needle
/ 2007-06-10 17:41
/
Bez rangi
2007-06-10 13:41:46 | *.*.*.* | rotux [ "Development!" ] | komentowany artykuł
Needle - a co by było gdyby... [5]
..gdyby do obliczeń dodać nieco realizmu? /dajmy na to tylko trzy lata bessy...
2007-06-10 14:26:05 | *.*.*.* | PedroGonzalez [ Portfel ] [ "Byczek Fernando" ]
niestety problem jest w ludzkiej mentalnosci...czesto pragnie ona szybkiego zysku,
ktory nastepnie rownie szybko przejadamy co powoduje zwiekszeni apetytu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Natraszyliście mnie i tyle...~
...a przecież pisałem...
~~stopa zwrotu lepsza niż jakokolwiek fundusz; zrezygnowałem z chytrości (kontrakty) na rzecz mocnych, jednak stabilnych zarobków. Mam nadzieje, że dobry duch giełdy uchroni mnie przed ponownym wejściem do I ligi - to raz;
~~nie muszę wyjmować pieniędzy z GPW, gdyż po 34 oddałem prawie 20% F bo wydawało mi się, że braknie na życie, a życie pokazało, że nie tylko można było znacznie więcej wyciągnąć z waloru, to i (prawie na styk) jeszcze by starszyło - to dwa;
~~pozorawanie gry na giełdzie nie wychodzi na zdrowie (jak gra jednym kontraktem), bo człek i tak się denerwuje, a zarobek duży być nie może. Wystarczy natomiast przejrzeć sobie wyjresy jakiejkolwiek giełdy na świecie, żeby zobaczyć, że jak coś spadnie to później rośnie w dwójnasób - to trzy;
~~niestety nie wyrobiłem sobie skłonności do wydawania (chociaż lubię czasem coś fajnego sobie...albo komuś kupić), a do oszczędzania jak najbardziej - to cztery
~~Właściwie nie kupuje akcji spółek o ujemnym kapitale własnym łasząc się na krociowe zyski, ale za to wyszukuje tanich papierów firm produkcyjnych, co pozwala mi szybciej odzyskać pieniążki, a nawet zarabiać po korekcie - to tyle