Forum
Komentarze użytkownika "Cspostrzegawczy"
Przyszło mi dziękować SLD :)
Nie spodziewałem się, ze to SLD w przeciwieństwie do PO bedzie obrońcą słowa i wolności informacji.
Swoja drogą to co zamierzało zrobic PO to juz był skandal.
coś mi się wydaje, że litery znasz , ale czytać nie umiesz
coś mi sie wydaje, że to Ty nie wiesz o czym piszesz.
albo bysmy mieli
szalejącą infalacje i nic nie wartą złotówke
i skąd taki wniosek ? Z tego, że o 5mld zwiekszyłby PIS deficyt ?
PO zwiększy znacznie wiecej, ale dopiero za pól roku, kiedy zabraknie na pensje. Może wtedy Rostowski przedstawi budżet, bo na razie oszukują dla PRu.
Upraszcając: chodzi o to, że Belka to 4,5%, a wszyttko ponad 4,5% to to PIS.
Gdyby PIS praktycznie nic nie robil mógłby utrzymac wzrost po Belce, tak jak to usiłowało (nie)robic PO, ale niestety im się nie udało, a ściemnianie i oszukiwanie społeczeństwa przez PO doprowadziło do krachu, najpierw giełda, a potem złoty.
a teraz Polacy ciężką pracą wypracowują 0%.
oj boli propagandowe zaćmienie,
Jak się ślepo ufa i głosuje w owczym pędzie to nie widzi się oczywistych faktów
nie bo wzrost PKB dostał przyśpieszenia od decyzji rządowych PIS, głównie w wykorzystaniu funduszy i unijnych, o których juz kiedyś ci pisałem, ale ty swoje.
PO zmarnowało potencjał gospodarczy wypracowany przez poprzednie rzady
To, że 2008 rok było jeszcze 4,8 to wynika z rozpędu, bo większość to pierwszy kwartał..
Przypominam sobie jakie byly uśmieszki i głupie poniżające komentarze, gdy Marcinkiewicz na poczatku swojej kadencji prognozował wzrost PKB ponad 5%, a teraz wszyscy mówią, ze 6% to należało sie nam jak psu miska.
Ten wzrost ponad 6% to PIS musiał wypracować i ZROBIŁ TO.
Po takim tekście to tylko: "Tusk do dymisji !!!"
Czy ktoś jeszcze wierzy PO ?
Roztowski jeszcze w grudniu bronił PKB 4,8% ., choć skapitulował do 3,7%.
Jakie "odważne" było Tuskowe 2,7% w styczniu.
to Gronkiewicz wymyśla bzdurne zarzuty.
1. Korupcji politycznej nie było - co potwierdziła prokuratura - była tylko akcja propagandowa wrzaz z TVN.
2. Kurski kupił jawnie i legalnie.
3. itd , itp - to są głównie fakty prasowe .
Czy ten Koti orentuje się czy też domyśla.
Dodał jednocześnie, że w roku ubiegłym kryterium fiskalne, wskazujące, że deficyt sektora finansów publicznych powinien być poniżej 3 proc. PKB, Polska prawdopodobnie spełniała.
To "prawdopodobnie" po upływie 2,5 miesiącach nastepnego roku jest dobijające.
PO nie ma szans utrzymać parametrów przez 2 lata, dlatego wchodzenie teraz do EREM2 jak nie ma budżetu, jak finanse są nieobliczalne jest szczytem ryzykanctwa. Czy można takie rzaczy robić dla celów politycznych ?
Reklama: http://politycznogospodarczy.blog.onet.pl
Nowy wątek do tematu zastępczego: euro.
Oczywist oszywistość, że nie można wprowadzic euro bez zmiany Konstytucji, ale rzuca się temat do zajecia mediom czasu, by nie zajmować się bierzacymi problemami rzadu.
Postraszyć Rosję sądem i karami za nieprzesłany gaz i podyktowac warunki.