Forum Forum inwestycyjneWydarzenia

GPW: Prawie 10 proc. odrobione w tydzień

GPW: Prawie 10 proc. odrobione w tydzień

Money.pl / 2008-11-28 17:26
Komentarze do wiadomości: GPW: Prawie 10 proc. odrobione w tydzień.
Wyświetlaj:
TOMOK / 2008-11-29 18:56 / portfel / Dziecko forum-Pogue Mahone
Cześć :-)
Pozdrawiam
bollullos / 2008-11-29 18:56 / portfel / Uznany Muł Pancerny
"Józef rzekł do faraona: «Sen twój, o faraonie, jest jeden. To, co Bóg zamierza uczynić, zapowiedział tobie, faraonie. 26 Siedem krów pięknych - to siedem lat, i siedem kłosów pięknych - to też siedem lat; jest to bowiem sen jeden. 27 Siedem zaś krów chudych i brzydkich, które wyszły za tamtymi, i siedem kłosów pustych i zniszczonych wiatrem wschodnim - to też siedem lat - głodu."
kisiel2 / 2008-11-29 23:29
to taka AT z czasow Egiptu...
Cos jak liczby Fibonacciego w wydaniu egipskim ;-)
zbig$ / 2008-11-29 18:21 / Uznany gracz - weteran 93/94
http://www.rense.com/general84/colos.htm

Colossal Financial Collapse
The Truth Behind The Citigroup
Bank 'Nationalization'
zbig$ / 2008-11-29 18:20 / Uznany gracz - weteran 93/94
co do nowych mód to energia odnawialna i alterntywna i ekologia z recyklingiem wszelkiej masci, tak jak bylo z developerką
tak mi sie wydaje
barakuda / 2008-11-29 18:24 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
na GPW b. skąpy wybór...
nie wszyscy zmieszczą się na NC...:-)
flugo / 2008-11-29 18:59 / portfel / Dziecko hossy
chodź tu do mnie...
bedzie nam cudownie...
z Krysią,oooo...
barakuda / 2008-11-29 20:10 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
nie bawię się w trójkąty....:-)
zbyt zaborczy jestem....:-(
bollullos / 2008-11-29 18:53 / portfel / Uznany Muł Pancerny
no co Ty na stronie Fona cały czas jakieś wiatraki pokazują ;-).
zbig$ / 2008-11-29 18:10 / Uznany gracz - weteran 93/94
Żydorcza na 1szej stronie ma artykul o opcjach, ale albo sciemna albo aj czegos nie rozumiem:
Mianowicie firmy xportowe zabezpieczaly sie przed spadkiem euro (importowe natomiast nie zzabezpieczaly sie pewnie przed wzrostem), kupujac opcje sprzedazy euro po 3,5 jak w przykladzie...gdyby kurs spadal bank mial kupowac caly czas po 3,5. Jednak gdy kurs rosnie, bank ma dalej prawo do odsprzedazy mu po 3,5 natomiast sam sobie moze sprzedac po 3,8 na rynku jak w przykladzie i ma z tego zysk. No to jak z tego maja powstac jakies straty dla firm, skoro 3,5 to był dla nich kurs akceptowalny jak rozumiem, przy ktorym jeszcze byl jakis poziom zysku???
brydzia / 2008-11-29 19:05 / 10-sięciotysiącznik na forum
Dodatkowe ryzyko opcji polega na tym, że są to umowy asymetryczne, czyli spółka miała prawo np. sprzedać bankowi 10 mln euro po 3,50 zł, gdy kurs euro był niższy, ale kiedy kurs skoczył w górę, musi oddać bankowi już 20 mln euro po wyższym kursie. W efekcie musi dopłacić więcej z własnej kieszeni, niż mogła zarobić, gdy złoty się umacniał.

