real60
/ 81.219.244.* / 2007-10-20 15:46
Do lekarza z wa-wy
Szanowny Panie, przeczytałem dwukrotnie to co Pan napisał i dochodzę do dwóch wniosków:
-albo jestem za słabo wykształcony i nie mogę dostrzec tego, co Pan widzi jak na dłoni,
-albo Pan dostrzega iluzję, fakty których nie ma, działania które istnieją tylko w sferze werbalnej.
Ale po kolei, zacznę od końca -
"WIELKIE AFERY ROZLICZENIE" - napisał Pan, cytuję "...PiS jest jedyną partią,
która nie tylko nie karmi nas pustosłowiem, ale także wykonuje bardzo
konkretne posunięcia i mocne uderzenia..." W takim razie, jeśli jest Pan konsekwentny w swoich twierdzeniach - proszę podać KONKRETY w rozliczaniu wielkich afer III RP (np. afera spirytusowa, afera FOZZ, prywatyzacja PZU, prywatyzacja PKN, prywatyzacja Banku Śląskiego, NFI, afera Coloseum, afera rublowa, afera z osoczem, afera tytoniowa, afera paliwowa, afera J&S, moskiewska pożyczka, afera żelatynowa, afera DT Centrum, afera Telegraf, afera RSW, afera PZPN, afera mostowa, afera bilboardowa, sprawa gen.Papały....., wystarczy?).
Tylko proszę o uczciwość i nie przypisywanie pisowi nie jego pracy i zasług (np.PZPN). Nie jestem oszołomem i zdaję sobie sprawę z tego, że wyjaśnianie i rozliczanie takich spraw wymaga czasu. Zdaję sobie również sprawę z tego, że pis w czasie swojej (nawet gdyby stał się cud - 8 letniej kadencji) nie byłby w stanie wyjaśnić i rozliczyć nawet 10% z tych wymienionych. Ale aby można było mówić o KONKRETACH w tej sprawie to musi Pan podać choć kilka spraw, które ROZPOCZĄŁ wyjaśniać pis. No więc proszę o KONKRETY jeśli oczywiście Pan je zna.
"UKŁADY MAFIJNO-KORUPCYJNE ROZLICZENIE" - napisał Pan cytuję "....należy oczyścić
przedpole rozbijając ponadpaństwowe układy mafijno-korupcyjne, rządzące
Polską"
Pełna zgoda. Więc znowu zapytam Pana o KONKRETY w tej działalności specjalistów, którzy według Pana są najlepsi. Z moich informacji wynika, że w ciągu dwóch lat tymczasowo aresztowano dwóch ludzi (z ministerstwa rolnictwa), kilku z min. sportu, wyrzucono dealera narkotykowego z Kancelarii Prezydenta (po doniesieniach prasowych), poproszono grzecznie o dymisję pana Urbańskiego - byłego szefa kancelarii prezydenta, gdy prasa doniosła o jego "układzie" z baronem sld Nawratem, którym notorycznie jest zainteresowana prokuratura. Pan Urbański jednak na otarcie łez otrzymał ciepłą posadkę prezesa TVP.
Zatrzymano p. Kaczmarka v-ce min. sprawiedliwości, pana Kornatowskiego głównego komendanta policji i pana Necla szefa PZU (wszyscy z nadania i poręczenia pisu). Niestety (dla ścigających) "dowody przestępstwa" były tak słabe, że sąd musiał ich wypuścić, a min. Kaczmarek domaga się odszkodowania za niezasadne zatrzymanie w wysokości 100 000 PLN, które jeśli wygra zapłacimy wszyscy, Pan też. Zatrzymano znanego chirurga z Wa-wy, może pańskiego kolegę, pod zarzutem głównym – morderstwa i dodatkowym – łapówkarstwa. Ciąg dalszy Pan chyba zna.
W podobny sposób zatrzymano również byłego ministra Wąsacza, którego już na drugi dzień trzeba było wypuścić, ponieważ został zatrzymany niezgodnie z obowiązującym prawem. Do dnia dzisiejszego nie postawiono mu żadnych zarzutów.
Pan min. sprawiedliwości ze swojego czasu pracy 80% przeznaczył na lansowanie się w mediach, począwszy od Radia Maryja na TVN24 kończąc.
Ale może ma Pan lepsze informacje i wskaże mi jakąś MAFIĘ, UKŁAD KORUPCYJNY który został rozbity za rządów braci Kaczyńskich (oczywiście poza układem korupcyjno-mafijnym, który stworzyli sami bracia, potem go częściowo likwidując).
"SŁUŻBA NIE SŁUŻBA, MINISTER NIE MINISTER" - Według Pana wielkie, przełomowe reformy w tym kraju zostaną dokonane przez ministra, który chce prywatyzacji jednocześnie jej nie chcąc, przez rząd, któremu marzy się w pełni budżetowe finansowanie ochrony zdrowia. Sam dostrzega Pan tą fasadowość gdzie ze służby zdrowia pozostała już tylko sama nazwa, którą mami się ludzi nie orientujących się w sytuacji.
Jest hasło solidarnego państwa, w którym państwo solidarnie wszystkim dopłaca do witaminy C, którą można kupić za 1grosz (przy pełnej cenie 2,50 zł), a terapie czy urządzenia ratujące życie i pozwalające normalnie funkcjonować, a kosztujące od kilku do kilkudziesięciu tysięcy zł nie są refundowane przez NFZ (przykład – pompa insulinowa), czyli tacy pechowcy na solidarność państwa liczyć już nie mogą i albo muszą umierać, albo liczyć na litość tych, do których trafią ze swoim problemem za pośrednictwem jakiejś fundacji prywatnej.
To są właśnie FRAZESY o solidarnym państwie, walce z korupcją i układami, ściganie wielkich afer i budowie wielkiej idealnej IV RP, które ubierane są dla niepoznaki w działania pozorne, aby "ciemnemu ludowi" dało się jakoś te frazesy wytłumaczyć.
Pisze Pan o "siostrach dwóch" korupcji i biurokracji i jednocześnie głosuje Pan za partią i rządem, który za swojej kadencji : stworzył najwięcej w historii wolnej Polski
nowych ministerstw i sekretarzy stanu, z ministerstwem śledzi i morza na czele, mamy najwięcej w historii Polski marszałków sejmu i senatu oraz 4 wicepremierów, za niektórymi jak stwierdził z rozbrajającą szczerością JK, "...od początku maszerowało CBA"
I o ile nie dziwi mnie fakt, że tego typu propagandzie ulegają ludzie o zawężonym światopoglądzie, ludzie którzy nie mają możliwości aby na bazie wiedzy i własnych obserwacji utrwalić WŁASNE zdanie na temat otaczającego ich świata, o tyle dziwi mnie fakt, że człowiek pańskiego pokroju, wykształcony, mieszkający w stolicy średniej wielkości państwa europejskiego, człowiek inteligentny, nie dostrzega tego. Po prostu NIE WIERZĘ.
Pozdrawiam.