Money.pl
/ 2007-06-20 07:05
na MCI stuknęło moje pierwsze +200%
do końca roku może chodzić po 100 zł
i to po korekcie.
czekam na 40 na Fazie.
A ja właśnie puściłem całe MCI po 32,2 i mam zamiar pobawić się na nim DT.
no,no, lepiej niż na bankierze typujesz:)))))
su_up
/ 2007-06-20 10:22
/
_
a co napiszesz (bo nie napisałeś) jak Kropson pisał o 700% na ATM??
też bym się życzliwie uśmiechnął:))
nie mam nic przeciwko aby kursy waliły w chmury w przeciwieństwie do niektórych, którym to przeszkadza...
su_up
/ 2007-06-20 10:29
/
_
wystarczy popatrzeć na kursy spółek 5-6 lat i zobaczyć ile % zarobili więksi udziałowcy, a przecież nie można wykluczyć, że sami tu piszą lub będą to robić
Czechowicz na Twojej MCi ma 100 krotne zyski od 5 lat, zatem ktoś inny może mieć niemniejsze
Faza już bliżej, niż dalej
wczoraj pisałem o MCI po 32 dzisiaj tyle jest
ostatnie moje typy sprzed 2mcy to TFone i EMC, oba dziś o kilkadziesiąt % wyżej niż wtedy
było też kilka nietrafionych: Ruch, CSG, Noble ale trudno.
typuję bo mam podstawy, by sądzić, że MCI zasługuje na takie ceny
Jarg
/ 2007-06-20 10:23
/
portfel
/
Uznany Gracz Giełdowy
Ale, że Tobie nie kręci się w głowie od tych "osobowości" :-) Bo chyba MCI masz jako "Bullollus"? :-)
jasne sprawdzam czasem jeden czasem drugi portfel i się nie zdążę przelogować bo oprócz giełdy mam jeszcze pracę.
i tu wnoszę o umożliwienie posiadania portfela A i portfela B pod jednym nikiem, wtedy zrobie sobie fuzje
zresztą obserwuję od kiedy był po 6 zł i widzę, że wystarczy zachować dynamikę wzrostu, to tylko następne 200%.
long_mike
/ 2007-06-20 10:09
/
Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
IDM - złapał wyraźny trend, co cieszy!
brydzia
/ 2007-06-20 10:16
/
10-sięciotysiącznik na forum
masz racje 2400 % od wejścia na giełdę , gratki , ale jak się daje takie lewary to nie zdziwi mnie i 10 000 % wzrostu do końca roku
Krzych
/
Płoteczka na forum
Europa rośnie , future u jankesów sprzyjają czyli dt powinno być dobrym strzałem ale w dobrą spółkę.
zorro35
/ 2007-06-20 10:17
/
Bywalec forum
ryzykujecie msx?
Krzych
/ 2007-06-20 10:29
/
Płoteczka na forum
mam na celowniku inny ale cena uciekła
superman
/ 2007-06-20 10:07
/
Tysiącznik na forum
witam,
ostatnio moje spoleki nie zachowuja sie najlepiej (portfel topnieje) co mnie zaczelo martwicbo co bedzie z nimi jak przyjdzie oczekiwana korekta? przeciez ona juz mnie dopadla;(
przydalby sie jednak odpoczynek od gieldy ale ja wakacje mam zaplanowane dopiero w sierpniu.
superman
/
Tysiącznik na forum
caly czas sie ucze i z roznym jeszcze skutkiem sprzedawac akcje, bo dla mnie nie jest problem kupic ale umiejetnie z nich wyjsc
warren buffet
/ 2007-06-20 10:11
/
10-sięciotysiącznik na forum - LIDER rankingu
tak mają wszyscy. moze prawie. mowie ci, głowa w sufit czasem, lód na czoło i enter. ostatnio odnosi dobry skutek. 0 sentymentu
superman
/
Tysiącznik na forum
prawda, jednak nie jest latwo bo sa emocje, ponadto odchodze od strategi bo jestem chytry i wtedy trace, musze wyrobic w sobie zolnierska dyscypline .
mam inną strategię ustalić wcześniej cenę satysfakcjonującego wyjścia i stoplos. Najpierw ustawić stopa a jak się kurs zbliży do ceny wyjścia, ustawić sprzedaż z terminem np. 7dniowym,. jeżeli się nie uda, wyjść po timeover
Dzień dobry wszystkim.
