Forum Polityka, aktualnościKraj

Farmio odpowiada Krajowej Radzie Drobiarstwa: Antybiotyki w hodowli zwierząt są powszechne

Farmio odpowiada Krajowej Radzie Drobiarstwa: Antybiotyki w hodowli zwierząt są powszechne

Wyświetlaj:
Srarmio / 77.255.32.* / 2015-12-08 13:44
Oczywiście, że jest bez antybiotyków, bo zanim kurczak wyjedzie z fermy na sprzedaż musi wcześniej przejść kwarantannę, podczas której jego organizm teoretycznie powinien się oczyścić ze szkodliwych produktów przemiany materii. Nie wiem jak jest naprawdę, ale wątpliwe aby po miesiącach faszerowania hormonami, antybiotykami i sztuczną paszą jakikolwiek organizm zdołał się oczyścić w ciągu tygodnia kwarantanny. Twierdzą, że kurczak dopuszczony do sprzedaży nie ma antybiotyków. I mają rację, bo prawo tego zabrania. Niech lepiej powiedzą, czy w całym procesie hodowlanym (od pisklaka do brojlera) nie są stosowane antybiotyki. Tu myślę, że zarówno KRD jak i "Farmio" zamkną gęby.
Hyperspace / 213.205.194.* / 2015-12-09 13:38
100% trafnosci
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
jankank / 195.95.144.* / 2015-12-08 14:40
kurczak na farmie rośnie 6 tygodni, na oczyszczenie może mieć tydzień - dwa, nie miesiące :)
chyba, że liczymy miesiące w chłodniach :)
kasport / 88.156.226.* / 2015-12-08 13:44
O dzis nie kupiuję polskiego drobiu! Oszuści i kretacze!
mwx4 / 46.238.231.* / 2015-12-08 14:05
Kupuj niemieckie lub holenderskie - tam ograniczyli zużycie antybiotyków blisko o połowę a i tak w przeliczeniu na kilogram wyprodukowanego żywca wychodzi wiecej. Cudze chwalicie swego nie znacie
ewela120380 / 81.219.141.* / 2015-12-08 13:41
W każdym mięsie jest pełno antybiotyków i innych świństw strach jeść te kupione od rolnika super smakują zupełnie inny smak trzeba wrócić do korzeni hodować świnki kurki warzywka mniej będziemy chorować i jak się zdarzy zachorować to antybiotyk pomorze bo z tym różnie bywa bo nasze organizmy i nasze bakterie uodpornione
dziumdzia / 195.85.227.* / 2015-12-08 13:39
ciekawe skąd się bierze coraz to większa odporność bakterii na wszelkie antybiotyki, trują nas na potęgę i jeszcze wmawiają, że to dla naszego dobra. Szkodliwe jest czerwone mięso, ale jak się potem okazuje, dopiero po przeróbce na wyroby wędlinopodobne.
KOGUCIK / 31.61.139.* / 2015-12-08 13:38
PRZECIEŻ KAŻDY WIE ,ŻE W POLSCE RYNEK DROBIOWY TONIE W ANTYBIOTYKACH !!!!!W GRĘ WCHODZĄ GRUBE MILIONY I NIE MA CZASU NA STRATY!!!!!! MAFIA WETERYNARZ I HODOWCÓW MA SIĘ DOBRZE I PRZY TYM KRĄŻĄ MILIONY NA ŁAPÓWY I OCHRONĘ TEGO PROCEDERU !!!! I PO CO Z LUDZI ROBIĆ GŁUPKÓW ?!?! JUZ TYLE BYŁO REPORTAŻY Z UKRYTEJ KAMERY , ŻE ..........SKOŃCZMY Z TĄ OBŁUDĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alojzy406 / 89.77.130.* / 2015-12-08 13:21
Po co sie sprzeczak należy wprowadzic badania na obecnośc antybiotyków i ich dopuszczalne normy dla kurczaków, wprowadzic badania jak najszybciej, będa ludzie mieli prace, bardzo duzo jest inzynierów technologów żywnosci i chetnie sie zajma badaniami, a i Polacy będa zdrowsi szczególnie dzieci
jack475 / 89.231.48.* / 2015-12-08 11:51
no i ameryka odkryta ,od min 20 lat faszeruja drob antybiotykami wpadli na to dopiero teraz,weterynarze odradzaja karmienie psow kurczakiem bo to najgorsze swinstwo w ostatnich latach,
oG / 217.99.137.* / 2015-12-08 11:49
... tak sformułowane pytanie jest do kitu, nic nie wnosi..
do gory / 109.241.83.* / 2015-12-08 11:48
mówią witaminy to odwrotnie Antybiotyki kwarantanny
lko / 5.60.93.* / 2015-12-08 11:47
kuzwa tego się nie da jesc tego świństwa!!! trzeba chodowac swoje!!!!!!!!!!!!!!!
wacio / 89.74.188.* / 2015-12-08 11:33
Zawsze stosowano to świństwo . Nawet za komuny , a teraz to dopiero. Hodowcy mi wmawiali , iż to są "witaminy ".
abs1039 / 94.254.133.* / 2015-12-08 11:18
Jedno jest pewne: drób jest karmiony, czym się da, tak samo z antybiotykami. A Boruta, jak i Jego krewni, co wiadomo nie od dziś, prawdy nie mówią.
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
nobonus / 159.180.162.* / 2015-12-08 11:09
Nie muszę słuchać tych kłamstw, żeby wiedzieć jak jest. Miałem zapalenie płuc i musiałem wziąć mocny antybiotyk. Ujawniła się alergia, której objawy przez długi czas wracały po zjedzeniu mięsa drobiowego.
probioemy@wp.pl / 37.152.18.* / 2015-12-08 12:02
zapalenie płuc , a gdzie odporność ? za chwilę sepsa, brak odporności to ujma na honorze ; od 13 lat nie chorowałem na żadną przypadłość można - można , ale trzeba jeszcze trzeba coś zrobić dla swojego organizmu aby być zdrowym, pewnie lepiej ponarzekać jak to mi źle. Proponuję wziąść sprawy we własne ręce i być zdrowym
as542321 / 37.152.18.* / 2015-12-08 11:14
nie bierz antybiotyku , zjedz kurczaka , zaoszczędzisz na aptece
probioemy@wp.pl / 37.152.18.* / 2015-12-08 11:08
gadu - gadu kij do zadu i co dalej , jutro i pojutrze następni chorzy na raka , a my gadu , gadu i następne dni i znowu rak i inne schorzenia , a ja proponuję zneutralizujcie tą cholerną chemię i żyjcie zdrowo , ale niewielu chce , chociaż 1-2 osoby w tygodniu piszą i chwała im że biorą sprawy w swoje ręce , reszta chorować i cierpieć [ śmieciowe jedzenie i śmieciowe życie ]
waler128 / 5.172.247.* / 2015-12-09 01:46
JAK ZNEUTRALIZOWAC chemięw kurczaku itp.? Jeśli jest sposób to powiedz ludziom. Ja żadnego nie znam.

Najnowsze wpisy