Forum
Komentarze użytkownika "zielona łąka"
dlaczego jak wig idzie do góry akcje polskie PIONEER nie rosną
witam,
zastanawiam się na pewnym faktem, nie jestem w tym dobra wiec pytam was o zdanie. Dlaczego jak wig rośnie pare dni z rzędu do ju za pioneer akcji pl spada i co się stało z rynkiem pienieżnym.......
ja propnuje konto w pekao sa jest super i co miesiąc wypłata odsetek, jedydny minus to ze masz tylko jedna darmowa wypłate z konta, ale jesli mają to byc pieniązki w razie " W" to polecam, dają do 6%.
hejka!!! ja tez miałam pionera i przełozyłam na pioneer pieniezny z mozliwością konwersji powrotnej, co znaczy ze jak sytuacja się poprawi powróce do tego funduszu bez zadnych opłat odrobię i wypłace.
Re: PKO/CS FIO Stab. Wzrostu..nie wiem jak sie zachować?..pomocy
To lipa, szkoda ze wszytsko wrzuciłeś do tego fundusze jednego. Może warto przeczekac ten moment i przełozyć tą kase na fio pieniężny z możliwością konwersji powrtonej 0% co zobacza ze jak wszytko się unormuje a moze to byc w przyszłym roku powrócisz to tego fundusz bez zadnych opłat-ja tak zrobiłam ale w innym banku i teraz choc mam strate jestem spokojniesza.
Hejka! jesli mozesz przetrzymac kase to przekonwertuj 1/3 na Pioneer Rynków Wschodzących lub Pioneer Europy Wsch.zapłacisz 0,5 opłaty ale szybciej odrobisz straty -sprawdzone. Choć rynki wschodzące tez spadał to nie az tak gwałtownie jak zrównowazony. A jesli się boisz daje inwestowac kase to przetrzymaj ją na pienieżnym teraz jest konwersja powrtona co oznacza za bez opłat mozesz z pioneer pienięzny powrócić na zrównowazony,
podstawa + premia uzananiowa
Witam Serdecznie!!! Jestem zatrudniona na umowe o prace gdzie mam minimalą stawkę + premię uznaniową i niby od całości jest płacony ZUS ale przeciez do emerytury najwazniejsze bedzie 10 pierwszych lat pracy czyli bedzie mi sie liczyło do podstawy tej minimalnej czy od podstawy + premia uzaniowa. Przyznam ze zgłupiałam kompletnie bo zawsze myslałam ze to postawa jest najwazniejsz a nie posatwa+ premia uzaniowa ktróa wypłacana jest zawsze w tej samej wyskości do pensji.
Witam Serdecznie!!! Jestem zatrudniona na umowe o prace gdzie mam minimalą stawkę + premię uznaniową i niby od całości jest płacony ZUS ale przeciez do emerytury najwazniejsze bedzie 10 pierwszych lat pracy czyli bedzie mi sie liczyło do podstawy tej minimalnej czy od podstawy + premia uzaniowa. Przyznam ze zgłupiałam kompletnie bo zawsze myslałam ze to postawa jest najwazniejsz a nie posatwa+ premia uzaniowa ktróa wypłacana jest zawsze w tej samej wyskości do pensji.
dzięki za wsparnie, potrzebuję tą kase za jakiś czas i w sumie przekonwertowałam je juz z jednego Fio na pacyfik. dzięki i pozdrawiam
zainwestowałam w pacyfik i co teraz???
sama nie wiem co o tym juz myśleć, wiem ze wszysto w rękach zarzadzających ale zastanawiam się czy zostac w pacyfiku czy przekonwertowac na
akcje pl.
dzięki za linki niezłe te wypociny. pozdrawiam i slę buziaka :)
hm własnie byłam na storonie mbanku i moze tam włoże na to konot 4,5%. Dzieki za rade.
czy zamiast akcyjch funduszy wejść w obligacje
mam małą kwotę 2000 nie da się z tego zbudowac wiekiego portfela, wiec zastanawiam się nad fudnuszem obligacyjnym. Nie wiem czy to dobre posuniecie, chciałam bym kase ulokowac na około rok do półtora, mam juz akcyjne i teraz róznie z nimi jest. Co sadziecie o funduszach obligacyjnych???? pozdrawiam
fajny link -dzieki pozdrawima i tez polecam
Czyli to oprocentownie 4,5 % jest w skali roku????
proponuję bardziej dywersyfikowac portfel i jedynie 10% wkłądać w Fio typowo akcyjne
ja tez jestem zadowolona z pioneer rynków wsch, jedyne czego załuje ze nie weszłam do niego wczesniej tylko skusiłam się na średnie spółki. Ale jedno co mogę powiedzieć to strata ze srednich jest juz praktycznie pokryta rynkami wschodzących. Martwi mnie jedynie ostatnio chiny jednak to fio to nie tylko ten kraj. A co sadzisz o Pioneer rynków dalekiego wschodu???