Forum Forum dla firmZakładanie firmy

jak zalozyc restauracje??

jak zalozyc restauracje??

fotijek123 / 2012-12-04 09:49
Od zawsze marzyłem o tym, aby mieć swoją restaurację. Wreszcie mogę sobie na to pozwolić - mam okołu 40 tys. zł tytułem własnego wkładu - czy to wystarczy? Jak wygląda otwieranie takiej działalności?
Wyświetlaj:
verkaaapp / 89.64.46.* / 2018-11-28 18:51
W otwarciu restauracji może pomóc ten wpis - https://gastro.pl/wyposazenie-w-restauracji/. Opisuje wszystko co jest potrzebne na wyposażenie restauracji.
jozefkwiatkowski / 89.64.24.* / 2018-11-27 14:15
Na pewno oprócz lokalu zainwestuj w odpowiedni sprzęt w zależności od kuchni którą będziesz serwować. My osobiście kupiliśmy sprzęt od https://multigastro.pl/i jesteśmy bardzo zadowoleni. Sprzęt nie sprawia nam problemów, jest bezawaryjny co jest bardzo ważne w przypadku restauracji.
basssska / 188.146.68.* / 2018-09-30 00:01
Na pewno trzeba wyposażać się w narzędzia, które usprawnią naszą pracę.


________________________________
aplikacja do zamawiania jedzienia - http://www.mojegastro.pl/aplikacja-do-zamawiania-jedzenia/
Gasiek18 / 212.244.185.* / 2018-08-27 22:10
http://jajolux.com.pl/ polecam, to producent jaj który jest wręcz niezbędny, gdy prowadzisz własną gastronomię. Warto jest zapisać kontakt do takich producentów jak ten. :)
saraa00213 / 188.146.230.* / 2018-07-26 19:33
Na pewno trzeba wybrać taki rodzaj restauracji, który będzie różnił się od wszystkich i będzie przyciągał dużo klientów :)


__________________________________________
monitor dotykowy - https://www.posiflex.com.pl/pl_monitor-dotykowy-czy-terminal-pos,209.html
olaf42334 / 46.76.98.* / 2018-07-11 12:35
Co do reklamy to można zainwestować w fajny neon, neony zdecydowanie przyciągają klientów a teraz są znowu bardzo modne. My wykonywalismy neon w Logart http://literypodswietlane3d.pl/ spod Warszawy i sprawdzili się super, neon robi wrażenie.
joaaana940 / 188.146.204.* / 2018-06-29 23:00
Dobry dostawca to też ważny element :)

