AGo
/ .* / 2005-09-28 09:37
"Nie mogę komentować wzrostów kursu. Nie wiem przecież, kto kupował. Mogę jedynie powiedzieć, że w firmie dzieje się bardzo dobrze. Trzeci kwartał będzie rekordowy, a czwarty również zapowiada się bardzo dobrze - twierdzi Henryk Chyliński, prezes Projprzemu. - Cały czas kontraktujemy i prowadzimy rozmowy dotyczące nowych umów - dodaje. Firma od niedawna uzyskała certyfikaty niezbędne do wykonywania prac dla wojska. - To są sprawy ściśle poufne i nawet nie bardzo mogę o nich mówić. Boję się, że jak za dużo powiem, to część z potencjalnych kontraktów mogę stracić. Fakt, że ten segment rozwija się w naszej firmie niezwykle energicznie - mówi H. Chyliński. Wiele wskazuje na to, że zwyżki są odbiciem dobrej kondycji firmy. Raport za trzeci kwartał Projprzem poda na początku listopada. Przychody bydgoskiej firmy od stycznia do czerwca wyniosły 57 mln zł, zysk netto 2,04 mln zł. Sprzedaż wzrosła w porównaniu z analogicznym okresem zeszłego roku o 40%, a zysk o ponad 100%. " - Parkiet 28.09 - w sumie nic nowego ale robie dobrą atmosferę ;-)