DO tedchom:-wiedza TWOJA zerowa,poszperaj i poszukaj wszystko co napisane jest o funduszach ETF,-STRACIĆ możesz na wszystkim/nieruchomości ,złoto,akcje,fundusze TFI,a nawet na obligacjach/
Tylko ETEFY różnią się tym ,że masz do wyboru ponad 1400 z całego swiata,oraz nie płacisz za nabycie 4%i zarządzanie 2-5%,a odpowiednio 15-USD/bez względu na wielkosc zainwestowanej sumy/ za nabycie i 0,65% za zarządzanie.Inwestując w fundusze ETF możesz OGRANICZYĆ STRATY POPRZEZ USTAWIENIE STOP LOSSA ,który ograniczy twoje spadki,-tego nie masz w zwykłych TFI,wycofać- zamknąć dany ETF możesz zrobic to jednym kliknięciem i ETF sprzedany ,a w TFI najpierw musisz złożyć zlecenie odkupienia/konwersji ,a i tak nie wiesz po jakiej cenie zlecenie to zostanie zrealizowane ,a tu wiesz od razu.Jak ktos nie ma wiedzy może skorzystać z różnego rodzju modeli w skład których wchodzą wybrane na podstawie specjalnych analiz fundusze ETF,wtedy też ma podglad w swoje inwestycje i może dokonac zmiany kiedy chce,oraz wycofać cała kase w każdej minucie ,a nie jak w TFI ,po kilku dniach.Co to jest TFI? wiem napewno jepiej niż TY -inwestowałem jak powstały/w1997r/,inwestowałem ponad 13 lat ,od 10 lat tylko w fundusze zagraniczne/Luksemburskie/Black Rock-Tempelton,HSBC.Teraz jestem na wyższej półce.Oczywiście nie dla każdego jest to produkt.Dlatego może w całej polsce w ETFY inwestuje nie wiecej jak 100 osób.
Gdzie nabyć takie fundusze -poszukacie sami wpisujac odpowiednie wyrazy w wyszukiwarke,-nie będę pisał jaka to firma /broker/bank ,-bo posądzicie mnie o naganianie i reklamę tej instytucji.Kto szuka ten znajdzie.