Forum Polityka, aktualnościGospodarka

Maspex chce zostać "polskim Nestle". Liczy na kolejne okazje do przejęć

Maspex chce zostać "polskim Nestle". Liczy na kolejne okazje do przejęć

Wyświetlaj:
sosbee / 85.11.93.* / 2015-05-18 06:38
A to teraz już wiem dlaczego jakość sosów sie pogorszyła w porównaniu ze starą recepturą.
Przykład: sos boloński - nowa receptura, lepszy smak. Porównując oba produkty, stary i nowy. Słoiki tej samej wielkości, a na etykietach: stary sos=520g netto, nowy sos= tylko 500g netto. "Stary" sos słoik o pojemności 520g, gęsty - ciężko było go wylać ze słoika (musiałam dolewać wody żeby go wypłukać), o intensywnym czerwonym kolorze, na 100g produktu użyto 134 g pomidorów. A nowy sos poj. tylko 500g - ponoć lepszy: na 100g produktu użyto 109 g pomidorów (czy to jest polepszenie smaku?) Sos jest wodnisty (wylał się cały nawet nie musiałam płukać słoika) kolor ma pomarańczowy, a co mnie najbardziej zaskoczyło to ilość marchewki krojonej w kostkę jaka się z niego wysypała. Myślałam że kupiłam marchew na gęsto zamiast sosu bolońskiego. Zastanawia mnie jeszcze notatka o wartości odżywczej Waszego produktu. Pomimo, że jeden ma 500 a drugi 520g, do jednego użyto więcej, a w drugim mniej pomidorów itd, to wartość obydwu jest identyczna. Zawsze myślałam, że zmiana receptury i ilości składników wpłynie również na wartości odżywcze produktu. Wam po zmianie receptury i smaku udało uzyskać się identyczne wartości - gratuluję zdolności. Wydaje mi się, że skoro klienci już się przyzwyczaili do do Waszych produktów, to można zacząć "zmieniać receptury". Bardziej wodnista konsystencja, mniej najważniejszego składnika sosu, mniejsza masa netto i tak klient płaci tyle samo za mniej i innej jakości.
technolog żywienia / 109.173.148.* / 2015-10-09 10:36
Daj linki do zdjęć etykiet abyśmy mogli sprawdzić czy to co piszesz to prawda. Następnie poruszymy temat receptury, zmian i "gęstości" sosów.
marco23 / 79.187.143.* / 2015-05-18 10:18
Pracuję w branży spożywczej - tylko jedno zdanie - niech nie myli nikogo gęstość .Stosuje się zagęstniki :) .Radzę czytać skład , tzn. ile jest na przkład koncentratu w 100g
jaro 100 / 98.103.165.* / 2015-05-18 05:37
Miłe że chociaż czadami pojawiają się pozytywne informacje
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
ek688 / 31.134.61.* / 2015-05-18 00:17
Banki Spółdzielcze muszą to zrobić z BGŻ - tem. Akcja jego sprzedaży jest nielegalna. BPS nigdy nie był prawnym następcą Banków Regionalnych i nie miał prawa sprzedać akcji BGŻ Rabo bankowi.
jdjd / 217.99.136.* / 2015-05-17 23:51
tak trzymac polski inwestor , polska produkcja polski przemysl i rozwijajce sie na polskiej ziemi
anno / 37.152.19.* / 2015-05-17 23:34
Maspex, nazwa znaczy tyle, żeby łatwo ją było później, drożej odsprzedać. Te... Polak !
lukas lukas / 95.90.82.* / 2015-05-17 21:46
Brawo!!!
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
Barbarossa 81 / 88.156.21.* / 2015-05-17 21:41
Lider W polskim fmcg i to firma ktora ma swoją misje i wizje. Inwestuje i rozwija sie. 3 mam kciuki.
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
kolorex / 77.91.3.* / 2015-05-17 20:52
A co to za marka Włocławek ? Chyba chodzi o KZPOW czyli Kujawskie zaklady przemyslu owocowo warzywnego, ktorego liderem jest keczup włocławski marny redaktorku.
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
mebel24 / 95.40.95.* / 2015-05-17 21:03
Kolego jak nie wiesz to ketchup Włocławek jest robiony na łowickiej recepturze i był jakiś czas robiony w Łowiczu wiec co to za różnica jak się nazywa ten ketchup
xcv825 / 95.171.121.* / 2015-05-17 21:35
Kolego, raczej Ty słabo orientujesz się w temacie. Ketchup Włocławek od lat produkowany był we Włocławku wg własnej receptury, a do Łowicza wyprowadziła go ok. 1,5 roku temu firma Agros, która kupiła zakłady włocławskie, nigdy nie wznowiła produkcji, po czym "dokonała restrukturyzacji" i wyprowadziła markę Włocławek do Łowicza. W tej chwili we Włocławku produkuje się ketchup Dworski, bo dawnej nazwy nie mogą używać.
BANDYCI / 213.146.33.* / 2015-05-17 17:56
NA WYBORY ZABIERZ SWÓJ DŁUGOPIS !
guru168 / 46.20.58.* / 2015-05-17 17:49
Przynajmniej pozostaną w polskich rękach
Obserwator. / 193.34.47.* / 2015-05-17 17:43
Kiełbacha wyborcza ! A PO i PSL,też będzie wykupione ? Była propozycja ?
sie pytam / 176.97.24.* / 2015-05-17 18:19
Ja bym kuoil PiS..tylko bez prezesa..A proponuja mi sprezedaz wiazana..prezesa dokladaja gratis..Brac czy nie.. ?
janek356 / 79.185.231.* / 2015-05-17 17:38
Przyjdzie na Was czas jak 1917 roku.
belzebub torunski / 176.97.24.* / 2015-05-17 18:27
I wlasnie od slawnego roku 1917 czas sie w rosji zatrzymal..poza Moskwa i Petersburgiem...
( / 83.27.192.* / 2015-05-16 10:40
A teraz prawa do produkcji np. rozpoznawalnego wafelka trzeba odkupić za ciężką forsę :(((
TO / 213.158.219.* / 2015-05-17 18:22
WSI
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
Pkpk / 83.12.217.* / 2015-05-16 10:39
Tam jest pięciu wspólników oczywiście Polaków a nie sam Pawiński. Jak redakcja moze popełniać takie błędy!!!
lenny / 77.253.73.* / 2015-05-16 10:44
A ten kiedys glowny, z Wiednia, to jeszcze tam jest?:))
do początku nowsze
1 2

Najnowsze wpisy