to były czerwony prokurator , członek PZPR. Teraz kanalia ubrała togę sędziowską.
"Wicie , rzozumicie towarzyszu prokuratorze takie som te nasz sądy"
Proponuje zebrac 100 000 podpisów pod nowelizacją Kodeksu nakazujaca sądom wywiesić cenik łąpówek. Sędzia sprzedajacy wyrok musiałby wystawić fakture
VAT i wreszcie korupcja zostałaby ucywilizowanana w pełnym komforcie psychicznym. Towarzysze z PZPR i TW bezpieki a obecnie robiący na odcinku ideologicznym jako "ałtorytety młoralne" z pewnoscia przyklasną w imieniu Salonu mojej inicjatywie.
Rozumicie towarzysze , na odcinku sprawiedliwosci jest to Postępowa idea.... Już towarzysz Stalin odkrył ze obiektywnie socjaldemokracja nie rózni sie od faszyzmu a zatem...