Forum W wolnym czasieKomputery i nowe technologie

drukarnie internetowe, warto?

drukarnie internetowe, warto?

król_pik / 91.189.63.* / 2008-08-12 17:22
Słyszałem różne opinie na ich temat. Jedni mówią, że warto bo to tanie i wygodne a drudzy, że natknąli sie nieucziwe firmy...Ktoś miał juz do czynienia drukiem przez internet?
Wyświetlaj:
Zleceniodawca / 85.219.150.* / 2013-06-26 12:49
od MONE.PL z daleka! nie realixzują zleceń na czas, ponadto w przypadku niepoprawnie wgranych plików nie są łaskawi napisać informacji zwrotnej do zleceniodawcy, bo w adresie e-mail po com nie wpisali pl... i one nie doszły... obiecują oddzwonić, nie robią tego i nie dotrzymują terminów, obsługa fatalna, na miejscu również, z wielką łaską można otrzymać do wglądu wizytówki- Z DALEKA!
cmyk / 79.188.63.* / 2013-05-17 10:24
Przy zleceniach druku - trzeba zwracać uwagę na kilka rzeczy - jeśli jest strona bez specyfikacji technicznych druku ,podstawowych informacji o terminach i normach to lepiej nie zamawiać w takiej drukarni . Często są to agencje nie mające maszyn i bladego pojęcia o technologii druku .
Bletor / 94.251.220.* / 2013-12-02 20:33
Dokładnie, cmyk ma rację. Jestem przykładem osoby która dość często zamawia w drukarniach i od jakiś 3-4 lat robię to przez Internet. Generalnie zauważyłem że mniej więcej połowa firm na których stronach byłem to pośrednicy drukarni Chroma tzn. wykorzystują ich szablony do druku, ceny mają te same lub niewiele wyższe. Nawet wyglądu tabelki z cenami im się nie chce zmienić. Masakra. Ktoś kto zamawia pierwszy raz to się nie zorientuje, ale ja przed każdym zamówieniem szukam czy u kogoś nie da się kupić taniej. Jedyna kwestia której się trzymam to firma musi być faktycznie drukarnią, a nie pośrednikiem/agencją reklamową. A niestety tych drugich jest zdecydowana większość. Dlatego przy szukaniu firmy trzeba bardzo uważać. Nie będę się wyróżniał bo firmy które mogę polecić zostały już tutaj podane na forum, ale ja również polecam Chroma.pl, i Drukon.pl. Przynajmniej człowiek śpi spokojnie że wszystko będzie ok. Pozdrawiam
mikelo andżelo / 89.67.14.* / 2013-05-07 12:14
Polecam www.advertart.pl
Wystarczy sprawdzić ceny na www i porównać. terminy realizacji zaskakują. POLECAM!
lila58 / 83.20.69.* / 2013-05-24 19:07
Polecam www.qprint24.pl drukuję u nich szybkie terminy bardzo niskie ceny i wyjątkowo dobra jakość.
GniSp / 94.251.220.* / 2013-04-17 10:27
Zdecydowanie warto (przede wszystkim ze względu na cenę), ale jak sam napisałeś jest sporo nieuczciwych podmiotów które podszywają się pod drukarnie żeby zwyczajnie wyłudzić kasę. Najlepiej skorzystaj z oferty jednej z poniższych drukarni:
www.chroma.pl
www.drukon.pl
www.drukarniaszczecin.pl

