Forum Polityka, aktualnościGospodarka

Cukier w żywności. Ponad połowa Polaków ma nadwagę

Cukier w żywności. Ponad połowa Polaków ma nadwagę

Wyświetlaj:
Olo773 / 185.26.182.* / 2016-03-29 22:36
Żeby to był cukier! To jest syrop glukozowo - fruktozowy odpowiedzialny za otyłość milionów dzieci w USA i na zachodzie Europy.A jeżeli cukier to tylko polski. Bez randapu, domieszek i wg naszej technologii. Sceptyków kieruję do opinii pszczelarzy, którzy nie podkarmiają pszczół zachodnim cukrem.
rak nieborak / 192.162.60.* / 2016-03-29 22:32
Co wy z tym cukrem ??? Pogieło was . Nikt nie tyje od cukru, tylko od waszych ulepszaczy , konserwantów i innych świnstw jakie są dokładane do jedzenia .żeby tylko produkować taniej niż konkurencja . Biedaczki tylko nie wiedzą że w ten sposób kręcą bat na wlasna du.ę . Ich dzieci i wnuczki będą jadły to samo , a oni będą patrzeli jak chorują na raka .
Tłuścioch / 94.254.161.* / 2016-03-29 22:32
Cukier a zwłaszcza syrop glukozowo fruktozowy z kukurydzy to doskonały konserwant. Więc nie liczcie, że ktoś z tym coś zrobi. To nie przypadek, że epidemia otyłości zaczęła się w tym samym czasie co wprowdzenie syropu. Jedyne co zostaje to żreć mniej lub samemu robić wyroby i też żreć mniej.
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
.999 / 88.199.84.* / 2016-03-29 22:25
Najgorsze jedzenie to fast foody a w połączeniu z colą to trucizna kaloryczna.
Nie korzystam ze śmieciowego jedzenia, czuję się świetnie i nie choruję.
iillaa / 91.200.69.* / 2016-03-29 22:22
Bajanie, nie chodzi tu wcale o cukier, tylko o glukozę i jej mieszanki, które są dla trzustki bardziej zabójcze, niż sam cukier, a które właśnie wchodzą w skład większości wędlin. Glukozę zawiera też np. Hipp - dedykowany niemowlakom napój w proszku, w ten sposób uzależnia się dzieciaki od glukozy. A potem cukrzyków pełno i sadło nam rośnie....
beata546 / 5.173.133.* / 2016-03-29 22:17
Każdy może się odchudzić i zadbać o siebie, teoretycznie to wystarczy mniej jeść i poćwiczyć... ale zrobić do zdrowo, bez prochów, bez wydawania kasy na cudowne środki nie dopuszczając do efektu jojo to zupełnie inna sprawa. Polecam metodę fizjologiczną z książką Odchudzanie z elementami fizjologii i biochemii. Dzięki wiedzy z niej czuję się świetnie, tryskam zdrowiem i energią i mam już 18 kg mniej :D
Y5 / 62.133.155.* / 2016-03-29 22:11
TEMAT ŚMIESZNY ! . JEŚLI CHODZI O PRODUKTY JAKIE SĄ W SKLEPACH ! .NIEKTÓRE Z NICH POWINNY WOGÓLA NIE TRAFIĆ NA PUŁKĘ SKLEPOWĄ I DO TEGO DOWALIĆ VAT ! . DZIWI MNIE FAKT ŻE TO KTOŚ DOPUSZCZA WOGÓLE MA PUŁKĘ NP ,PAPRYKAŻ SZCZECIŃSKI " TO COŚ KOSZTUJE OK 4 ZŁ Z MARŻĄ SKLEPOWĄ !. TEN PRODUKT OBECNIE NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z PAPRYKAŻEM SZCZECIŃSKIM Z LAT 1985 r .ZAWARTOŚĆ MARNA POZOSTAŁA TYLKO MARKA ! . KONSERWY W PUSCE TEN SAM PRZYPADEK CENA DO 4 ZŁ ,PO OTWOŻENIU W ŚRODKU MAMY COŚ W STYLU JAKIEJŚ PAPKI JA TO NAZWAŁEM BREJOM NIEZINDENTYFIKOWANEGO POCHODZENIA ! . KONSERWA Z ZAWARTOŚCIĄ MIĘSA JUŻ OD 5 ZŁ NAPRAWDĘ PRODUCĘCI TEGO MOGĄ BYĆ DUMNI ? . CZŁOWIEK OTYŁY TO NIE ZNACZY ŻE DUŻO I TŁUSTO JE ! , JEŻELI NP KTOŚ DO PIECZYWA UŻYWA CUKRÓW I SOLI ROBI TO MIESZANKĘ TUCZĄCĄ , SZTUCZNE MARGARYNY CIĘŻKO SĄ ROZKŁADANE PRZEZ ORGANIZM ,SŁODZIKI SZTUCZNE ZAPACHY ,SMAKI OWOCÓW SĄ TO TAK NAPRAWDĘ TOKSYNY CIĘŻKO PRZYSWAJALNE PRZEZ ORGANIZM . JAK WIDAĆ NA ZDJĘCIU SAM PAN PREZYDENT ,,DUDA " UTYŁ 1