dokładnie o tych opcjach mówił prezes Polimexu , że właśnie ma opcje asymetryczne na 150 mln euro ,
tłum / 86.63.146.* / 2008-11-29 20:10
Brydzia wypowiada się rzadko i kompetentnie. Nigdy nie bredzi bez sensu.
To prawdziwa Perełka na forum.
Gratulaaaacjeee
barakuda / 2008-11-29 20:19 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
nie zawsze podaje autora...:-)))))))))
anonim_03 / 2008-11-29 20:22 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
:-))))))))))))))))))))
espi / 2008-11-29 18:09 / "Exchange"
witam, wybiera sie ktoś może 6 grudnia na dzień otwarty na GPW
barakuda / 2008-11-29 18:18 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
niech zrobią dzień zamknięty...dla przekrętasów...:-)
kronopio / 2008-11-29 17:06 / Bywalec forum

2008-11-29 12:26:39 | MJK [ Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi) ]
Wiesz, mniejsza o gry. Ale, że IISa nie mogłem sobie włączyć to
mi kłopota dużego zrobiła. Dlatego też mam dodatkowo "2003
server" na VMware

IIS jest dostępny dopiero w wersji Business i wyższych
Agułak37 / 2008-11-29 22:34
Witam! Potrzebuję informacji na temat jak sformatować dane zapisane w excelu, pobrane z
bossa.pl z Metastocka. Dane zapisują się w jednej kolumnie, jakby w formacie tekstowym i nie nadają się do wykonywania obliczeń.
amigo2 / 2008-11-29 16:59 / Regulamin forum!
SSI - objęcie udziałów w Expanse Sp. z o.o.
Zarząd spółki Security System Integration S.A. z siedzibą na Bielanach Wrocławskich informuje, że stosownie do uchwały nr 1 Walnego Zgromadzenia Wspólników spółki Expanse Sp. z o.o. (Akt Notarialny z dnia 26 listopada 2008 roku) w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego spółki, Emitent objął 43 nowo utworzone udziały o wartości nominalnej 500,00 zł każdy w kapitale zakładowym Expanse Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi, wpisanej do Krajowego Rejestru Sądowego - Rejestru Przedsiębiorców, pod numerem KRS 0000314195. Udziały te stanowią 30.07% kapitału zakładowego Expanse Sp. z o.o. i uprawniają do 30.07% głosów na Walnym Zgromadzeniu Wspólników. Udziały zostały objęte po cenie 500,00 złotych za każdy udział. Łączna wartość transakcji wyniosła 21.500,00 złotych. Źródłem finansowania objęcia udziałów są środki własne Security System Integration S.A. Podstawa prawna: Załącznik Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu" §3 ust. 2 pkt 1

SSI - nabycie udziałów w SSI Development Sp. z o.o.
Zarząd spółki Security System Integration S.A. z siedzibą na Bielanach Wrocławskich informuje, że stosownie do uchwały nr 1 Zgromadzenia Wspólników spółki SSI Development Sp. z o.o. z dnia 27 listopada 2008 roku w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego spółki, Emitent objął 31 nowo utworzonych udziałów o wartości nominalnej 1.000,00 zł w kapitale zakładowym SSI Development Sp. z o.o. z siedzibą w na Bielanach Wrocławskich przy ul. Irysowej 4, wpisanej do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000246340. Udziały te stanowią 23,66% kapitału zakładowego SSI Development Sp. z o.o. i uprawniają do 23,66% głosów na Walnym Zgromadzeniu Wspólników. Udziały zostały objęte po cenie 45.000,00 złotych za każdy udział. Łączna wartość transakcji wyniosła 1.395.000,00 złotych. Źródłem finansowania objęcia udziałów są środki własne Security System Integration S.A. Podstawa prawna: Załącznik Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu" §3 ust. 2 pkt 1

