neuron11
/ 83.136.224.* / 2011-07-15 08:16
Pośrednik jest naprawdę zbędny, kupno/sprzedaż to naprawdę nie jest takie trudne, wystarczy odrobinę poczytać, ci wszyscy, co uważają, że pośrednik jest potrzebny to albo lenie albo naprawdę nie mają czasu (np: sprzedaż mieszkania, gdy mieszka się w innym mieście- jedyny przypadek, kiedy się przyda). Generalnie na PL rynku pośrednicy to amatorzy, którzy nie znaleźli innego zajęcia, którzy często, aby sprzedać mieszkanie dokonują „małych” przekłamań. Ja sam szukać mieszkania spotkałem się z ponad 10 agencjami i gdybym wszystkiego nie dopilnował to bym miał niezły kłopot. Podczas poszukiwań mieszkania słyszałem od pośredników przykładowo: „blok jest nieocieplany, ale to nie problem, w następnym roku (2011) i tak musi być ocieplony, bo weszła taka ustawa”, albo” rachunków związanych z utrzymaniem mieszkania nie możemy pokazać, bo tam jest duże zużycie wody i to będzie zmylać” – takie przykładowe kity cisną pośrednicy. Przypadków ze coś było nie tak albo czegoś pośrednik nie wiedział mógłbym wiele wymieniać np.:, że mieszkanie nie ma założonej KW, co było nieprawdą.