Forum Polityka, aktualnościKraj

Farmio odpowiada Krajowej Radzie Drobiarstwa: Antybiotyki w hodowli zwierząt są powszechne

Farmio odpowiada Krajowej Radzie Drobiarstwa: Antybiotyki w hodowli zwierząt są powszechne

Wyświetlaj:
abrakadabra132 / 95.49.119.* / 2015-12-07 21:41
Przecież takie mięso można zbadać w Instytucie Weterynarii na zawartość antybiotyków i będzie po krzyku.!!
milscha / 31.183.239.* / 2015-12-07 21:49
Inspekcja Weterynaryjna prowadzi swoje niezależne badania tylko że wyniki przychodzą gdy mięso jest już dawno zjedzone...
Arek64 / 77.253.33.* / 2015-12-07 21:40
Banda oszustów! Moje kury nigdy nie widziały antybiotyków i syfu jaki dajecie na fermach. Są w 100% lepsze w smaku i przede wszystkim zdrowe a wasze fermiane kury po 5 tygodniach hodowli gnija od antybiotyków stojąc na nogach!
Rodak / 88.156.44.* / 2015-12-07 21:31
Nie tylko polskie są faszerowane antybiotykami, ale wszystkie pochodzące z fermowego chowu i stąd jest nieskuteczne leczenie antybiotykami, alergie itp, itd.
kaloryfer / 178.37.9.* / 2015-12-07 21:28
Coś musi być w tych kurach. Genetycznie wszyscy w mojej rodzinie(wstecz) byli niscy(160-168). Mój syn ma 178cm wzrostu i dalej rośnie , córki też .Zaznaczam że z mięsa jedzą tylko drób,ten z marketów.Czytałem na jakimś forum że kurczaki są karmione hormonem wzrostu, czy to może być przyczyna?
Dalton970 / 91.241.24.* / 2015-12-07 21:28
A Henryk S. uśmiecha się dobrotliwie.
juzek667 / 62.69.234.* / 2015-12-07 21:25
parowki to największy syf. sam gluten, mom, skrobia gmo i kij wie, co jeszcze
j@sko / 89.64.6.* / 2015-12-07 21:52
...w parówkach to jest mięso z psa zmielone razem z budą
Dalton970 / 91.241.24.* / 2015-12-07 21:23
Odkrycie.... W odpowiednim czasie przestaje się podawać i żadna kontrola nic nie wykryje.
sirolowek / 89.161.16.* / 2015-12-07 21:23
pracowałem w branży, oczywiście że zwierzętom podaje się antybiotyki i to wszystkim nawet zdrowym profilaktycznie
bob333 / 46.238.120.* / 2015-12-07 21:20
cos dzisiaj pisali o wiezniach,ze sie nudza.w sam raz by ta holote tam wsadzic a dzieci wypuscic.
nik484 / 90.192.144.* / 2015-12-07 21:18
gdybyje przestac faszerowac antybiotykami i swinstwem co przyspiesza przyrost masy to niejedna by padla a kurczaki kosztowaly kilka razy tyle co teraz
111PL / 83.26.111.* / 2015-12-07 21:08
łatwo to sprawdzić - kupcie sobie ozonator do żywności a sami zobaczycie tu nie chodzi tylko o drób, wieprzowina i td.
asdassfsasd / 37.47.47.* / 2015-12-07 21:21
dlatego sami dejonizujemy ten i inny syf z pożywienia i nie mamy tego typu kłopotu i jemy zdrowo
oewmfoie / 37.7.211.* / 2015-12-07 21:38
Jeden o ozonowaniu, drugi o dejonizacji... Jak ze ślepym o kolorach.
cdcff / 37.248.255.* / 2015-12-07 22:34
napisz to podpowiem jak zdejonizować i nie jeść tej chemii
qwerty489 / 164.127.86.* / 2015-12-07 21:06
Powiem tak na podstawie własnych obserwacji. Z kupowanych kurczaków bardzo często, jeśli w ogóle są świeże, to wycieka jakiś płyn.

Dlatego przed spożyciem:
1) dokładnie myję mięso pod bierzącą wodą
2) zostawiam mięso zanurzone w wodzie lub marynacie na min 12h
3) gotuję min. 30 minut
Dopiero potem smażę, duszę albo piekę. Z racji tego już ugotowane to smażenie może trwać dużo krócej.
anna719 / 176.101.128.* / 2015-12-07 20:59
karme dla kurcczaków do firm dostarcza Bayer ich spytajcie
lunatico / 83.144.117.* / 2015-12-07 21:07
san syf w składzie - jak we wszystkim od tej firmy
Nowoczesny46 / 79.191.234.* / 2015-12-07 20:57
Poczekajcie, Rychu wnet zrobi porządki i w tej branży.Będziecie pasze kupowali za franki.
papa helmut / 95.160.95.* / 2015-12-07 20:55
Krajowa rada drobjarska to jakieś dzieci we mgle nie wiedzieli ze drób faszeruje się hormonami antybiotykami i czymś tam cos tam hehe
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/

Najnowsze wpisy