siorbac!!!!!!!!!!!
zbig$ / 2008-11-29 18:13 / Uznany gracz - weteran 93/94
taaaa, szczegolnie pod ten development...)))
Longterm / 2008-11-29 16:55 / Mostek Zwyciężymy!
Czytam ostatnio właściwie głównie forum i dochodzę do wniosku że osiągnęliśmy etap kiedy już nikt nie dostrzega żadnych pozytywów dla giełdy midterm...no i ma rację...ale co bardziej zastanawiające pojawiają się opinie że nawet w długim terminie jesteśmy skazani na porażkę...tak jak na hossie ludzie widzieli tylko pozytywy i uważali że tak będzie trwać w nieskończoność tak teraz widzą same nagatywy...a przecież jesteśmy bliżej niż dalej bo RPP rozpoczęła cykl obniżek. Mówiąc bliżej mam na myśli giełdę bo ona wyprzedza realną gospodarkę o 6-9 miesięcy a podczas ubiegłej hossy wyprzedziła ją o grubo ponad rok bowiem nasze wielkie tuzy godpodarki dopiero w III kwartale 2008 zaczęły mieć problemy....teraz również jestem zdania że GPW wyprzedzi poprawę w gospodarce o ok. 12 miesięcy...według mnie cały przyszły rok poważne spowolnienie do ok. 3% wzrostu PKB z niespodzianką na plus raczej niż na minus ku zaskoczeniu czołowych analityków zachodnich banków...rekordowa sprzedaż mieszkań w I półroczu (szczyt), poprawa w eksporcie dzięki osłabieniu się złotego oraz większe wpływy z tytułu funduszy UE z tego samego powodu, spadek kosztu kredytu w PLN poprzez cięcia stóp, 35 mld zł w portfelach Polaków dzięki cięciu podatków i ustanowieniu dwóch stawek podatkowych 18 i 32 (wspólne głosowania PIS i PO), początek budowania infrastruktury przed Euro 2012, paradoksalnie wzrost bezrobocia będzie korzystny dla firm budowlanych...zanim się obejrzymy będzie listopad 2009, stopy na poziomie 4%, inflacja na poziomie 2,5%, wzrost gospodarczy wciąż na poziomie 3,5-4%...natomiast w 2010 roku zacznie się odbudowywać cała nasza gospodarka w sposób naturalny przy niskich stopach procentowych, prawie zerowej inflacji, utrzymującym się dość wsokim bezrobociu na poziomie 10-11% (braku presji płacowej), słabej walucie gdzie Euro i GBP wrócą na rozsądne poziomy sporo ponad 4zł i 5 zł odpowiednio,...no i co ja będe mówił dużo...Polska ma wielkie "story" do opowiedzenia inwestorom z całego świata...to jest oczywiście Euro 2012 zarówno mistrzostwa jak i plany (powtarzam - tylko plany) wprowadzenia wspólnej waluty..GPW ma swoje wielkie dwie story...będą mega pretekstem pod nową hossę...dodatkowym story miała być tarcza antyrakietowa i rozwój militarny naszej armii przy wsparciu USA ale na to chyba jeszcze nie czas...to już paliwo na kolejną hossę...
zbig$ / 2008-11-29 18:16 / Uznany gracz - weteran 93/94
poki co to gielda wyprzedzila dno o6-9 miesiecy, ale czy bedzie poprawa to zobaczymy po indexach jak wyprzedzaja i co...)))
kurka_wolna / 83.6.239.* / 2008-11-29 18:11
reasumując: skoro giełda wyprzedza realną gospodarkę o 6-9 m-cy tzn że na chwilę obecną wycena akcji jest gdzieś na III kw. 2009r. hmmmmmm , czyli musi jeszcze dobrze spaść żeby było na czym zarabia. sic!
barakuda / 2008-11-29 18:22 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację

musi jeszcze dobrze
spaść

czy musi...? hmmm....wystarczy , że będzie balansować w zakresie 250-300 pkt. oczekując na wykrystalizowanie się jasnej sytuacji...
ten zakres wystarcza grubasom na czesanie całkiem przyzwoitych konfitur...
bez większego ryzyka.!
barakuda / 2008-11-29 17:22 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
wymieniłeś wiele różnych pozytywów, niektóre nawet prawdopodobne...
Jest jedno ale: muszą wystąpić WSZYSTKIE RAZEM , żeby było
paliwo
na kolejną hossę...
barbarka / 58.9.198.* / 2008-11-29 17:04
bardzo trafne uwagi zawarles, zgadzam sie z Toba
Longterm / 2008-11-29 17:00 / Mostek Zwyciężymy!
PS: POLSKA 2008 = JAPONIA 1970

niedowartościowane sektory:

ekspoterzy wszelkiego rodzaju
budowlanka infrastrukturalna,
developerzy
spółki surowcowe i wydobywcze