__________________________________________
warzywa do szaszłyków - http://rogowski.net.pl/portfolio_item/warzywa-do-szaszlykow/
roma0022 / 188.146.167.* / 2018-04-23 22:18
Na pewno trzeba pomyśleć o narzędziach, które pomogą usprawnić naszą pracę :) Ja np. korzystam z programu Szef i świetnie się sprawdza :) http://gastro.pl/program-gastro-szef-kontrola-twojego-lokalu/ - kontrola Twojego lokalu zawsze i wszędzie ! :)
amatorra / 89.64.0.* / 2018-04-15 10:28
Też jestem na etapie rozpoczynania działalności gastronomicznej i powiem że początki nie są łatwe. Dobrze że miałam kogo poprosić o pomoc w wyborze wyposażenia i sprzętu, znajomi którzy mają restaurację polecili mi sprzęt winterhalter który u nich sprawuje się wiele lat bez zarzutu i polecili też kilku sprawdzonych dostawców regionalnych produktów.
franqqqqa / 188.146.206.* / 2018-04-10 10:59
Moim zdaniem warto wiedzieć jakie są główne błędy popełniane w obsłudze w restauracji :) http://www.lrspoland.pl/obsluga-w-restauracji-jakie-sa-glowne-bledy,204.html - ten artykuł świetnie to wyjaśnia :)
wera972 / 188.146.169.* / 2018-03-15 18:28
Podstawą dobrej restauracji jest dobry dostawca produktów. Jeśli chodzi o warzywa świeże jak i marynowane, np. mini ogórki to szczerze polecam http://rogowski.net.pl/portfolio_item/mini-ogorki/ :)
janka207 / 188.146.192.* / 2018-01-31 11:46
Trzeba także pomyśleć o pozyskaniu jak największej ilości klientów. Pomóc w tym mogą aplikacje do zamawiania jedzenia, z których korzysta coraz więcej ludzi :) Tutaj można zaczerpnąć więcej informacji - http://www.mojegastro.pl/aplikacja-do-zamawiania-jedzenia/.
maroo765 / 46.215.1.* / 2018-01-29 02:02
Zgadza się, że dobra ekipa to podstawa jak i dobry sprzęt. To nie kuchnia domowa, gdzie gotuje się relatywnie mało, tu sprzęt musi naprawdę wiele znieść. Dlatego ja z kolei dobrze oceniam wyposażenie z http://4gastro.pl/ Firma zajmuje się doradztwem, kompletacją sprzętu, montażem i rozruchem, w grę wchodzi też serwisowanie sprzętu i naprawa, takie kompleksowe podejście bardzo nam się przydało na początku drogi z tym biznesem szczególnie.
grzegorz632 / 46.215.79.* / 2018-01-25 00:47
Podstawą są zawsze ludzie, jak ma się dobry personel to najważniejsze. Dalej kwestią zasadniczą jest wyposażenie restauracji w wysokiej jakości sprzęt kuchenny pamiętając, że taki sprzęt będzie chodził na okrągło, musi wiele znieść. My zaopatrywaliśmy się w hurtowni Gastromarathon http://gastromarathon.pl/ Kupicie tam wszystko - piece, kuchnie, frytownice, zmywarki, akcesoria barmańskie i cukiernicze, sztućce i naczynia. Jakość wszystkiego jest bardzo dobra, nie mam najmniejszych zastrzeżeń a trochę już u nas to pracuje.
Hermana / 83.31.9.* / 2018-01-15 13:11
Restauracja nie jest łatwym biznesem, jak każda gastronomia, ale można zarobić. Ważne by się odpowiednio do tego zabrać, czyli znaleźć dobry lokal, fajnie go urządzić, mieć sprawny personel itp. Są firmy, które kompleksowo to robią dla ludzi, którzy chcą mieć restauracje, ale nie wiedzą jak się do tego zabrać, nie znają się na pozwoleniach, technologii i umowach. Jeśli ktoś chce wejść do sieci niech się skonsultuje z kimś kto zwróci uwagę na zapisy w umowie franczyzowej i umowie najmu. Polecam Qubaturę http://qubatura.com/o-nas/. Zajmują się też rozwojem sieci we franczyzie, gdyby ktoś chciał samemu budować markę.
daria439 / 94.254.128.* / 2018-01-19 21:05
zgadzam się z tym, że jeśli chcemy założyć restaurację a nie do końca wiemy jak to zrobić to skorzystajmy z porady kogoś, kto się na tym zna.
Oczywiście najważniejsza rzecz w restauracji to stworzenie takiego menu które przyciągnie klientów. Zanim się do tego zabierzemy zastanówmy się jakie alergeny pokarmowe mogą się znaleźć w naszych przepisach (więcej https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/alergeny.html) Nie wszyscy przedsiębiorcy zdają sobie sprawę z tego że coraz więcej osób cierpi na różnego rodzaju alergię pokarmowe, niektórzy nie jedzą glutenu czy laktozy. Nie można zapomnieć o weganach i wegetarianach. Klient który raz przyjdzie do waszej restauracji i nie będzie miał co zjeść nigdy więcej tam się nie pojawi. Nawet jeśli po czasie zmieni się menu. Trzeba uwzględnić przy tworzeniu potraw, żeby były one jak najbardziej różnorodne i odpowiadały różnym gustom.

Najnowsze wpisy