Pcman36 / 37.47.161.* / 2016-03-29 22:33
A Ty się gląbie najpierw naucz pisać bez błędów....
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
HI / 83.10.232.* / 2016-03-29 23:02
NIE MOZLIWE /ZE CI RECE OPADAJA ...JAKI DELIKATNY NIE DZIWIE SIE ... BO WKONCU ZJDASZ SWIERZE BULECZKI ZBIEDRONKI HIHIHI
estetka / 89.101.16.* / 2016-03-29 22:24
Nie wiem jak kto mądrze by pisal, jak widzę te rażące błędy ortograficzne to mi ręce opadają......
wiem / 90.105.44.* / 2016-03-29 22:46
Spokojnie to nie konkurs polonistyczny.
cholerka / 212.96.246.* / 2016-03-29 22:43
Jak już coś to "jak BY kto mądrze nie pisał" - przyganiał kocioł garnkowi hheheeheheh
Palmel / 89.69.248.* / 2016-03-29 21:57
Kiedy zaczniemy producentów żywności karać za stosowanie cukru i słodzików w wyrobach
mefed / 78.8.241.* / 2016-03-29 21:38
przede wszystkim brak ruchu, rekreacji, siedzący tryb życia.. najpierw szkoła później komputer, później biuro następnie komputer.. i rodzą się różnego typu choroby..
wa-wa / 83.24.184.* / 2016-03-29 21:37
Dobrze że niektórzy w ogóle dają dziecku parówki bo taki Kijowski to mu je zabiera
Kdsrtvd / 67.184.255.* / 2016-03-29 21:28
Dlaczego nie napiszecie ile PAPIERU dodaje sie do parowek!!!!
Tak papieru to nie pomylka. Polecam poszperac w necie to znajdziecie wiecej info. na ten temat.......
meh / 91.244.219.* / 2016-03-29 23:42
w takim razie musze byc kornikiem bo bardzo je lubie
Juzel / 82.139.38.* / 2016-03-29 21:50
Jestem z pokolenia, kiedy to za czasow PRL dodawano papier do pasztetowki i nadal zyje, wiec to nie problem.
Problem polega na tym, ze obecnie produkty sa mocno przetworzone i zawieraja bardzo duze ilosci slodzikow, ktore powoduja otylosc i w niektorych przypadkach raka. A parowki tak naprawde zawieraja zmielone sciegna i kosci, slowem to, co nie za bardzo nadaje sie do zjedzenia.
Popiol33 / 89.151.49.* / 2016-03-29 23:19
Za to z tych kosci ile wapnia dostarczaja, a i sciegna to czysty kolagen, skrzypienie stawow niegozne :)
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
Ona242 / 83.30.47.* / 2016-03-29 22:59
moze jeszcze skóre, paznokcie, futro? skad takie informacje? MOM to nie kości, czy też ściegna, to Mięso Oddzielone Mechanicznie. Technologia Żywności sie kłania
kra684 / 88.153.7.* / 2016-03-29 21:33
kiedys czytalem ksiazke pt."cukier z gazety"prawda
wojtek672 / 37.152.18.* / 2016-03-29 21:26
w parówkach, pasztetach, wszystkich wyrobach wytwarzanych ze zmielonego "mięsa" nie cukier jestnajgorszym składnikiem . Tym najgorszym składnikiem jest- MOM(Mieso Odkostniane Mechanicznie) ,w rzeczywistości MOM jest to produkt otrzymany ze zmielenia kości (np. całych korpusów kurczaków). np. w pasztecie z podlasia (nie będę podawał jego nazwy ) jest 70% MOM
W parówkach ok 50%.

