cytat]
Otóż dowiedzieliśmy się że stopa bezrobocia w USA, uwaga...spadła...z 9,7% do 9,4%...
Jest jeszcze gorzej, spadła z 9,5% do..... 9,4%. 9,7% to była prognoza. Popraw sobie to Longu.
To rzeczywiście idiotyzm dymać index o kolejne procenty z tak idiotycznego powodu. Tym bardziej, że poza idiotycznymi powodami (ludzie tracący prawo do zasiłku nie są już rejestrowani jako bezrobotni i zmniejszają cyfrę bezrobocia - ale kretynizm) do spadku przyczynił się także wakacyjny okres prac sezonowych. Zobaczymy co będzie po wakacjach.
Warto zwrócić uwagę na to, że rentowność obligacji 10letnich w USA znów wspina się na szczyty podrażając kredyt (zamknęły się wczoraj na 3,859). Każdy szczyt SP500 będzie to potęgował coraz bardziej - zaklęte koło.
Gospodarka USA jest w tej chwili dokładnie na tym samym etapie degrengolady co gospodarka ZSRR w drugiej połowie lat 80-tych. Propaganda sukcesu i manipulacji zakrywa tragiczną rzeczywistość. W przyszłym roku wszyscy już wytrzeźwieją i aż strach pomyśleć co będzie na giełdach. Prawda jest jak gó.wno, zawsze w końcu wypłynie na powierzchnię.
Ja mam
akcje nie kupowane na górce ale aż przykro mi patrzeć jak drożeją z tak idiotycznych powodów.