Forum Forum inwestycyjnePortfel

Komentarze do portfela "pietroo"

Komentarze do portfela "pietroo"

Wyświetlaj:
dodge / 2010-08-30 18:57 / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"

a jednak Grosicki został w Jadze

hehehe - śmieję się Piotrek, bo to istny kabaret ..., był dzisiaj awizowany z Piekarskim w Salonikach, ale pojawiła się w ostatniej chwili konkretna oferta z Turcji, stąd to info, że nadal jest piłkarzem Jagi. Jutro koniec okienka i wszystko powinno być jasne. Jest parcie na wypchnięcie Grosika z Jagi - prosta sprawa, "sponsor", który zainwestował w Grosika, chce zysku z inwestycji. Sądzę, że jutro dowiemy się, że jednak nie będzie grał w Jadze hehehe. Ostatecznie sądzę, że najpóźniej za 4-5 miesięcy opuści Jagę w następnym okienku transferowym.
pietroo / 2010-08-30 19:16 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
komedia.... moim zdaniem powinien pójść do Arisu, przynajmniej najbardziej by zyskał sportowo, a na finansowym aspekcie najbardziej zależy Piekarskiemu jako jego menadżerowi
tutaj jest konflikt celowy, no ciekawy jestem co wybierze sam zawodnik
amelian nl / 91.208.10.* / 2010-08-30 17:39
Hmm...patrzę na tego Fona i nie bardzo rozumiem dlaczego nie ma jeszcze raportu za 2Q... miał być 16 sierpnia...bardzo nieładny zwyczaj tak olewać inwestorów, minusa za to mają ode mnie :( z resztą sami popatrzcie
http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=FNE&id=10077&id_tr=1

Jest jeszcze dokument informacyjny, może tam coś znajdę
pietroo / 2010-08-30 16:50 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Rynki nieruchomości

Zimny prysznic przyniosły dane Hometrack, firmy badającej brytyjski rynek nieruchomości, na temat sierpniowych cen domów. Spadły o 0,3% w porównaniu z poprzednim miesiącem. Był to najsłabszy wynik od kwietnia 2009 r. Ceny domów szacowane są przez tę firmę na podstawie badania ponad 5 tys. agentów nieruchomościowych. W skali roku zwyżka cen wyniosła 1,5%. Dane Hometrack wpisują się w serię wiadomości potwierdzających słabnięcie brytyjskiego rynku nieruchomości. Boryka się szczególnie z ograniczonym popytem. W tym kontekście znaczenia napierają podawane jutro dane o sierpniowej liczbie zaakceptowanych wniosków o kredyty hipoteczne. Jeśli sprawdzą się oczekiwania analityków, to będzie ich mniej niż rok wcześniej.
Rozczarowały wyniki za II kwartał Polimeksu-Mostostalu, jednej z czołowych polskich firm budowlanych. Zarobiła na czysto 25,9 mln zł wobec 30 mln zł szacowanych przez analityków. Przychody wyniosły 1,03 mld zł wobec prognozowanych 1,07 mld zł.

Katarzyna Siwek
pietroo / 2010-08-30 16:40 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
dzisiaj mam taki dzień, że lepiej a bym nie zaglądał do portfela....

jestem wk.........y
Kambodza / 2010-08-30 18:33 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Borek ładnie Ci idzie więc luzik.
A Foneco spadło to i urośnie
amelian / 2010-08-30 18:48 / portfel / Tysiączniczka na forum
Właśnie :))) Piotruś denerwując się nic nie zdziałasz a tylko zmarszczki się robią...na nerwy najlepsza jak wiadomo ( i tutaj Kam koniecznie liczę na Twoje potwierdzenie ) siłka :)))))))) a jak..... ;)))) Ja dopiero od października mam kupiony karnet a juz nie moge się doczekać
pietroo / 2010-08-30 18:56 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Na nerwy najlepsza jest zielona herbata i miłe słowa otuchy :)))
Już mi złość przeszla, ale miałem chyba powód do wnerwienia.

