mst___
/ 82.210.177.* / 2008-02-01 18:06
Witam Panów,
Rozumiem bulwersację samym faktem, ale ja chyba czegoś nie do końca rozumiem. Czy zawierając umowę z Money.pl i dalej z Bankiem Zachodnim WBK, zgadzacie się z regulaminem świadczenia usług bankowości, regulaminem obsługi karty + wszystkiego co z tym związane czy nie?
Zawierałem z WBK co najmniej 6 umów o świadczenie usług, dwa razy z Allegro, raz z Money itd. Za każdym razem podpisywałem się pod umową, co oznacza akceptację regulaminu.
### Regulamin kart kredytowych, § 9, u. 19
"Każda Karta główna wyposażona jest w płatny Pakiet „Twoje Bezpieczeństwo“. „Twoje Bezpieczeństwo” to pakiet ubezpieczeń dzięki któremu Posiadacz Karty głównej jest automatycznie objęty ochroną przed skutkami następujących zdarzeń :- utrata pracy- niezdolności do pracy- Śmierć wskutek nieszczęśliwego wypadku[...]"
### Nota regulująca odnośnie pakietu "Twoje bezpieczeństwo"
"Pakiet „TWOJE BEZPIECZEŃSTWO” dla Posiadaczy Kart Kredytowych BZ WBK S.A. (zwany dalej Pakietem) obejmuje ubezpieczeniem wszystkich Posiadaczy, będących zarazem Użytkownikami Karty głównej wymienionych wyżej rodzajów (zwanych dalej Ubezpieczonymi), którzy w chwili zawarcia Umowy o udzielenie kredytu spełniają warunki przystąpienia do ubezpieczenia."
+
"§8. Składka
1. Składka za objęcie ubezpieczeniem w zakresie opisanym w §1. wynosi miesięcznie 0,36% salda zadłużenia na rachunku Karty.
2. Składka miesięczna za ubezpieczenie obciąża rachunek Karty kredytowej.
3. Składka za ubezpieczenie uwidoczniona jest na miesięcznym Zestawieniu transakcji."
Jeśli się mylę, albo czegoś nie doczytałem powyżej, z góry przepraszam i proszę o korektę.
Pozdrawiam,
AB