Forum Forum inwestycyjnePortfel

Komentarze do portfela "pietroo"

Komentarze do portfela "pietroo"

Wyświetlaj:
kwiatek... / 2010-05-07 18:08 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Czyżby jankesi mieli wyjść na zieleń dzisiaj?
kwiatek... / 2010-05-07 18:16 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Dwa na zielono:)
Kambodza / 2010-05-07 18:04 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Raport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 30/2010
data dodania 2010-05-07 16:36:11
spółka EKO EXPORT SPÓŁKA AKCYJNA
Korekta prognozy finansowej na rok 2009
Zarząd Spółki Eko Export SA informuje, że w toku z prac związanymi z badaniem sprawozdania finansowego Spółki za 2009r przez Biegłego Rewidenta w dniu 07.05.2009 ustalono ostatecznie wszystkie pozycje księgowe mające istotne znaczenie dla wyniku finansowego za 2009r. Istotne zmiany w podejściu do uznania oraz rozliczenia części kosztów finansowych wpływających na ostateczny wynik finansowy odnotowany przez Spółkę w roku 2009r są przyczyną korekty prognozy wyniku netto z obowiązującej aktualnie kwoty plus 156 tyś złotych ( zysk) do kwoty minus 244,7 tyś (strata).
W roku 2009 Zarząd Spółki przystąpił do spłaty wszystkich pożyczek udzielonych Spółce w latach poprzednich z przeznaczeniem na przygotowanie Spółki do wejścia na rynek NewConnect oraz na inwestycje w rozbudowę zaplecza produkcyjnego i budowanie nowych rynków zbytu. Przystąpienie do całkowitej spłaty pożyczek wiązało się z decyzją Spółki o budowie czytelnej struktury źródeł finansowania prowadzonej przez nią działalności, po przez oficjalne i instytucje kredytowe oraz planowane podniesienie kapitałów własnych w drodze emisji akcji. Istotnym argumentem przemawiającym za całkowitą spłatą zaciągniętych pożyczek było również zamknięcie pozycji dłużnika wobec jednego z głównych partnerów handlowych, firmy Cofermin GMbH z Niemiec i prowadzenie dalszych relacji handlowych opartych wyłącznie na zasadach rynkowych. W 2009r zamknięto również wszelkie rozliczenia z pozostałymi podmiotami (osobami fizycznymi i prawnymi) udzielającymi wcześniej pożyczek spółce. W wyniku ustalenia z Biegłym Rewidentem ostatecznego podejścia do rozliczenia łącznych kosztów finansowych w 2009 roku, zmieniły się one z wstępnie kalkulowanej kwoty 512,7 tyś zł do 794, 9 tyś zł., Z czego 282,2 tyś kosztów finansowych to dodatkowe odsetki i różnice kursowe od opisanych wcześniej pożyczek, których okres rozliczenia w czasie został ograniczony tylko do 2009 roku wpływając tym samym na korektę osiągniętego wyniku finansowego. Jednocześnie podczas badania sprawozdania finansowego dokonano przeglądu należności Spółki w wyniku którego postanowiono utworzyć rezerwę na należności z roku 2008 w kwocie ok. 104 tyś zł , z tytułu niedowagi materiału oraz niezgodnych z umową parametrów wilgotności dostaw surowca od kontrahentów z Rosji. Zarząd nie wyklucza w przyszłości przynajmniej częściowego odzyskania kwoty tej należności. W wyniku opisanych w raporcie przeszacowań i tworzonych rezerw łączna, dodatkowa kwota pozycji wpływających na pomniejszenie wyniku finansowego za rok 2009 wyniosła ok. 400 tyś zł.

Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 15 Załącznika nr 1 do Uchwały nr 733/2009 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 18 grudnia 2009 r. Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu.