Cieszy mnie Borek.
Kambodza / 2010-08-30 19:02 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Amelko potwierdzam, siłka naprawde na rozładowanie jest the best i śpi sie jak dziecko:)
amelian / 2010-08-30 19:08 / portfel / Tysiączniczka na forum
:))))))))))
i miłe słowa otuchy :)))
no to Piotrusiu, nie przejmuj się, wszystko się ułoży i będzie dobrze i każdy kolejny dzień bedzie już tylko lepszy od tego dzisiaj :)))))))))))

Buźka na pocieszenie ;)))
Kambodza / 2010-08-30 19:19 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
dokładnie, będzie git:)
pietroo / 2010-08-30 19:18 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
już się uśmiecham :)) zresztą ja jestem wesołą osobą i każdy zły humor mi szybko przechodzi
:)
dzięki
pietroo / 2010-08-30 15:51 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
a jednak Grosicki został w Jadze
pietroo / 2010-08-30 15:24 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
kolejny dzien ostrego wzrostu na MWTrade, Czarnecki ma rękę do interesów
pietroo / 2010-08-30 13:35 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
kurcze, ale mi zjechali z tym Foneco :((
Kambodza / 2010-08-30 16:22 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
faktycznie zleciał strasznie. Ostatni raz pamiętam go 0,96 jakoś
pietroo / 2010-08-30 16:39 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
dzisiaj po 9 po tyle chodził, wyszedłem do miasta, wracam po dwóch godzinach a tu 80 gr... szok
Kambodza / 2010-08-30 16:41 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
no to nieźle. Spekuła musi działać skoro piszesz, że żadnego złego infa nie było.
Ciekawe tylko czy tak jak Amelka pisze wychodzą czy robią akcje żeby zebrać
pietroo / 2010-08-30 17:28 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
teraz czeka mnie tylko czekanie :(
pietroo / 2010-08-30 14:44 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
to jest dla mnie nie pojęte skąd ten spadek, nie ma żadnej wiadomości.. :((
amelian nl / 91.208.10.* / 2010-08-30 14:57
spekuła przeniosła się na główny najwidoczniej... :( ATE znów nurkuje...a info ani widu ani słychu
skąd ten spadek
bo to NC Piotrusiu...
pietroo / 2010-08-30 15:09 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
szlag mnie trafia, nic nie mam szczęścia ostatnio :((
pietroo / 2010-08-30 15:10 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
ale NC nie tylko jest do spadków, ale również do wzrostów, a tego nie widać :((
amelian nl / 91.208.10.* / 2010-08-30 15:21
bo w miłości masz szczęście to wszystkiego nie można mieć... ;)))
pietroo / 2010-08-30 15:23 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
ehhhh ale stracę wszystkie pieniądze :((
amelian nl / 91.208.10.* / 2010-08-30 15:30
tak źle nie bedzie chyba... ;)
pietroo / 2010-08-30 15:56 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
jak tak dalej będzie, to kto wie...
pietroo / 2010-08-30 10:53 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Bernanke jest gotowy do wspierania gospodarki USA

Lepsze dane z USA

Końcówka zeszłego tygodnia przyniosła na rynku walutowym sporo emocji. Inwestorzy czekali najpierw na odczyt dotyczący dynamiki PKB w USA za II kw., która okazała się być niecno wyższa niż prognozowano. Ponadto mogliśmy wysłuchać wypowiedzi przewodniczącego FED, który stwierdził, że jeśli perspektywy się pogorszą, to FED jest gotów nadal wspierać gospodarkę Stanów Zjednoczonych uruchamiając kolejne programy płynnościowe. Rynek zareagował na tę wypowiedź pewnym osłabieniem dolara, dzięki czemu dziś rano kurs EUR/USD znajduje się w pobliżu 1,2740. Warto dodać, że dobre nastroje panowały też na parkietach giełdowych, co może dziś wspierać ryzykowne waluty.

Spadki par złotowych

Piątkowe wydarzenia makroekonomiczne miały wpływ także na zachowanie par złotowych. Lepsze od oczekiwań dane o amerykańskim PKB polepszyły nastroje inwestorów, dzięki czemu polska waluta zyskiwała na wartości. Dodatkowe osłabienie dolara wywołane słowami Bernanke pomogło obniżyć kurs USD/PLN jeszcze bardziej, dzięki czemu para ta dotarła do wsparcia na poziomie 3,10 (dziś rano znajdujemy się nieco wyżej, bo na 3,1110). Dobre nastroje sprzyjały również umacnianiu złotego wobec euro, dzięki czemu dziś rano kurs EUR/PLN wynosi 3,9640. Należy pamiętać, że dzisiejsze zachowanie złotego może być uzależnione od porannych danych z Polski.

