fizol-z-UK
/ 80.192.76.* / 2006-02-19 00:15
jezeli zapłacą mi tak samo jak temu eks~"pertowi" [a pro-po, co to jest PERT] i to z kasy podatnikow - to ja udowodnie ze Ziemia jest okrągła, dinozaury nie wyginęły, Kwachu to agent zielonych z kosmosu...itd. itp. Po prostu szkoda słów.
Najgorsze jest to, że jak słusznie zauważył jeden z komenantatorów do tego artykułu, statystyka jest tak przewrotna, że można udowodnić bardzo dużo bzdur!
Ostatnio mówi się, że bezrbocie znowu wzrosło (oficjalnie 18,1% - prawie 3 mln ludzi bez pracy!!!) i to przy wyjeździe oficjalnie "tylko" 170 tyś. Gyby zweryfikować te dane i pewnie niejednemu łysemu włosy by dęba stanęły na kolanach i odbycie. Ale tutaj ciekawa uwaga, skoro zatem mamy wzrost gospodarczy tzn. że jest pewna grupa (lepiej: klasa lub kasta) która bogaci się bardziej niż ubożeje większa część!!! [Np. prezes telekomuny polskiej - TP SA zarabia oficjalnie ponad 120 tauzenów na jeden miesiąc!!!).
Niech wyjeżdżają i nie wracają taka moja rada! Żal tylko tych bidoków, którym nie dali nawet szansy na marzenia o wyjeździe: dzieciaki z wiosek i małych miasteczek gdzie rodzina nie ma nawet na "bezpłatną" edukację dzieci.
Szkoda, że eks-pert nie wyjechał, takich eks-pertów Polska na pewno nie potrzebuje a Zachód z nimi by nie zginął.