okradziona
/ 62.233.172.* / 2007-08-27 12:33
Bezprawie kwitnie , bo jakież to prawo i sprawiedliwość pozwala dzielić cudzą własność (myślę o tych co wykupili mieszkania i rzeczywiście coś wnieśli do spółdzielni, choć i ci są nierówni bo jak porównać wykup w latach 1988/89 z tym który miał miejsce z ulgami i rabatami ok.1993r , ale to co teraz ma miejsce to przekręt wyborczy na skale światowa , chcesz komuś coś ofiarować , to zakup to po cenie rynkowej ( z budżetu państwa winna nastąpić wpłata do SM wg cennika po jakim nabywali mieszkania ze starych zasobów SM nowi nabywcy) a nie kradnij tym, których pieniądze były pomnażane (stanowiły kapitał inwestycji SM) i pokrywały niejednokrotnie czynsze niepłacone przez tych obdarowanych.
Ja np. spłacałam latami zakup i to kwoty istotne w odniesieniu do ówczesnej śr. krajowej , a przy zamianie na większe o 13 m kw. dopłaciłam roczne zarobki -
o co tu chodzi ?
, czyżby karano tych którzy ciężka pracą dbali o swoje bezpieczeństwo mieszkaniowe a nagradzano nierobów, pijaków lub lekkomyślnych , którzy woleli pojechać na wczasy lub się zabawić itd.
Nie myślę o ludziach obiektywnie nie mających szans pracować - chorzy, inwalidzi itp., bo pozostali w z wygody życia aby coś mieć więcej, a nie ciągle żerować na tych którzy są odpowiedzialni.
Sprawa kwalifikuje się do Rzecznika Praw Obywatelskich i Trybunału Konstytucyjnego , bo naruszono prawo równości obywateli i nienaruszalność prawa własności – prawnicy proszeni o pomoc , pewnie też są w grupie oszukanych –
może trzeba ruszyć do organów sprawiedliwości UE-
Ludzie zjednoczmy się i nie pozwólmy traktować się jak niedouczeni niewolnicy –
jeśli rząd chce cos dać biednym, niech obdarowuje swoim stanem posiadania, a nie bezprawnie przejętym cudzym.
Jestem głęboko zbulwersowana ,że to spółdzielcy posiadający wykupione mieszkania własnościowe mają fundować pomoc socjalną i społeczną , do której zobowiązane jest państwo.
Jakim prawem ?
Kto pozwala na zmiany prawa spółdzielczego bez udziału zainteresowanych i proponuje zwolnić obecnych właścicieli z opłat na remonty, skąd będą zatem pieniądze na utrzymanie stanu budynków, od tych którzy za darmo wzięli mieszkania i będą czekać na dalsze upominki od tych odpowiedzialnych, jak zaczną się sypać budynki?
STOP BEZPRAWIU i ZAWŁASZCZANIU CUDZEGO MIENIA !!!!!!