PKB z Polski

Nowy tydzień rozpoczniemy przede wszystkim publikacją danych o dynamice PKB za II kw. w Polsce (godzina 10:00). Oczekiwania rynkowe wskazują, że ma ona wynieść 3,2% r/r, a zatem nieco lepiej niż poprzednio, gdy było to 3%. Natomiast na godzinę 14:30 zaplanowano publikację dynamiki wydatków konsumentów w USA. Spodziewany odczyt to 0,3% m/m, czyli również nieco lepiej w porównaniu do poprzedniego miesiąca, kiedy wyniosła 0,0%.

Dariusz Pilich
dodge / 2010-08-30 10:24 / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Witajcie

Miłego dnia życzę i pozdrawiam serdecznie.

Maciek słyszałeś o tym?

Grosicki, po świetnym meczu z Lechem, został wypożyczony do Arisu Saloniki.

Przed meczem z Lechem dochodziły do mnie już wieści różnymi kanałami :). Już zimą była mowa o tym, że latem Grosik odejdzie. Odbudował się w Jadze, złapał formę, niech mu się powodzi w nowym klubie. Mam nadzieję, że nie będzie grzał ławy i zrobi furorę w Grecji i w LE.
pietroo / 2010-08-30 10:30 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Ma talent, oby tylko jeszcze chęci mu starczyło. Przechodzi do dobrej drużyny, będą grać w LE. Jest szansa na zrobienie kariery.
dodge / 2010-08-30 10:41 / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"

Ma talent, oby tylko jeszcze chęci mu starczyło

Otóż to. Oby nie roztrwonił tego co udało mu się po powrocie do Polski osiągnąć. Na pewno stać go na dobrą grę w Arisie, ale nie będzie miał łatwego startu. Czas pokaże co z tego wyjdzie. Ja mu życzę jak najlepiej, choć wielu kibiców Jagi jest rozżalonych, że akurat do Arisu, z kibicami którego kibice Jagi mają "nie pozałatwianych" kilku spraw ...
pietroo / 2010-08-30 10:46 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
eee tam, niech nie patrzy na kibiców, gdyby oni byli na jego miejscu zrobili by to samo
Aris to bardzo dobry dla niego klub, ma szanse rozwoju

kadrę mają mocną, ale bez wielkich nazwisk

http://pl.wikipedia.org/wiki/Aris_Saloniki
pietroo / 2010-08-30 09:30 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
no nie, ale przeceny na NC :((
pietroo / 2010-08-30 09:31 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
na Foneco baton 530 tys szt na S i to po 88 gr
ciekawe kto to wychodzi?
Kambodza / 2010-08-30 09:04 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Zawarcie umowy z BDM SA w sprawie dopuszczenia instrumentów finansowych Eko Export SA na rynek regulowany GPW
Zarząd Spółki Eko Export SA informuje, że w wykonaniu uchwały nr 13 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Eko Export S.A. z dnia 9 czerwca 2010 r. w sprawie dopuszczenia i przeniesienia akcji wszystkich emisji do obrotu na rynku regulowanym na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. podpisał w dniu 27.08.2010. Umowę z Beskidzkim Domem Maklerskim SA (BDM) przedmiotem, której jest przygotowanie przez BDM prospektu emisyjnego niezbędnego do złożenia wniosku oraz przeprowadzenia przed Komisją Nadzoru Finansowego procesu dopuszczenia instrumentów finansowych Eko Eksport SA do obrotu regulowanego na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie SA.

Zamiarem Eko Export wyrażonym w umowie zawartej z BDM jest zakończenie procesu dopuszczenia i przeniesienie notowania instrumentów finansowych Spółki z alternatywnego systemu obrotu (NewConnect) na rynek regulowany GPW do dnia 31.12.2010r.

Czyli idziemy na główny:)
pietroo / 2010-08-30 09:10 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Czyli dobry kierunek rozwoju, mam nadzieję, że nie odbije się to czkawką na kursie po przejściu na główny, patrz: TSCApital
Kambodza / 2010-08-30 09:13 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
jak ostro wrośnie to może tak być ale jeszcze nie zaczał nawet rosnąc więc nie ma się póki co czym martwić
pietroo / 2010-08-30 09:24 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
od 1 złotego ostro urósł
Kambodza / 2010-08-30 09:58 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
mówisz o EEX?
pietroo / 2010-08-30 10:04 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
oczywiście
Kambodza / 2010-08-30 10:17 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
a wiesz od jakiej kwoty zaczeły się jego notowania?
pietroo / 2010-08-30 10:29 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
proszę tutaj masz wykres notowań od debiutu

