peterpan545
/ 88.156.114.* / 2016-02-11 19:51
Górnicy otrzymują ok. 17 pensji !!! w ciągu roku !!! A jak tak nie jest to rzucie we mnie kamieniem. Tak tych pięć jest ukrytych plus dodatkowy urlop zdrowotny. OFE już mi zlikwidowali ze względu na zaległe pensje górników. U mnie w rodzinie słuchać tego nie mogą choć jest 3 emerytowanych górników, każdy mówi, że to idzie w złą stronę. Polityka rabunkowa, złodziejska, państwowe czyli niczyje i każdy patrzy do siebie jak najwięcej. Brak tempa odpowiedniej modernizacji a zyski z lat 2000 zostały przejedzone. Chcieliście wtedy udział w zyskach, otrzymaliście dodatkowe pieniądze to teraz wypadało by utożsamić się z przemysłem i dojść do ugody. Chcieliście demokracji i kapitalizmu ? Jak w firmowej kasie pieniędzy brak to w dzisiejszych czasach do drzwi puka komornik. Ciągle wołacie o pomoc finansową, ludzi nie związani z ta branżą maja po prostu dość. I to nie chodzi o was jako o ludzi tylko nieudolne zarządzanie. Bo ktoś powiedział, że macie dzieci, czy reszta społeczeństwa śląskiego, polskiego ma gorsze rodziny, dzieciaków, mają inne żołądki. Nie jesteście sami w tym kraju.