littlephobos
/ 2007-05-22 22:24
/
Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
kwoli uzupełnienia, zakupiło mi się dzisiaj kilka akcyjek eCardu i jako, że w łikend sie szkoliłem, to taka mała spowiedź:
Betacom - 16,96% (dokupione ostatnio, trójkąt zwyżkujący, podstawa od 12,50 do 24,50, ewentualne wybicie powinno dać nowe szczyty globalne)
eCard 5,1% (plus prawie drugie tyle w niewykonanych jeszcze PP, kurde nadal uważam że to przyszłość, i to bardzo widowiskowa)
Eurofilms - 34,30% (ostatnie zakupy zwiększyły zasób akcji o równo 2/3 poprzedniego stanu, czekam na wiadome posunięcia...)
OPERA - 13,62% (no niby są te certyfikaty, a ich nie ma, ale sobie wliczyłem)
Stalexport - 6,43% (zostało troszkę odkupione i tyle)
Variant - 23,59% (eh, podwoiłem stan posiadania, faktycznie Variat i się zacząłem przekonywać do tego biznesu z odzyskiwaniem oleju, da Bóg coś z tego wyjdzie)
gotówka około 16% ogółu
P.S. jakoś nie mam przekonania co do kierunku rynku, i troszkę mi szkoda JCA, ale zjadłem dzisiaj 3 lody i piwko wypiłem, więc nie jest źle, niby tak się byczo zrobiło, i postów na Forum przybyło, ale mi po głowie nic nie chodzi niestety, z jednej strony lepiej "byk" bo w akcjach, a z drugiej to "niedźwiedź" czeka na coś porządniejszego niż chwilowe 3465, tak gdzieś jeszcze o 100 pkt. porządniejsze, wtedy bym sie spokojniej czuł...