http://www.money.pl/gielda/spolki_gpw/eko;export;sa,EEX,informacje.html
Kambodza / 2010-08-30 10:32 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
no to czyli wiesz, że to WDM go tak zwalił a notowany był praktycznie na początku w obecnych cenach więc o jakim my tu wzroście rozmawiamy
pietroo / 2010-08-30 10:42 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
rozpoczął od 2 zł, potem spadł do 1 zl, a potem podrósł do 7 i zaliczył zwałkę....
teraz kosztuje 4 zł, więc od debiutu jest o 100% wyżej
ma szanse na wzrost, ale moim zdaniem nie będzie to już taki dynamiczny jak był wcześniej, Darek zarobisz na nim, ale nie tak od razu
Kambodza / 2010-08-30 11:03 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
zarobie to się zgadza ale czy szybko czy wolno to my mamy guzik do powiedzenia w tym temacie niestety, możemy sobie tylko gdybać
pietroo / 2010-08-30 11:05 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
no, ale wolelibyśmy szybko
Kambodza / 2010-08-30 11:13 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
to się zgadza:)
pietroo / 2010-08-30 09:03 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Borek znowu ładnie zaczął :)
pietroo / 2010-08-30 08:58 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
I do poczytania o 1 kolejce ligi hiszpańskiej :)

http://sport.interia.pl/raport/Barcelona-Real/news/barca-gromi-falstart-mourinho-w-realu,1524610
pietroo / 2010-08-30 08:52 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Maciek słyszałeś o tym?

Grosicki, po świetnym meczu z Lechem, został wypożyczony do Arisu Saloniki.
Kambodza / 2010-08-30 07:59 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Witajcie:)
Zaczynamy poniedziałek:)
Pozdrawiam

Ps. Amelko film wczorajszy piękny. Dzisiaj już zamawiam książki następne części, chyba, że wiesz, że były ekranizowane to ściągam film:)
amelian / 2010-08-30 08:31 / portfel / Tysiączniczka na forum
Witaj Kam, witajcie :)))

Nie wiem czy były jeszcze jakieś książki, natomiast ekranizacja wczorajsza sporo się różniła, porównując do książki taka o ;)

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego dnia :)))
Ged / 2010-08-30 08:36 / Tysiącznik na forum
cześć, co za filmy oglądaliście, może jakaś rekomendacja? :)

za oknem jesień, aż się wstawać odechciewa.. oby na straganie było choć zielono :)
Kambodza / 2010-08-30 08:44 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Witajcie:)
Ged wczoraj był film na TVN-ie "Biała Masajka" i bardzo mi się podobał:)
Amelko są jeszcze następne książki: jedna pokazuje jej dalsze losy w Europie a następna jest jak wróciła do Afryki do tego męża.
pietroo / 2010-08-30 08:48 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
witajcie :))

a ja wczoraj nic nie obejrzałem, tzn. oglądałem TV, ale jednym okiem i nic nie pamiętam :)))

udanego dnia życzę

p.s. co do książki to podobno jest naprawdę super, czytała ją moja znajoma
amelian / 2010-08-30 08:51 / portfel / Tysiączniczka na forum

jedna pokazuje jej dalsze losy w Europie a
następna jest jak wróciła do Afryki do tego męża.

aha.... ;) to nieźle trzeba przeczytać :)
Kambodza / 2010-08-30 08:52 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
ja postaram się dzisiaj znaleźc film a jak nie to kupie książki:)
pietroo / 2010-08-30 09:04 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
w Empiku była ta książeczka do kupienia
Ged / 2010-08-30 08:50 / Tysiącznik na forum
wczoraj Piotrek Barca gładko wygrała, za to Real po bezładnej kopaninie zremisował 0:0 z Mallorcą. będzie miał Mourinho pod górkę..

Białej masajki nie widziałem, poprzyglądam się :)

ps: kupujecie coś na straganie? przyglądam się pko bp pod wybicie na w20 i zakup wbeku..
pietroo / 2010-08-30 09:00 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
witaj :))

właśnie u góry wkleiłem link na temat meczy w Hispzanii :)) Barca zagrała na luziku i stąd wygrana, a Real gra pod presją i nogi im się plączą

PKO ma dobrą cenę do wzięcia, myślę, że 4-5 zł do szybkiego ugrania na nim
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie odpowiedzialności.

Najnowsze wpisy