W przypływie szczodrości wystawiłem wczoraj swoje kagehaemy na sprzedaż po 130.00. Nie zostało to docenione. Wobec czego, dziś nie interesuje mnie sprzedaż po żadnej cenie; kasuję dywidendę a swoje minimum 130.00 uzyskam w niedługim czasie (oczywiście plus dywidenda). Sceptyków odsyłam do Longterma.
Chyba dziś nie wykonam żadnych ruchów i ograniczę się do sporadycznego zerkania na monitor.
Życzę wszystkim udango dnia.
taszka
/ 2007-06-20 10:11
/
"Krecik"
i pewnie sie uda, dobrze robisz
Radpol sie otworzył po 11.11
To nie może być zbieg okoliczności - wybicie murowane! -:)
eksperymentalnie pod analize techniczna kupilem sobie Capital :-)) wedlug moich skromnych wyliczen powinien troche smyrgnac w gore :)) przyznaje bez bicia, ze nic nie wiem o tej spolce..tylko tyle, ze cos z mediami ma wspolnego...pierwszy raz zaufam AT w 100% :-)))
slaw
/ 2007-06-20 09:59
/
Uznany Gracz Giełdowy
ken ja NIC DO CIEBIE NIE MAM tez tak czasami mysle ze wszystko jest zle ale moje chchiejstwo nie ma zadnego znaczenia
Jarg
/ 2007-06-20 10:01
/
portfel
/
Uznany Gracz Giełdowy
Nie ma się czemu dziwić. Czechowicz to już marka, więc jak coś powie...
Witam wszystkich
no, nie gadaj było spore zamieszanie jak prezio puścił milion akcji, fakt, że było to już dawno zapowiedziane i powiedziane było tez na co pójdzie kasiorka, ale i tak, spadek z 30 do 26 wciągu 2 czy 3 dni.... to na tą s-kę to ogrom
Jarg
/ 2007-06-20 10:02
/
portfel
/
Uznany Gracz Giełdowy
Chyba odrabia wzrost, który miał być wcześniej :-)
ja to nazywam szczytowaniem a nie odrabianiem:)
witaj
czytałeś co pisałem o makrum i viceprezesie który również w Buciorze maczał palce?
Jarg
/ 2007-06-20 10:13
/
portfel
/
Uznany Gracz Giełdowy
Nie. Ale Rafał Jerzy jest największym indywidualnym akcjonariuszem w Buciorze, a przy okazji przyjacielem Szostaka i Szymuli (nr 2 i 3). Razem tworzą ciekawą grupę w LZPSie.
Ale jak to się ma do MAKRUM... jeszcze nie wiem :-)
w Makrum ma 90% !!!
debiut chyba w 3 kw.
warto zerknąć
www.makrum.pl
Jarg
/ 2007-06-20 10:20
/
portfel
/
Uznany Gracz Giełdowy
Wiem, że jest właścicielem. Ale ciekawi mnie korelacja. No pierwszy rzut oka nie ma żadnej, poza personalną :-)
nie wiem jak Bucior, ale makrum podupadłe dość było zanim nie wkroczył...
Jarg
/ 2007-06-20 10:26
/
portfel
/
Uznany Gracz Giełdowy
Hmm... to ciekawa informacja... wyglada na to, ża chłopisko ma rękę do biznesu ( a nie jest tylko jakąś pijawą w rodzaji Eli S.). To cieszy.
stworzył też markę Quiosque- firma PBH SA
płynnie mówi w języku popularnym w Izraelu
krew- nie woda:)))
Jarg
/ 2007-06-20 10:34
/
portfel
/
Uznany Gracz Giełdowy
Coraz lepiej :-) Wiesz coś jeszcze o nim?
trochę wiem i zamierzam wiedzieć więcej i o nim i o makrum...
niestety nie-chyba nie,
a co do szczytowania to polacy ponoć raz w tygodniu....
jk3179
/ 2007-06-20 10:22
/
Tysiącznik na forum
Juz mnie to wnerwia .Piszą extra info o STX a Enap rosniebez infa i bez wyników.
na MSZ znowu spore wymiany...tym razem częściej ale szybciej.
