KAP
/ 2009-01-30 15:09
/
Tysiącznik na forum
„W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo.”
„My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te, które były w poprzedniej kadencji i mamy do czynienia z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju”
„Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona.”
„PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub, przeciwko komu toczą się sprawy sądowe.”
„Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PIS u dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne”
„Nie podniesiemy akcyzy na paliwo”
„Marcinkiewicz - premier na całą kadencję.”
I jeśli chodzi o PRZYSIĘGI Pana Jarosława Kaczyńskiego w sposób uroczysty i w świętym miejscu:
„NIGDY więcej nie wolno już rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji. I chcę wam tutaj, w tym szczególnym miejscu, w tym, można powiedzieć, świętym miejscu Polaków, PRZYRZEC, że NIGDY więcej już z takimi ludźmi rozmawiać nie będziemy.” –
Po kilku dniach Andrzej Lepper wraca na stanowisko wicepremiera. Przysięgę o kant d.... rozbić.
I na zakończenie –
"U MNIE RAZ DANE SŁOWO JEST ŚWIĘTE”
Wyznawcom, odbierającym przysięgi i wierzącym – gratulujemy