"budowlanka pierwsza ma zawsze problemy i pierwsza z nich wychodzi"
Longterm / 2008-11-29 17:08 / Mostek Zwyciężymy!
2010 - rozgrzewka przed hossą (ruszą Karkosiki i budowlanka)
2011 - hossa ogłoszona już oficjalnie w mediach, wiele IPO, nowe konie pociągowe, nowe modne sektory się pojawią
2012 - euforia zakupów pod Euro , do TFI ponownie płyną strumieniami pieniądze
2013 - wejście do strefy Euro najwczesniej i hossa spowodowana realnym bodźcem z tym związanym po raz pierwszy Polska ma wzrost ponad 10% PKBi ogłoszono ją "Chinami Europy", arabscy inwestorzy zaczynają eksploatować wody termalne...Baza NATO ukończona.
2014 -Euforia...hiperbola hossy...Polska "Kuwejtem Europy" i liderem w wykorzystaniu i eksporcie energii odnawialnej.
2015 - początek bessy do 2018 roku
mmisiek / 217.96.251.* / 2008-11-30 02:47
po wejściu do euro to we wzroście PKB chyba zgubił się przecinek bo powinno być 1,0%
tłum / 86.63.146.* / 2008-11-29 19:58
Longterm, OBUDŹ SIĘ !!!
badyl L-2 / 91.94.40.* / 2008-11-29 17:29
Sny o potędze - pora nocna pamiętam w internacie zaczynała się o 21:45
szymon / 2008-11-29 17:05 / Uznany Gracz Giełdowy

developerzy

oni szybko sie nie podniosa, zaostrzenia kredytowe spowoduja ze wielu z nich zacznie miec problemy z plynnoscia. I to dziala ze zdwojona sila, sami nie dostana kredytow i nie sprzedadza mieszkan, ktore przeciez w ogromnej czesci kupowane sa na kredyt.
barakuda / 2008-11-29 17:25 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację

ekspoterzy wszelkiego rodzaju

kasa misiu, kasa na rozwój i komponenty z importu...jaka będzie wartość złotego???
barakuda / 2008-11-29 15:06 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
ja to widzę tak:
-na rynkach zach. Europy i USA rządy podejmują działania ratujące SWOJE firmy dokapitalizowując je
-zachodnie firmy na gwałt ściągają kapitał, pogrążając spółki-córki w Polsce,ponadto
-OBCE banki w Polsce zmuszone są do zmniejszania/zawieszania akcji kredytowej dla Polaków- wywołując poważne kłopoty naszych firm i spowolnienie gospodarcze.
-ponaglane przez centrale, polskie oddziały OBCYCH banków stawiają pod ścianą polskie firmy żądając natychmiastowej spłaty wierzytelności ( często oszukańczo wykreowanych). To nieuchronnie wygeneruje bankructwa niezawinione...
To co proponuje premier Pawlak to krok w dobrym kierunku, jeden z wielu koniecznych , ale dobry. I nie ma co wspominać o konkurencyjności , bo my jeszcze długo nie będziemy konkurencyjni w stosunku do zachodu (zwłaszcza w finansowych przekrętach)...
wyspiarzDK / 2008-11-29 15:53 / Leszcz na dnie
szkoda że tych "kroków" tak mało, z perspektywy zach eur Polska jest bardzo zacofana
barakuda / 2008-11-29 15:59 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
od czegoś trzeba zacząć...:-)
kanclerz Merkel pierwsza powiedziała : pomoc tak, ale tylko dla NASZYCH (niemieckich) firm.
olo1 / 89.76.106.* / 2008-11-29 15:49
Szkoda tylko że premier Pawlak, w czasie gdy PSL była w koalicji rządowej (np. z UD czy z SLD) nie proponował zmiany sposobu prywatyzacji banków, tak aby dzisiaj te banki nie były OBCE.
barakuda / 2008-11-29 15:53 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
a może facet też się uczy...(?)
olo1 / 89.76.106.* / 2008-11-29 17:26
To nie kwestia myślenia lecz zasad moralnych
bollullos / 2008-11-29 15:24 / portfel / Uznany Muł Pancerny

OBCE banki w Polsce

te giełdowe to chyba nie obce tylko zazwyczaj "kontrolowane" a przecież każdy Polak może sobie kupić odpowiednią ilość akcji i kontrolować

stawiają pod ścianą polskie firmy żądając natychmiastowej spłaty wierzytelności ( często oszukańczo wykreowanych).

