Forum Polityka, aktualnościKraj

Farmio odpowiada Krajowej Radzie Drobiarstwa: Antybiotyki w hodowli zwierząt są powszechne

Farmio odpowiada Krajowej Radzie Drobiarstwa: Antybiotyki w hodowli zwierząt są powszechne

Wyświetlaj:
WWW111 / 195.241.155.* / 2015-12-07 17:52
WARZYWA ??? POSIADAJĄ NAJWIECEJ WSZELAKIEJ CHEMII POTRZEBNEJ DO WZROSTU I ROZWOJU TZW ZDROWYCH WARZYW !!! ŻREMY CHEMIE NA POTĘGĘ W IMIĘ ZDROWIA !!
sylvi66 / 79.190.51.* / 2015-12-07 17:42
Nie tylko antybiotykami i nie tylko drób u nas jest faszerowany.... generalnie w naszym kraju żywność jest skandalicznie niskiej jakości a smaczna i zdrowa to ona była 20-25 lat temu teraz jest niestety przyczyną większości chorób.... A najgorsze jest to, że ktoś na to wszystko pozwala ktoś czyli wszelkie organa naszego państwa a dlaczego to już każdy myślący obywatel powinien wiedzieć...
ZnamTo / 188.146.136.* / 2015-12-07 17:41
Czy oni myślą że ludzie są niedorozwinięci? Przecież spora część społeczeństwa dobrze wie jak jest, bo albo sami pracowali w tej branży, albo ktoś z ich rodzin... Szkoda gadać i nie tylko problem antybiotyków powinien budzić niepokój, a również sterydów.
MarcinSz. / 79.185.206.* / 2015-12-07 17:40
A Pani Izabela Topolska zapewnia jako ekspert w telewizji że drób pakowany to taki zdrowy heheehh
haziel / 89.70.56.* / 2015-12-07 17:37
W paszy skarmianej przez kurczaki znajdują się także oleje z soji , palm itd .
hey / 89.70.56.* / 2015-12-07 17:35
Gdyby nie antybiotyki to kurczaki hodowane w takich dużych zagęszczeniach padałyby jak muchy .
yrek 123 / 83.16.240.* / 2015-12-07 17:32
Z doświadczenia . a z branżą drobiarską mam do czynienia codziennie wiem że nie ma w naszym kraju drobiu nie faszerowanego antybiotykami i anabolikami. kilkanaście lat temu na przeciętnej fermie drobiu kurczęta "rosły " 7 do 8 tygodni przybierając do wagi max 2,5/3 kg . teraz w ciągu 3,5 do 4 tygodnia hodowcy osiągają wagę między 3,5 a 4 kilogramy . a my ciemna masa uwielbiamy to cudowne białe mięso . niestety nie ma nad tym kontroli ponieważ chęć zwiększenia zysków ni jak się ma do zdrowego rozsądku. więc zostało nam hodować kury jak kiedyś robili to nasi dziadkowie lub po prostu zrezygnować z tego syfu.
takie tam / 95.49.68.* / 2015-12-07 17:50
piszesz bzdury. pokaż mi kurczęta, hodowane na fermach, które w wieku 3,5-4 tyg. ważą 3,5-4 kg.waga brojlerów rzeźnych w wieku 4 tyg. wynosi od 2,30 do 2,70. oczywiście są wyjątki ale nie wieże, że ważą powyżej 3 kg. Oczywiście są stosowane antybiotyki, bo brojlery tak jak ludzie chorują. ważny przy stosowaniu antybiotyków jest okres karencji na stosowane leki ( w tym antybiotyki). KRD ma racje (nie jestem producentem drobiu, członkiem KRD).
hodowca bombowca / 78.10.203.* / 2015-12-07 18:20
Obaj piszecie bzdury. Kurczak typu brojler waży w wieku 4,5 tygodni 2 kg, a w wieku 5,5-6 tygodni 2,5-3 kg. Na nowoczesnych fermach stosuje się coraz częściej leki na bazie wyciągów ziołowych bo są tańsze a czasem nawet skuteczniejsze od antybiotyków. Polskie kurczaki należą do najsmaczniejszych i najtańszych w europie. Znam hodowcę, który jeszcze niedawno stosował duże ilości tanich antybiotyków i wychodził na tym bardzo słabo, bo antybiotyki po prostu "wyjaławiają" przewód pokarmowy powodujac wieksze zużycie paszy i marny zarobek. Leki ziołowe likwidują z przewodu pokarmowego tylko szkodliwe bakterie, a zostawiają te pożyteczne. Polscy hodowcy są liderami nowoczesnego zywienia drobiu na świecie. Media są sponsorowane przez różne grupy i różne kapitały,branże, stąd cała ta papka medialna a głupek jeden z drugim na hasło antybiotyk dostaje sraczki.
gościu / 37.47.12.* / 2015-12-07 17:32
Za 10 lat kurczaki będą jak indyki, a indyki jak strusie ilość stymulantów i innej chemii ciągle jest zwiększana za przyzwoleniem władz a co dzisiaj jest niedopuszczalne za kilka lat będzie normą. A ludzie..? No cóż na raka będzie umierało na pewno dużo więcej populacji niż obecnie...
Wolny obywatel / 178.42.46.* / 2015-12-07 17:29
Antybiotyki? Skad?????? Ta mafia sklada sie z farmerow i weterynarzy i urzedasow Z JEDNEJ ZNANEJ PARTII. Smacznego i na zdrowie!!!
Amk21 / 212.91.17.* / 2015-12-07 18:44
Coś jest na rzeczy skory uderzono w stół a nożyczki się odezwały.........
Kks514 / 141.0.12.* / 2015-12-07 17:28
Nie wiem jak teraz ale calkiem niedawno malo ze kupowali pasze z juz dodanym antybiotykiem to jeszcze z barwnikiem aby żółtkaa były k...a pomarańczowe !!!!!!
Kurczaki to padlina !!!!!! Ja nawet zupy juz nie gotuje na tym ś...e !!!!!! Smród w domu ze wysiedziec sie nie da.
Oczywiscie pracownicy Amazona to tylko caly tydzień drób a w niedziele skrzydelka buahahahahahaha
10zl netto i co on ma nabyc dzieciakom do jedzenia !!!!! Drób popycha parowkami bauhahahhaha drobiowymi buahahahahha rzygac sie chce :-)
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
wedkarz123 / 83.22.129.* / 2015-12-07 17:27
Umieszczając napis "bez antybiotyków" po prostu informuje klientów, że to gwarantuje.
Jeżeli inni producenci też są pewni swojego wyrobu, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ten napis umieszczali na swoich opakowaniach - nie jest to nazwa zastrzeżona.