Od kiedy byłem w zakładzie Mechanicznego Odkastniania Mięsa nie jadam parówek ani żadnych wędlin zawierających zmielone"mięso"
ASia473 / 78.8.236.* / 2016-03-29 23:12
Co złego w zmielonych kościach tak na prawdę? To chyba nie jest nie zdrowe, źle brzmi tylko..bardziej te konserwanty wszelakie
Mirras / 85.117.23.* / 2016-03-29 21:34
No dobra, ale w tych parówka w normalnej cenie, droższych niż 15zł/kg mom-u już raczej nie uświadczysz, za to cukier i owszem. Cukier jest we wszystkim. 1/3 ketchupu dobrej marki na P. to właśnie cukier. Ju z nawet serek homogenizowany nie smakuje tak jak kiedyś bo nawalili tam taniego wypełniacza czyli cukier.
-prawda / 159.205.10.* / 2016-03-29 21:26
Nawet w skladzie Jogurtu Naturalnego w Biedronce, oraz firmy Mackowy jest dodatek cukru.Pytam sie po co tam wlasnie????W lodach nawet jest aspargan.guma i inne slodziki az 5 sztuk. Po co????? Zeby uzaleznic konsumenta do kupowania ciagle ich towaru!!!! Firmy sie chca bogacic na sile! Dlaczego firmy konstrlujace i zatwierdzajace te produkty to zatwierdzaja, korupcja????????
Gyhu / 89.71.65.* / 2016-03-29 21:22
I dlatego koncerny zamieniają zdrowy strawny cukier na niszczący jelita syrop glukozowo fruktozowy, sorbitol i dodają tani wypełniacz maltodekstryne lub dekstryny. Cukier można jeść z umiarem. Natomiast pozostałej chemii w ogóle. Najgorsze jest to ze w soczkach dla dzieci nie ma cukru tylko jest sorbitol lub syropglukozowofruktozowy.
toefl / 83.27.116.* / 2016-03-29 21:21
Ja słodzę niewiele i to miodem
-prawda / 159.205.10.* / 2016-03-29 21:29
Widzialam w pasiekach jak w rozpylaczu maja wode z duza iloscia cukru i rozpylaja, zeby pszczoly jak najszybciej zniosly miod z tym cukrem oczywiscie co jest rozpylany na plastry!!!Pszczol jest coraz mniej wiec maja taka metode ci z pasieki robotnicy!!!
Pusty ul / 5.60.200.* / 2016-03-29 22:17
właśnie tak się dokarmia pszczoły. Są okresy gdy nektaru jest mało lub wcale a pszczoły żyć muszą. Jest to normalne zjawisko wśród hodowców pszczół. To, że nektaru mało to inna sprawa. Natura trochę się rozchwiała więc i anomalii więcej. Pszczół jest coraz mniej także tych dzikich. Bieda będzie zbyt dużo chemii i coraz mniej zapaleńców bo biznes to już prawie nijaki. Przysłowiowy Kowalski nie zapłaci dużo za dobry naturalny miód. Kupi choć nie wie, że sztuczny ale tani z biedy biedronki, choć tylko pozornie tani ot i jak ze wszystkim.

Najnowsze wpisy