Osoby reprezentujące spółkę:

* Jacek Dziedzic - Prezes Zarządu

Ciekawe co się będzie działo w poniedziałek...
To jest za 2009...
kwiatek... / 2010-05-07 17:53 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Jankesi ładnie się podnoszą zobaczymy co z tego wyniknie?
Kambodza / 2010-05-07 17:56 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
zobaczymy, teraz nic nie wiadomo:) jak chcą niech spadają:)
kwiatek... / 2010-05-07 17:58 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Myśle że następny tydzień powinien być lepszy:)A ty już zrobiłeś jakieś zakupy?
Kambodza / 2010-05-07 18:02 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
jeszcze nie, bo myśle, że w pzyszłym tygodniu jednak spadki się pogłębią...
A z tym Trionem to spółki nie obserwuje ale z tego co czytałem niżej to tam albo ostro pójdzie w góre albo w dół tylko kwestia kiedy...
kwiatek... / 2010-05-07 18:00 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Dzisiaj łyknąłem troszke triona spekulacyjnie.....
kwiatek... / 2010-05-07 18:07 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Niby jeden z głównych akcjonariuszy sprzedał papiery na tym podbiciu w okolicach 0,70pln...
Kambodza / 2010-05-07 17:46 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Sesja pełna spadków aczkolwiek można dzisiaj na dt ładnie było zarobić np. na miedziaku...
Przyszły tydzień będzie ciekawy:)
kwiatek... / 2010-05-07 17:49 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Dzisiaj również Bytom,Hawe ładnie sobie radziły:)
pietroo / 2010-05-07 17:28 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Zła kondycja giełdy ogranicza szanse na udany debiut PZU
Gwałtownie spadające ceny akcji na kilka dni przed debiutem PZU nie tylko wyraźnie ograniczają szanse na ponadprzeciętne zyski na pierwszej sesji, ale podnoszą ryzyko straty. Być może na zysk będzie trzeba trochę poczekać. Przykłady Lotosu i Enei pokazują, że taka strategia też może być opłacalna.
Zniżka notowań na warszawskiej giełdzie w czasie pięciu sesji poprzedzających debiut walorów spółki Skarbu Państwa, nie jest przypadkiem rzadkim. To zwykle okres, jaki mija od zakończenia oferty publicznej do wprowadzenia akcji do obrotu giełdowego. Średnio WIG spadał w takim okresie o 0,7% (mediana, czyli wartość średnia wynosiła minus 0,1%). Dziesięciu z 19 firm, które wzięliśmy pod uwagę, koniunktura rynkowa w ostatnich dniach przed debiutem nie sprzyjała– wynika z analizy Home Broker Doradcy Finansowi. W czterech przypadkach inwestorzy odnotowali stratę na wchodzących na parkiet walorach (to wszystkie przypadki strat na debiucie). W kolejnych dwóch zanotowali zyski poniżej przeciętnych.
Trzy ostatnie sesje na warszawskiej giełdzie oraz początek dzisiejszej przyniosły w sumie spadek o 6,9% w przypadku indeksu WIG i o 7,2% w przypadku WIG20. Jeżeli weźmiemy pod uwagę pięć minionych sesji, to zmiany wynoszą odpowiednio 5,21% i 5,14%. Coraz więcej skazuje na to, że trend na rynku odwraca się na dłużej. Mało prawdopodobne w tych okolicznościach wydaje się, aby rynek odrobił spore straty z ostatnich trzech sesji w ciągu dwóch dni pozostałych do debiutu zaplanowanego na 12 maja. Chociaż trzeba podkreślić, że w przypadku debiutantów bardziej niż sama skala spadku liczy się generalny klimat, w jakim przebiegają pierwsze notowania. Zły klimat ogranicza szanse przynajmniej na ponadprzeciętne zyski.
kwiatek... / 2010-05-07 16:40 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Zamieniłem dzisiaj emlaba na Trion:)
kwiatek... / 2010-05-07 16:46 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Licze na poprawe wyników finansowych w pierwszym kwartale 2010r....Spółka redukuje koszty działalności,sprzedaje również nieruchomości na spłate zadłużenia:)
kwiatek... / 2010-05-07 16:50 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Wyniki będą opublikowane w pierwszej połowie maja....
kwiatek... / 2010-05-07 16:58 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Dokładnie 14maja będe miał dwa raporty kwartalne Trion,Vedia.....
pietroo / 2010-05-07 16:45 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
no, ale Emlab kupowałeś drożej, sprzedałeś ze stratą?
kwiatek... / 2010-05-07 16:47 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Raz go sprzedałem z zyskiem póżniej sie taniej ustawiłem i dostalem czyli prawie na 0....
kwiatek... / 2010-05-07 16:48 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Tego papierka trzeba pilnować a ja w nastepnym tygodniu raczej kiepsko z czasem będe miał:(
pietroo / 2010-05-07 16:54 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
było ustawić zlecenie i nie pilnować
kwiatek... / 2010-05-07 16:57 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Cieżko tu ustawić poziom sprzedaży:(
kwiatek... / 2010-05-07 17:03 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Piotrek Vedie dzisiaj kupiłeś?
pietroo / 2010-05-07 17:29 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
nie, bo myślę, że jeszcze spadnie
na tą chwilę wolałbym wejść w coś bardziej płynnego z głównego indexu
kwiatek... / 2010-05-07 17:33 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Co myślisz o Trionie?Niby grzana pozbył się udziałów ale ktoś ten papier odebrał na wysokim obrocie:)
kwiatek... / 2010-05-07 17:35 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Trion Grzona sprzedał walory
Tomasz Furman 29-04-2010, ostatnia aktualizacja 29-04-2010 07:47