Oczywiście - jeżeli w takim towarze zostaną jednak wykryte antybiotyki to kara powinna być surowa, łącznie z zamknięciem firmy.
tadzisz / 185.26.182.* / 2015-12-07 17:27
Syn koleżanki z pracy pracy bardzo lubi drób i jadł go kilka razy w tygodniu, Dziś chłopak jest na leczeniu i żadnego kurczaka jeść nie może. Te bezantybiotykowe kurczaki spowodowały u niego że niejedna dziewczyna w liceum zazdrości mu cyków.
tatar86 / 94.232.223.* / 2015-12-07 20:41
Od kiedy cycki rosną po zastosowaniu antybiotyków? Sami znawcy fizjologii i weterynarii.Eksperci od siedmiu boleści.
vb / 83.30.17.* / 2015-12-07 17:54
moje dwa koty dostają mielonkę z odpadów drobiowych i zrobiły się z nich karykatury, pomimo, że to koty podwórkowe
asterix i obelix / 89.228.99.* / 2015-12-07 17:25
polskie zarcie tak jak w calej unii to trucizna
tfuuuuu / 78.152.27.* / 2015-12-07 17:22
polskie kurczaki to jedna wielka chemioterapia, nie tykam od dłuższego czasu przemysłowego drobiu, dostaje od niego palpitacji serca, jeśli już zdecyduję się na drób to tylko od zaufanego rolnika.
Helga1010 / 217.234.216.* / 2015-12-07 17:09
W ofercie sklepów mięsnych są tzw. "Pudziany". Udko kurczaka nie długo będzie wielkością przypominać świńskie nóżki.Mięso lśni się w każdym sklepie jak psu jaja.W mięsie nie długo będziemy mogli znaleźć zawartość z tablicy Mendelejewa.
Poczytajcie skład, który jest dostępny w każdym sklepie mięsnym...Smacznego :)

Najnowsze wpisy