To uznane drukarnie w polskim Internecie także u nich możesz spokojnie drukować - na pewno Cię nie oszukają ;)
wypalony / 2013-04-10 13:35
powiem CI tak, jak masz sprawdzona jakas drukarnie i nie zalezy ci na czasie to warto bo bardzo czesto znacznie szybciej wykonuja zlecenia niz stacjonarne drukarnie. a ceny sa bardzo konkurencyjne. wszystko tez zalezy od drukarni co i jak
Pitek25 / 88.220.37.* / 2013-04-10 13:23
A ja na reklamie w windzie w moim bloku znalazłem Pige adres był www.piga.pl. Po sprawdzeniu drkuarnia internetowa. Dzwonisz zamawiasz i dostajesz. Mila obsługa polecam
Pitek25 / 88.220.37.* / 2013-05-21 11:33
Zamowienie przyszlo kurierem po 3 dniach, druk super.
Andrej Wrocław / 46.149.150.* / 2013-03-19 22:20
Ja drukuję w drukarni http://www.greendruk.pl/ dotarłem do nich przez google na moje zapytanie przesłane mailem odpowiedzieli telefonicznie. Bardzo miły kontakt, dzięki nim i instrukcji na stronie internetowej dużo dowiedziałem się na temat przygotowania poprawnie plików do druku.
Tomasz_Es / 2013-03-06 18:05
Warto, warto. Zaoszczędzisz pewnie ze 20% w porównaniu ze standardową drukarnią, a dodatkowo omijasz czasochłonne chodzenie. Ostatnio miałem do zrobienia ulotki A6, poszukałem trochę w necie i znalazłem niezłą drukarnię: http://graficzneprojekty.pl/sklep
Jestem zadowolony, bo mają niezłe terminy, ulotki wyszły jak należy, a ja mam parę groszy w kieszeni.
pattonek / 89.67.154.* / 2013-03-11 10:40
Warto, tak jak Tomasz_Es powiedział, oszczędzisz kilkanaście a nawet kilkadziesiąt procent i nie musisz nigdzie jechać, załatwiać i marnować czasu, osobiście polecam drkarnię online http://www.advertart.pl mają przystępne ceny i są solidni. mają szeroką ofertę. Polecam
Anasia / 46.115.109.* / 2013-02-27 10:13
Nieuczciwe firmy są wszędzie. Ja drukowałam w klasycznej drukarni i też zniknęli z kasą bez słowa. Drukarnie internetowe mają dużo plusów, więc moim zdaniem warto zaryzykować. Ogólnie warto wybrac taką sprawdzoną już przez kogoś - osobiście korzystam z TPSdruk. Fajni ludzie, pomocni, terminowi i robią naprawdę kawał dobrej roboty.
ola1060 / 89.71.219.* / 2013-02-27 02:20
Ja korzystałam z firmy
http://www.tpsdruk.pl/
jak narazie nie mam przykrych doświadczeń z nimi
Marian310 / 46.112.160.* / 2013-02-25 23:07
Ja mam rózne doświadczenia-najgorsze to takie ,że zamowienie szło ponad 2 tygodnie,drugie to poówa nakładu łaciata i wyblakły kolor a skusiłem sie na tanią drukarnie z Allegro.
Niedawno korzystałem z firmy b-direct która roznosi ulotki i okazało się ,że mają również druk w ofercie nazywa sie drukarnialemon.pl i ceny jak dotąd konkurencyjne,chroma się chowa a druk ładny,wizytówki mają naprawde godne polecenia bo tanie nawet bardzo może dlatego ze mają duzo klientów od razu z roznoszeniem.
bodziass / 91.150.130.* / 2013-02-17 17:18
Ja korzystałem już z kilku - chroma, drukomat, eulotki, ale póki co zostaje przy piga.pl , chyba najlepsza drukarnia
studioSk / 5.173.207.* / 2013-01-31 12:57
internetowe są ok, choć można trafić na takie, które jakościowo są fatalne, mnóstwo odnajdziesz takich na allegro - propozycji tanich, ale później można tylko zapłakać nad jakością tego co otrzymasz ;)
Teraz zmieniłem trochę branżę, ale swojego czasu sporo zlecałem do drukarni viperprint - zawsze jakościowo było ok, a i ceny przystępne.
marian7721 / 5.173.244.* / 2013-02-01 14:21
Ja ostatnio testowałem drukarnie internetowe właśnie, i przyznaję że to wychodzi taniej niż w normalnych drukarniach, wszystko mogę załatwić z domu, a kurier przywozi mi zamówienie pod same drzwi. Nie płacę za przesyłkę, dzięki temu oszczędzam. Pod względem ceny i jakości samego druku najbardziej odpowiada mi drukarnia Tpsdruk. Sami sprawdźcie, bo można zaoszczędzić i czas i pieniądze.
biznesowy21 / 2013-01-31 07:39
Polecam drukarnie internetowe, przede wszystkim dlatego, że są tańsze... Jakość wydruku też lepsza niż w tradycyjnych, przynajmniej jak na moje oko:)
Ryś20 / 178.37.40.* / 2013-01-30 20:15
Miałem styczność z różnymi drukarniami internetowymi i powiem szczerze, że najbardziej zadowolony jestem z firmy TPSdruk. Bardzo szybko wykonali wszystkie moje zamówienia. Cenowo również wychodzą pozytywnie w porównaniu z konkurencją.

Najnowsze wpisy