bebe
/ 2009-02-27 00:00
/
portfel
/
Forumowicz z doświadczeniem
2009-02-26 22:43:42 | soft_breeze
Komunizm = brak konkurencji międzyludzkiej = brak rozwoju = regresja = zagłada
naszego gatunku. Nie da się zaprzeczać prawom natury, a póki mamy jakąś materialną
formę (ciało) jesteśmy i będziemy im poddani.
Dlatego uważam, że jakiekolwiek próby wprowadzenia tego systemu skończą się tym
samym czym prohibicja alkoholu w USA, czyli dokładnie odwrotnie niż zamierzano i po
raz kolejny okaże się, że jest nie najbardziej, a najmniej humanitarnym systemem
wymyślonym przez człowieka. Komunizm jest jak piękna kobieta, która Cię uwiedzie, a
potem wbije sztylet w plecy. Komunizm to tylko kolejny sposób wykożystania
słabszych przez silniejszych. Tak jak kapitalizm, tylko że w kapitaliźmie od razu
mówimy, że blefy są dozwolone, a w komuniźmie kłamiemy w żywe oczy, że blefów nie
ma.
skomentuj zgłoś do usunięcia
2009-02-26 23:05:16 | bebe [ Tysiącznik na forum ]
dobre....
---------------------
Komunizm to tylko kolejny sposób wykożystania
słabszych przez silniejszych. Tak jak kapitalizm, tylko że w kapitaliźmie od razu
mówimy, że blefy są dozwolone, a w komuniźmie kłamiemy w żywe oczy, że blefów nie
ma.
----------------
tak mi wpadło do głowy...czy aby stara europa nie osłabia nas celowo.../stocznie...itd...ograniczenia rybołóstwa.....wykup i doprowadzenie do upadku niektórych firm...przejęcia...itd../przy akompaniamencie niektórych naszych władajających.../ ...banki wysysajace z nas kasę...itd....narzucone normy unijne w rolnictwie ....trucizny spożywcze, ograniczenia ..zakazy...nakazy...limity...itd .
-wpływają na nas osłabiająco...- aby wmówić nam jak to dobrze, że tam wchodzimy...- - bo podają nam pomocną dłoń...?
a my w obliczu "kataklizmu" naszego "być albo nie być"...- na wieki będziemy wdzięczni "za TĘ pomoc"......i jakżesz poddani....ukierunkowani...uszeregowani...ujednoliceni.....pozbawieni wielu..
- to taka współczesna wersja "systemu" /odbierająca nam nasze naturalne bogactwo.......nasze bogate umysły.....wolność. itd/... ...- "dla dobra wszystkich"...
- tak mi przyszło na myśl....
- mogę się mylić - z niewiedzy "dobra"..