Forum Polityka, aktualnościKraj

Leczenie polegające na intensywnym obniżaniu poziomu cukru we krwi może zapobiegać powikłaniom cukrzycy typu 2

Leczenie polegające na intensywnym obniżaniu poziomu cukru we krwi może zapobiegać powikłaniom cukrzycy typu 2

Anna MANZ, Bordeaux / 77.236.12.* / 2010-08-06 16:38
50. TEMAT.
WW, tj. WYMIENNIKI WĘGLOWODANOWE, wyłącznie JAKO; NISKIE węglowodany, to TAK !!

MOTTO: WW, muszą uwzględniać JAKOŚĆ węglowodanów, to PODSTAWA.

__PODPOWIEDŹ:
Na śniadanie zalecane są; 5 WW. Stanowi to ok. 100 gram ciemnego chleba, lub 5 sztuk gotowanych ziemniaków tj. ok. 400 gram, tychże ziemniaków.

Oczywiście 1 WW to 10 gram węglowodanów przyswajalnych.
Ja pomagam mojemu lekarzowi i dostosowałam te wymienniki do tabel z tzw. NISKIMI węglowodanami.
Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi, w kategoriach dozwolonych, takie jak np. banan IŻ=20%, CHLEB typu KR-IRL; IŻ=2,6%, kasza, ryż, winogrona IŻ=12% i inne sklasyfikowane wg tzw. __INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.

Uzyskałam wyraźną STABILIZACJĘ; poziomu cukru po spożyciu:
100 gram ciemnego chleba podnosi NIESTETY poziom cukru o ok. 40% wzrostu, czyli wysoko.
400 gram ziemniaków gotowanych podnosi poziom cukru do 20% wzrostu, czyli nisko.
Ryż podnosi ok. 18%, a banan 20%.
Chleb pszenno-żytni o ok. 74% wzrostu tj. tak bardzo WYSOKO jak czysta glukoza, __istny HORROR !!
Przykłady te wyraźnie pokazują, jak OGROMNE są różnice wzrostu poziomu cukru we krwi, po spożyciu węglowodanów, NIE UWZGLĘDNIONE w tabelach z WW !!
Czemu ludzie o tym __NIE WIEDZĄ i męczą się, nie mogąc opanować POZIOMU CUKRU ?!

Osoby które będą się opierały WYŁĄCZNIE na przeliczaniu WW, tj. wymienników węglowodanowych,
i w swoim żywieniu będą brały pod UWAGĘ wyłącznie ILOŚĆ, nie patrząc na jakość, powtórzę na JAKOŚĆ !! tychże WW, a WIĘC nie będą wiedziały jak wysoko podnosi się poziom cukru po spożyciu poszczególnych produktów, to SZALEJĄCE CUKRY będą u Nich __Z A W S Z E !! i NA zawsze, z __WIADOMYMI KONSEKWENCJAMI.

Należy uregulować poziom cukru po spożyciu, do niskiego tzw. ZALECANEGO, w miarę stabilnego,
a wtedy nasz lekarz będzie miał łatwiejsze zadanie.

NISKIE węglowodany; znajdują się na stronie;
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

DOSTOSUJ swoje WW do tabel z NISKIMI węglowodanami, a zobaczysz ogromną różnicę i wyraźną STABILIZACJĘ, poziomu cukru. Jednak po przeczytaniu i przemyśleniu tekstu poziom CUKRU nie zacznie się stabilizować. Dopiero wówczas, gdy wprowadzisz KOREKTY w swoim jadłospisie, czyli zwyczajnie ZAMIENISZ produkty ZJADANE dotychczas w cukrzycy, zaobserwujesz __STABILIZACJĘ i POLEPSZENIE stanu zdrowia.

W Y S T A R C Z Y zapoznać się z treścią książki,
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Publikacja zawiera tabele z różnymi produktami __ponad 200 pozycji, sklasyfikowane wg tzw.
INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
My wybieramy tabele tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, OPANOWYWAĆ nasz cukier !!
W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.
P. S. Do momentu, gdy chory na cukrzycę nie zapozna się z jakością węglowodanów,
tj. z: NISKIMI węglowodanami, NIE będzie w stanie dobrać właściwej DAWKI INSULINY.
Powinien, co oczywiste, dostosować swoją dietę do tabel z w/w węglowodanami.

Jest oto tak:
1. Dawka insuliny zbyt duża, to mamy NIEDOCUKRZENIE,
2. Dawka insuliny za mała, to mamy zbyt WYSOKI poziom cukru we krwi po spożyciu.

PUENTA:
Stosujemy __NIESTETY dawki insuliny na WĘCH, na czucie, wg PRZYPUSZCZEŃ.
Jaki wynik: wytwarzamy takie cukrzycowe __LOTTO, na chybił TRAFIŁ, z szalejącymi CUKRAMI w roli głównej.

REFLEKSJA:
W cukrzycy bardzo pomaga, dostosowanie diety do tzw. __NISKICH węglowodanów, i nie chodzi bynajmniej o ilość, czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !!
Stąd te tzw. __SZALEJĄCE CUKRY !!

P. S. __INDEKS ŻYWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.
Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych.

I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: __INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania. Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią WYNIKI badań LABORATORYJNYCH, a nie puste ciągle powtarzane FRAZESY, __NIEPRAWDY biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite KŁAMSTWA. Chodzi też o to,

Najnowsze wpisy