martel_6
/ 94.75.90.* / 2011-07-21 14:02
Uważam, że jakby nie było, to lepiej (oczywiście, jeśli mamy takie możliwości)wybudować własny dom, przynajmniej wtedy wiemy, co wybieramy i mamy pełną dowolność przy wyborze materiałów. Kupując dom czy mieszkanie od developera nie mamy gwarancji, czy materiały, z jakich jest on wykonany, są dobre. Często może być tak, że będą nam obiecywać i zachwalać, a później wielkie rozczarowanie, bo a tu coś pęknie, a tu coś odpadnie itd. Dlatego, jak już się ma taka możliwość, to lepiej samemu wszystko wybrać. Ja ostatnio bawiłem się przy wyborze styropianu do ocieplenia domu. To co się dzieje na rynku, to istny koszmar, pewnie tyczy się to wszystkich materiałów. Zanim się zdecydowałem na styropian dokładnie przeszukałem Internet, a tam... batalia, który lepszy itd. człowiek głupieje od liczby producentów. A co ciekawsze, wielu z nich trochę mija się z prawdą zachwalając swoje produkty, bo wypisują właściwości, które odbiegają od rzeczywistości. Dlatego stwierdziłem, że najlepszym wyborem będzie sprawdzony producent, najlepiej lider rynku w danej dziedzinie. Przynajmniej mam gwarancję, że produkt, który kupiłem ma certyfikaty jakości i rekomendacje. w moim przypadku, to rekomendacja ITB. Myślę, że dokonałem dobrego wyboru, bo jednak takie zapewnienia i certyfikaty do czegoś zobowiązują.