To co nasze firmy nie czytają co podpisują, nie rozumieją co podpisują, biorą w łapę czy kupują of każdego cudowny medalik od nieszczęść za milion?
barakuda / 2008-11-29 15:33 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację

a przecież każdy Polak
może sobie kupić odpowiednią ilość akcji i kontrolować

sam w to nie wierzysz...:-)
nasze firmy nie czytają co podpisują, nie rozumieją co podpisują, biorą w łapę
czy kupują of każdego cudowny medalik od nieszczęść za milion?

wszystkiego po trosze...nasi (pożal się Boże) rodzimi biznesmani są lata świetlne za
cwaniakami oferującymi im "cudowne" finansowe błyskotki z zachodu...
Niestety Mule, uczyć nam się i uczyć ....a póki co starać się odgradzać najwyższym możliwym murem od wszelkiej maści kontraktów, opcji, derywatów, lewarów i innych szwindli nie mających nic wspólnego z realną działalnością gospodarczą...
barakuda / 2008-11-29 15:41 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
aha..jeszcze jedno :
gdybym miał coś do powiedzenia to od jutra spółki stricte niefinansowe miałyby zakaz prowadzenia tzw działalności operacyjnej
najcz / 2008-11-29 14:59 / Tysiącznik na forum
lista spółeczek z opcyjkami ,jet na UFO.- Ropczyce, Rafako, Police,Ciech, Erbud,Hutmen ,Puławy, Warfama, PPWK .
szymon / 2008-11-29 16:03 / Uznany Gracz Giełdowy

Rafako

trzeba przyznac ze fortis ostro pojechal, lewar 1:3....
opcje to fajna sprawa tylko trzeba kumac o co chodzi, a jak widac po ostatnich infach malo kto wiedzial z czym sie wiaze ich wystawianie.
xtx / 85.89.170.* / 2008-11-29 15:27
To jest dopiero początek.Kredyty hipoteczne to będzie HIT.
barakuda / 2008-11-29 15:16 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
to kandydaci do niezawinionych bankructw, wrogich przejęć lub przynajmniej ogromnych kłopotów...
Jest jeszcze jedna grupa zagrożona: spółki z sektora paliwowo-energetycznego.
Tutaj mechanizm jest inny - trwa procedura wrogiego przejmowania (tajemnica poliszynela).
Do akcji wkroczyli "sprzymierzeńcy" z JPM, Uni czy PB...
Pisałem wcześniej i podtrzymuję : Polska z jej finansami i gospodarką jest na celowniku !!!
anonim_03 / 2008-11-29 15:31 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy

Polska z jej finansami i gospodarką jest na celowniku !!!

oczywiście. ale nie trwa to od pół roku tylko od kilku lat.
bo najpierw trzeba wywołać boom gospodarczy za pieniądze pożyczone w walucie.
swoją drogą -- czy medialna nagonka na Skrzypka to z dobrego serca czy czyszczenie pola ?
barakuda / 2008-11-29 15:44 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację

czy medialna nagonka na Skrzypka to z dobrego serca czy czyszczenie
pola ?

myślę , że i to i to...
a propos : czy naprawdę nie stać nas na lepszego Skrzypka???????
anonim_03 / 2008-11-29 15:48 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
on chyba jako jedyny z Rady mówił, że walka z inflacją metodą kursową przy rosnącycm deficycie towarowym doprowadzi do długoterminiwej destabilizacji ...

a to właśnie o tą destabilizację niektórym chodzi ...
barakuda / 2008-11-29 15:52 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
za krotki jestem na wchodzenie w szczegóły ekonomiczne...:-)
piszę o własnych odczuciach...
anonim_03 / 2008-11-29 16:21 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy

piszę o własnych odczuciach...

