PO: prowadzacy wyrafinowana propagande, na która niestety wielu Polaków daja sie nabrac. Jakos PO nie mówi o stanie polskiego zadluzenia, o lawinowo rosnacym bezrobociu (tu nalezy wlaczyc masowa emigracje). Znajduja sie "nagrody" milionowe na "swoich" po-wców, ale nie na zasilek dla niepelnosprawnych, znajduja sie pieniadze na Pendolino, ale brak ich na rozbudowe infrastruktury.
Z drugiej strony, a mam dobra pamiec , to PIS zawsze byl i walczyl po stronie demokracji (Gruzja, Ukraina), a teraz , przed wyborami PO oswiadcza, ze to PIS "kopiuje" ich poczynania. Serce mnie boli widzac, jak Polacy daja sie nabierac. A kocham Polske, kocham jej lasy, które obecnie sa zagrozone. PO z przemyslem polskim juz sie "rozprawilo" i nie watpie, zaciagajac przy tym niebotyczne profity. Kochani Rodacy, przejrzyjcie ! To tylko ekipa PIS'u walczy z korupcja. Jest oczywiste, ze przewaga PO zawiera sie w tym, ze maja media w swojej wlasnosci, a te wlasnnie ksztaltuja opinie publiczna. Czyz nie jest bzdura, ze problem pedofilii to problem kosciola ? Wystarczzy to sprawdzic w statystykach oficjalnych znajdujac to szybko w Google. Mozna by wymieniac i wymieniac, a to temat na wiele ksiazek. Kocham mój kraj, Polska jest dla mnie najpiekniejsza ojczyzna swiata. Nie dawajmy sie sprzedac moi kochani, interesujmy sie polityka, to nasz obowiazek obywatelski i droga do wplywania na nia bo tylko glupiec sie nia nie interesuje. Bierna postawa, to oddawanie tej ziemii w obce rece ( i wschodu i zachodu). Niech nasze dzieci nie utraca tych pieknych wartosci, jakimi sa Bóg, Honor i Ojczyzna. Oczywiscie nie jestem za fanatyzmen, które znieksztalca obraz i znaczenie wiary. Nie odbierajmy naszym dzieciom najpiekniejszych wrazen, które daje bezpieczenstwo : duchowo w Bogu, fizycznie - w ojczyznie i godnosci w honorze.
A Unia Europejska: moze taka refleksja: co jest dla Merkel wazniejsze: biznes, czy niepodleglosc naszych wschodnnich sasiadów ? Oczywiscie dla szefa naszego rzadu najwazniejsza jest Merkel (jak mówia w nadziei na przyszla posadke).