GreenApple
/ 83.28.255.* / 2016-04-02 11:55
W tym konkretnym przypadku płace może nie są jakieś drastycznie niskie, ale to w porównaniu ze stałym etatem. Oferta natomiast dotyczy pracy sezonowej. Nie widać jakoś, żebyście potrafili pojąć ten prosty fakt. Otóż, żeby pozbyć się problemu z naborem pracowników, powinniście zbudować sobie stały zespół. Nie jesteście tego jednak w stanie zrobić, oferując tak śmieszne kwoty. Żeby ten cel osiągnąć, musielibyście ludziom płacić tyle, żeby zapewnić im utrzymanie poza sezonem. Zamiast tego, wy liczycie na pracowników sezonowych. Pytanie dla was? Jaki wykwalifikowany pracownik w dziedzinie szeroko rozumianych kulinariów będący przy zdrowych zmysłach wybierze sezonową pracę u was, kiedy bez trudu jest w stanie znaleźć stałe zatrudnienie, lub zatrudnić się sezonowo za granicą za wielokrotnie wyższe wynagrodzenie? Szukacie wykfalifikowanych pracowników? Sami się wpierw douczcie podstaw ekonomicznego myślenia.