a coś takiego istnieje ? :-))
zwróć uwagę np. w Gazecie Wyborczej na zdjęcia różnych ludzi. Który jest ładnie uśmiechnięty a ktory ma głupią minę. Te zdjęcia są tak dobierane by odczucia kształtować ...
barakuda / 2008-11-29 17:18 / Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
moje kryteria ciut wybiegają poza ocenę zdjęć w koszernej...:-)
szymon / 2008-11-29 15:07 / Uznany Gracz Giełdowy
i wiele wiele innych :) nie tylko gieldowych...
bollullos / 2008-11-29 14:55 / portfel / Uznany Muł Pancerny

moim zdaniem IVQ dla millennium bedzie tragiczny....

a niby dlaczego? zyski z odsetek o ile wiem a na pewno ze spreadu są inkasowane w trakcie spłacania kredytów więc widocznie uznali że mają zapewniony jaki ś stały dochód z kredytów już udzielonych.. a to co na opcjach zarobili to się dopiero okaże
szymon / 2008-11-29 15:05 / Uznany Gracz Giełdowy
ogolnie syt na rynku jest bardzo ciezka, za depozyty sie przeplaca i to duzo, zeby sciagnac wieksza gotowke trzeba zaplacic nawet 10%. Nowych kredytow hipotecznych udziela sie bardzo malo. Fakt na spreadzie zarabiaja, ale robienie transkacji opcyjnych, ktore przynosily bardzo duze zyski w poprzednich kwartalach teraz zapewne przyniosa spore straty. TFI- mniej kasy w worku = mniejsze zyski.
bollullos / 2008-11-29 15:25 / portfel / Uznany Muł Pancerny
się zobaczy ja nie wywalam.
Mieczyslaw / 2008-11-29 15:36 / Uznany Gracz Giełdowy
po ile masz milenium ?
bebe;-) / 83.4.183.* / 2008-11-29 14:52
witam....
ja z doskoku...;-(

szymonku-ancymonku...dzięki za wpis o rafako kiedyś temu../...bo czyniłam obserwacje papierka...;-)
pierwszy raz zasugerowałam się na czyjąś opinią...;-))),,,to mój wielki krok...;-)
dzięki i pozdrawiam...
szymon / 2008-11-29 14:59 / Uznany Gracz Giełdowy
jesli moj wpis uczynil ze byc moze uniknelas strat to bardzo sie ciesze :)
pozdrawiam
bebe;-) / 83.4.183.* / 2008-11-29 15:00
właśnie tak.....nie kupiłam i dzięki.....- ancymonku...;-)))
Mieczyslaw / 2008-11-29 14:12 / Uznany Gracz Giełdowy
2008-11-29 09:58:54 | tomtay [ Bez rangi ]
na skarge do partii to chodzily najgorsze szumowiny, wiec ja bym sie tak tym za
bardzo nie chwalil, jesli moge wtracic :)
skomentuj zgłoś do usunięcia

ja tam nigdzie nie biegalem :) , ale mogles pojsc i powiedziec jak to ci zle i ciezko , ktos Cie wysluchal a gdzis to jedynie mozesz uslyszec : " Won gnoju " :)))
tomtay / 2008-11-29 14:49 / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
oj mieci na forum na przyklad mozesz sie wyzalic zawsze, że kwity ciągle spadają a zwłaszcza te które masz, że dziewczyny nie masz a chciałbyś, że ratler biega na trzech nogach zamiast na czterech i nawet to, że nazwałeś go 'brutus' nie dodaje splendoru na dzielnicy ...
i wcale nie trzeba na kumpla od kieliszka pisac kocopołów prawda? :))
no! ciesze sie, że sie ze mna zgadzasz drogi Mieci :))
Longterm / 2008-11-29 13:42 / Mostek Zwyciężymy!
Witam, ciąg dalszy ostatniego wątku na moim blogu

http://longterm.bblog.pl/

miłego weekendu
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie odpowiedzialności.

Najnowsze wpisy