Znowu bujają elkopem :)))
warren buffet
/ 2007-06-20 09:54
/
tak jak sądziłem, elkop ma końcówke przed zapisami i sie lekko rusza. jedna wielka szulernia.
...szulernia ,w ktorej uczestniczysz:-))
mam wrażenie, większość na tym formu uczestniczy w "szulerni" na różnych elkopach fonach i mastersach. :)))))
wielkie spółki ...... elkop wczoraj poinformował o pożyczce od spółki zależnej 200 000 pln !!!! Q...... tyle to ja żonie pożyczam..... i w naturze odbieram :) .... bez informowania udziałowców :))))))))) !!!!!!!!!
...tu nikt nie mowi,ze elkop to wielka spolka.....musisz byc zamozny skoro takie sumki pozyczasz...i widzisz jakbys za sume tej pozyczki kupil elkop przed splitem i pp to bys zonie na drugi raz i 400 tys mogl pozyczyc...
kupiłem tylko w złym momencie i jestem wtopiony na 30% teraz czekam i zastanawiam się czy nie dokupić .
su_up
/ 2007-06-20 10:16
/
_
wczoraj niezbyt pochlebnie podsumowałeś moje dokonania, ale urazy trzymał nie będę, choć racji nie miałeś
podpowiem tylko, żebyś nie gimnastykował paluszków w pisaniu z szarlatanami czy to trodel, czy jełop czy cava i paru innych
czytałem to co piszesz od dawna i widzi mi się, że gość z Ciebie porządny, a nimi się nie przejmuj
...nie podsumowalem dokonan,a spojrzenie na swiat,ktore odbiega od moich idealow...ale bez urazy....czasami przez te idealy dostaje kopa w dupe...mialem taka przygode w szpitalu:dzien przed zabiegiem prostowania przegrody nosowej(nieprzyjemne,lamia kosc,nie polecam)pielegniarki na oddziale mowily mi jaka to roznica jest kto robi zabieg i zasugerowaly zebym "poprosil "ordynatora bo on robi to bardzo dobrze.....wiec ja na drugi dzien zapytalem i poprosilem ordynatora by on zabieg zrobil...tylko,ze ja glupi prosilem normalnie jak czlowieka(czyt.bez koperty bo brzydze sie przekupstwem i kretactwem)...i co.......ooperowal mnie mlody lekarzyna i do dzis dzien w nosie strupy i krew....tragedia.Najsmieszniejsze jest to,ze babka ,ktora wczesniej byla operowana przez ordynatora jak zapytala mnie kto mnie operowal usmiala sie ,ze "slabo prosilem" .....niestety tak nasz kraj wyglada i wkurza mnie jak ludzie narzekajacy na lapowkarstwo sami wreczaja ........Naprawiac swiat trzeba zaczac od samego siebie,byc fair ....chociaz to niepoplaca,ale daje ogromna satysfakcje...........co do wczorajszej rozmowy:nie uwazam za etyczne zachowanie zarzadu fona...pozdrawiam serdecznie
Navigare---- nielogo
/ 213.158.196.* / 2007-06-20 09:57
Warren, a jak bytom sie "lekko ruszał" przed splitem i pp to nie pisaleś ze szulernia :)))))
warren buffet
/ 2007-06-20 10:01
/
ale tu perfidnie po 50k paczki stawiali a obrót 90k. wiec wiesz...
Navigare---- nielogo
/ 213.158.196.* / 2007-06-20 10:03
petunia non olet... hehe
leo7
/ 2007-06-20 10:05
/
Bywalec forum
peCunia...
Navigare---- nielogo
/ 213.158.196.* / 2007-06-20 10:26
FuCk you :))))
taszka
/ 2007-06-20 09:59
/
"Krecik"
no bo to gracz na szybko
Sorry zly link podalem
Chodzi mi nowy kontrakt stalexp za 20mln
http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=2&_Site=ESPI&_CheckSum=-671073858
su_up
/
_
ja nie wiedziałem
..elkop zaczyna cieszyc:-))
Lechu66
/ 83.29.221.* / 2007-06-20 09:51
A co sie dzieje z Budopolem, coś szalej dziś ?
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.