Witam. Podsłuchuje Was codziennie od dwóch lat. Właściwie to też i podgladam- zdjęcia ze spotkania forumowiczów, blogi, wyspy kanaryjskie. Czuję się jak uczeń z pierwszej klasy tej samej szkoły do której Wy chodzicie o Wielcy. Zauważyłem niestety zmiany jakie zaszły na NASZYM forum, brakuje mi ostrości igły z dawnych lat, było mi przykro jak odchodził Big na portfel, przeżywałem ostatnią „bankieryzację”, jak i kontakty poza forum. Jak dotąd nie zabierałem głosu na forum . Mój nik to wyjaśnia. Nie miałem(nie mam) zielonego pojecia o giełdzie. Pościągałem polecane przez Was o Uznani podręcznik ( na szczęscie w PDF a nie z ksiegarni – nie wyszedłem poza pierwszy rozdział -Zawód inwestor giełdowy), jednak codzienne czytanie Was (stało się to moim hobby- przed sesją co słychać na portfelach, w trakcie zagladanie na forum, a wieczorem wszystko) plus szukanie w internacie po stronach oczywiscie przez Was polecanych dało mi jako takie pojecie o giełdzie . Mimo wybrania najgorszego momentu na wejscie- Maj ub.r i mocne trzymanie CSG oraz PRD (nadal w te spólki wierzę) bilans na zero. ( portfer autentyczny ale nie uwzglednia IPO , które dały zarobić) Niestety intensywna praca zawodowa i oczywiscie brak wiedzy nie pozwalają na rozwój a hobby od pewnej kwoty staje się ono niebezpieczne. Uznanych i tysieczników dawno tylu nie było (a ilu starych nagle wróciło), a wypowiedzi merytorycznie jak przed majem ub.r . Czy to juz? W zwiazku z powyzszym jako pierwszoklasista zwracam sie do Was o radę i proszę o poważne potraktowanie mojej prośby. Oto mój problem: Dysponuję większą gotówką ale mam obawy przed samodzielnym jej inwestowaniem, funusze ? nie dziękuję. Atakują mnie co tydzień Czesi z CP i namawiją na USA ( w visa nie wszedłem , trochę żal)- też mam duże obawy.Wymyśliłem , że najlepiej bedzie oddać portfel w zarządzanie do biura maklerskiego. (mam rachunki w PKO BP i PKO SA , ). Czy to dobry pomysł? Który bank wybrać? A może inny? Z góry dziekuję