Marek Grzona jeszcze w ubiegłym tygodniu posiadał wraz z powiązaną firmą CMV 6,9 mln
akcji Trionu, które dawały 15,09 proc. głosów na walnym zgromadzeniu.

Ponad 436 tys. walorów sprzedał 21 kwietnia. Papiery zbywał również w tym tygodniu. W
efekcie transakcji dokonanych w ostatni wtorek jego bezpośredni udział zmalał do zera, a
CMV do 2,7 proc.

Dlaczego sprzedawał akcje? – Przede wszystkim dlatego, że nie ma rozstrzygnięć
dotyczących sporu między Orco Property Group a Novym Fund, który posiada największy
pakiet akcji spółki (27,3 proc. – red.) – mówi Grzona. Obie firmy łączy osoba
Jeana-Francois Otta. Jest on prezesem pierwszej z nich i jednym z założycieli drugiej.
Ott pozostaje jednak w konflikcie z niektórymi udziałowcami Orco i Novy Fund, co
powoduje, że nie do końca wiadomo, kto i jakie decyzje będzie podejmował wobec Trionu.
– Sprzedałem swój pakiet również dlatego, że kurs akcji wzrósł, co mogło być
wynikiem gry spekulacyjnej lub wejścia nowego inwestora. Ponieważ mój pakiet był mały i
nie miałem wpływu na Trion, postanowiłem ograniczyć swoje zaangażowanie – twierdzi
Grzona. Ostatni powód to oczekiwana przez niego korekta na GPW. Wczoraj kurs spółki spadł
o 4,9 proc.

3,4 mln zł – tyle w przybliżeniu mogły wynieść łączne wpływy Marka Grzony i
zależnej firmy CMV ze sprzedaży 5,7 mln akcji Trionu, zbytych w ciągu ostatnich kilku
sesji na GPW.

