Forum

Komentarze użytkownika "ludwik11"

Komentarze użytkownika: ludwik11

odszkodowanie z tytułu niezdolności do pracy

ludwik11 / 2012-05-24 10:56
Wczoraj w pracy schodziłem ze schodów i jakoś niefortunnie stanąłem tak, ze się potknąłem i złamałem palca u stopy, czy mogę liczyć na jakąś wypłatę jednorazowego odszkodowania z tytułu niezdolności do pracy? Chociaż tą zdolność w sumie mam, w sensie nie muszę pzrebywać na zwolnieniu, mogę chodzić do pracy z tym złamanym palcem

jazda na rowerze po alkoholu - będą zmiany?

ludwik11 / 2012-05-23 14:24
jutro w Sejmie pierwsze czytanie ustawy, która ustanowiłaby jazdę na rowerze pod wpływem alkoholu jako wykroczenie a nie pzrestępstwo. Co o tym sądzicie, czy to dobre rozwiązanie prawne? Jak dla mnie chyba za rygorystycznie jest teraz jednak.

Re: czy zdjecie w CV jest obowiazkowe??

ludwik11 / 2012-05-22 08:45
a jak wygląd może być powiązany z merytorycznością? bo nie bardzo potrafię sobie to wyobrazić

Re: Niesiołowski straci stołek w komisji? Tego chce PiS

ludwik11 / 2012-05-15 08:25
a czy związkowcy wylecą z Solidarności za to, że opluwali posłanki i bili posłów? jakoś mi się nie wydaje, no ale dlaczego szanowne PiS się tego nie domaga?

ZUS kolejna podwyżka

ludwik11 / 2012-05-09 14:24
jak widać same podwyżki, skłądek, cen żywności, paliw - wszytsko drozeje, szkoda że pensje wciąż te same

dopłaty rolnicze a opodatkowanie CIT

ludwik11 / 2012-05-08 09:42
Jeśli jestem dzierżawcom gruntów, na które pobieram dopłaty unijne, ale zobowiązałem się osobie od której dzierżawię, przekazywać dotację, to czy w takim wypadku muszę płacić podatek CIT czy ejstem z niego zwolniony?

wybuchy na Ukrainie

ludwik11 / 2012-04-27 12:42
3 ładunki eksplodowały dziś w Ukrainie raniąc 15 ludzi. Hmm ciekawe na jakim tle to były ataki i kto za nimi stoi, czy chodziło o potyczki wewnątrzpaństwowe czy za zamachami stoją jakieś organizacje zagraniczne, na związek z Euro chyba jeszcze za wcześnie

odpis 1% podatku

ludwik11 / 2012-04-27 10:50
Czy odpis tego 1 % podatku jest konieczny, muszę to zrobić? pierwszy raz się rozliczam i nei wiem za bardzo jak się do tego zabrać, co muszę uwzględniać a co nie. Gdyuby się oakzało ze to jednak obowiązkowe odliczenie to komu mam przekazać ten 1%?

aborcja ze względu na płeć

ludwik11 / 2012-04-26 11:10
ludzkie życie jest coraz mniej warte, przykre to i straszne zarazem, a czy ze względu na płeć czy z innego powodu - czy to ważnę? aborcja to aborcja

dotacje na studia podyplomowe

ludwik11 / 2012-04-25 10:20
a pracodawca nie może z jakiegoś funduszu pracy albo z czegoś takiego dofinansować studiów? musi starać się o unijne pieniądze>?

Re: Kolejny wypadek samolotu. Zginął pilot

ludwik11 / 2012-04-24 15:30
bardziej spektakularne? cieżko chyba mówić w ten sposób, są rzadkością, dlatego się o tym mówi i tyle

Punkt opłat

ludwik11 / 2012-04-24 10:30
prowadziłem taki punkt, tylko nie w hipermarkecie, a w osobnym miejscu, takie coś na kształt kiosku i na początku nawet szło, ale pózniej ludziom pzrestał się opłacać zachodzić specjalnie do punktu opłat, poza tym coraz więcej ludzi korzysta z internetu jednak

katolik a antykoncepcja

ludwik11 / 2012-04-24 09:32
sprawa jest prosta, jeśli Kościół Katolicki nei uznaje antykocepcji, to osoba, która uznaje się za katolika nie powinna ani spzredawać ani stosować tabletek, prezerwatyw i tym podobnym
1 2 3 4 5
na koniec starsze

Najnowsze wpisy