PARKIET
pietroo / 2010-05-07 16:36 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
sesja do kitu, żeby nie napisać gorzej
czy ktoś z Was ma jeszcze SZAR? padaka zupełna, zresztą co dzisiaj nie spadło...
Gagarin / 2010-05-07 16:37 / Bywalec forum
właśnie chciałem napisać że ten SZAR mnie dobijac zaczyna.... :( nie jest ciekawy.... a strata spora na nim
pietroo / 2010-05-07 16:47 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
ja mam już dużą stratę, a myslałem, że jak dobił do 31 gr, to podciągnie się wyżej, a tu klapa, co teraz robić nie wiem
kwiatek... / 2010-05-07 15:06 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Vedia normalnie padaka:(
MK 72 / 2010-05-07 16:25 / (Marcyś)
wygląda że raport będzie do dupy. Będę jednak z niej wychodził ze stratą ale jednak wyjdę i poczekam niżej
kwiatek... / 2010-05-07 16:31 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Pamiętam jak gph był dołowany a póżniej jak ruszył to go 1 pln nie zatrzymał:)))
pietroo / 2010-05-07 16:34 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
ale na koniec zwalili w20...:(
kwiatek... / 2010-05-07 16:32 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Marcyś na spokojnie widzisz jak jankesi lecą w dół:(
pietroo / 2010-05-07 14:05 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
GOA znowu ładnie w górę
kwiatek... / 2010-05-07 13:53 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Na Miedziaku już ponad 4,00pln od dołka:)))
kwiatek... / 2010-05-07 13:49 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Na Vedii ktoś straszy na ukrytym po 0,38pln:(
pietroo / 2010-05-07 14:00 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
coś mi mówi, że zobaczymy tam 35 gr
kwiatek... / 2010-05-07 14:13 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
kurna ale się dałem ubrać:(
pietroo / 2010-05-07 14:27 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
dlaczego?
kwiatek... / 2010-05-07 14:35 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
średnia cena zakupu 0,40pln:(
pietroo / 2010-05-07 14:37 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
uśrednij trochę
kwiatek... / 2010-05-07 14:38 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Troche strach:(
kwiatek... / 2010-05-07 13:18 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Emlaba już po 1,05pln chcą kupować:)
pietroo / 2010-05-07 13:25 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
to i bardzo dobrze:))
"dobry papier" niech biorą drożej
kwiatek... / 2010-05-07 13:29 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
dokładnie:)
kwiatek... / 2010-05-07 13:51 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Czyli Piotrek trzymasz papiera:))
pietroo / 2010-05-07 13:59 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
tak, do mojej ceny sprzedaży jeszcze daleko :)
kwiatek... / 2010-05-07 14:16 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
pewnie już masz ustawione zlecenie:)
pietroo / 2010-05-07 14:35 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
ktoś cały czas dokupuje po 1.05
kwiatek... / 2010-05-07 14:38 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Moze coś z tego być:)
kwiatek... / 2010-05-07 13:16 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Miedziak już ponad 3,00pln dał zarobić:)))
pietroo / 2010-05-07 13:26 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
ale komu? ktoś z Was kupował po 97 zł?
kwiatek... / 2010-05-07 13:30 / portfel / 10-sięciotysiącznik na forum
Napewno byli tacy dzisiaj:)
pietroo / 2010-05-07 13:13 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Powiedzcie mi za co ja mam płacić na tą składkę zdrowotną? Na utrzymanie szpitali? Lekarzy-nierobów, leniwe pielęgniarki...?
A tu jeszcze podwyżka się szykuje. O zgrozo!!!

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,7852581,DGP__Nasze_zdrowie_coraz_drozsze.html
smooth / 2010-05-07 13:40 / portfel / Tysiącznik na forum
Oj przesadzasz Piotrek. Lekarze i pielęgniarki powinni zarabiać bardzo dużo. takich grup zawodowych jest z resztą więcej. To nie oni są winni a system który marnuje pieniądze i pozwala na nadużycia.
pietroo / 2010-05-07 13:47 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Mi właśnie chodzi o ten system, który sam w sobie działa tak, iż musimy ciągle do niego dopłacać i dopłacać. Moim zdaniem i za 10 lat powiedzą, że ciągle to za mało, że przestarzałe są szpitale, aparatura, lekarze za mało zarabiają, pielęgniarki...
Dla mnie niech zarabiają dużo, ale niech też pokazują swoje dochody. Żeby nie było tak iż lekarz w swoim gabinecie nie wykazuje dochodów, a zbiera za wizytę 100 zł i nie wystawia żadnego paragonu. Gdzie są te pieniądze? Gdzie płacenie podatków?
Dlaczego mi mają podnosić składkę, skoro jak chcę pójść do lekarza mam czekać pól roku na wizytę, a jak zapłacę dodatkowo to będę przyjęty od razu. Niech będzie tak, że ja nie płacę składek, a jak chcę pójść do lekarza płacę.
Płacę składki zdrowotne, a jak idę do dentysty to idę prywatnie, bo na państwowe leczenie jakbym czekał, zęby by mi wypadły....
To mi się nie podoba... To jest marnowanie naszych pieniędzy, wyrzucanie w błoto...
smooth / 2010-05-07 14:03 / portfel / Tysiącznik na forum
Napisałem posta i mi go nie załadowało. Szlag mnie kiedyś k**** trafi z tym forum.

W skrócie masz racje i dlatego jestem za prywatyzacja tego sektora, połączonego z prywatnym ubezpieczeniem. Tylko ze to sie nie zdarzy bo prywatne ręce od razu wyrzuca nieudaczników i niepotrzebnych biurokratów.
pietroo / 2010-05-07 14:09 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
ja też tak mam, dlatego jak jest dłuższy to go kopiuję, aby drugi raz nie pisać...
powiem CIę, że masz rację, coraz większe trudności są z pisaniem

Co do drugiej kwestii to się zgadzam. Tylko powiedz mi dlaczego ciągle mamy to finansować...? Tyle pieniędzy idzie z naszych pensji, z naszych podatków.... Jak widzę ile tam jest marnotrastwa, ile nie potrzebnych żarówek się pali, ile niepotrzebnego papieru idzie, ile kasy na nieudane reformy... Nóż się w kieszeni otwiera.
smooth / 2010-05-07 14:25 / portfel / Tysiącznik na forum
Finansujemy to bo nam można kazać, a nie daje nam się wyboru. Zmienić to tylko można chodząc na wybory , robiąc rewolucje, lub samemu kandydować i walczyć. :-) Niestety demokracja ma swoje wady.
A teraz kopiuj i wyślij. ;-)
pietroo / 2010-05-07 14:30 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
No i poszło i jest :)

Masz rację. Dobrym posunięciem jest też zamykanie tych najgorszych i że tak się wyrażę zbędnych szpitali, które tylko przynoszą nowe długi i są bardzo źle zarządzanie.
pietroo / 2010-05-07 13:10 / portfel / Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
Kolejny dzień uwaga inwestorów na rynkach finansowych koncentrowała się na doniesieniach dotyczących finansów publicznych na świecie. Miejsce Grecji stopniowo coraz bardziej zaczynają zajmować Hiszpania, Portugalia, Włochy. Niepokój budziła aukcja obligacji skarbowych w Hiszpanii, która zakończyła się ustaleniem najwyższej rentowności 5-latek od maja 2008 r. Wyniosła ponad 3,5%. Agencja ratingowa Mooody’s przestrzegła natomiast przed negatywnym wpływem kryzysu finansów publicznych na kondycję banków w Portugalii, Hiszpanii, Irlandii, Wielkiej Brytanii i we Włoszech. W efekcie koszty ubezpieczenia obligacji europejskich banków przed bankructwem emitentów podniosły się do najwyższego poziomu od 13 miesięcy.
Rytm rynkom finansowym wyznaczała kondycja euro. Wpatrzone są w nią oczy inwestorów zarówno handlujących akcjami, jak surowcami i walutami z rynków wschodzących. Po przełamaniu bariery 1,29 USD za wspólną walutę w środę, naturalny był dalszy ruch w dół. Tak też się stało i doszło do zniżki poniżej 1,27 USD. W konsekwencji pojawiły się objawy paniki na rynku złotego. Frank szwajcarski sięgnął w czwartek wieczorem 3 zł. Ciekawe było przy tym to, że gwałtowna zniżka dotknęła również EUR/CHF. Kurs tej pary spadł z ponad 1,43 do poniżej 1,41.
W takiej atmosferze maleje znaczenie dzisiejszego raportu z rynku pracy w USA za kwiecień. Jednak na dłuższą metę warto się przyjrzeć, jak postępuje poprawa sytuacji. Istotna będzie też informacja o zmianie wartości kredytów konsumpcyjnych w Stanach Zjednoczonych.

Katarzyna Siwek
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie odpowiedzialności.

Najnowsze wpisy