Forum Forum finansoweKarty

Ostrzegam przed bankiem CITI i wyplatami GBP w UK

Ostrzegam przed bankiem CITI i wyplatami GBP w UK

TomaszWaluga / 2012-08-08 20:44
Witam, skusilem sie na oferte banku Citi.
zalozylem konto walutowe w funtach, dostalem karte do tego konta i solenna obietnice "handlarza" w oddziale, ze jedyne koszty jakie moge poniesc w UK to koszty bankomatu(banku) z ktorego wyplacam funty.
Nie do konca: wyplata w funtach zostala przeliczona na euro a nastepnie z powrotem na funty :) koszt calej operacji na kwocie 800GBP to .... jedyne 67 funtow :) - a mialo byc bez kosztow dodatkowych - Pytanie mam jedno - kto otrzymal moje 67 funtow? Citi? Master Card? czy po polowie?
Co najlepsze gdy zrobie przelew z konta GBP w Polsce na konto w UK - place tylko drobna kwote za transakcje. Gdybym wiedzial otworzyl bym konto w EUR.
Wyświetlaj:
kukuleczka / 164.127.83.* / 2012-08-21 23:27
Najpierw naucz sie czytac regulamin a potem narzekaj. Z GBP bedzie bezposrednio bez przewalutowania jak wyplacisz z bankomatu Citi.
TomaszWaluga / 2012-08-22 01:16
Zgadzam się. Czytaj regulamin.
Jednakże wchodząc do banku oczekuję pełnej i rzetelnej informacji i na pytanie jakie koszty poniosę wypłacając z bankomatu w UK - powinienem otrzymać informację że moje wypłaty zostaną dwukrotnie przewalutowane przez EURO.
Jeżeli z takim samym pytaniem zwracam się do Infolinii Citi oczekuję pełnej informacji a nie zachowywania się jak malutki parabank oszukujący mnie i ukrywający informację. Dla mnie przemilczenie i niedoinformowanie oraz to kłamstwo. Ja dokładnie zadałem pytanie o koszty wypłacania z bankomatu w UK. Czy odpowiedz - o ile bankomat nie naliczy żadnych prowizji nie ponosi pan żadnych dodatkowych kosztów jest prawdą? A odpowiedź z infolini: różnica w wypłacanej kwocie to zabezpieczenie potencjalnych prowizji bankomatu i kwota wróci do normalnej po rozliczeniu transakcji jest prawdą? Tu nie chodzi o regulamin ale o wprowadzanie (myślę że nieświadomie) w błąd przez "profesjonalny" zespół obsługi Citi.
windykator / 94.42.236.* / 2012-08-08 20:55
w**** ten zasrany bank w powietrze. kasa dla prezesa musi być!!!!
sprawdzałeś regulaminy i toip?
TomaszWaluga / 2012-08-08 20:58
Oczywiscie malym druczkiem zaszyte w regulaminie. Ale regulamin regulaminem a oferta ustna sprzedawcy w punkcie sprzedazy - to takze sie liczy - zobaczymy jak wybrna z sytuacji. Czekam na rozpatrzenie reklamacji :) jakby co wycofam cale pieniadze , skasuje karte itp itd - troche ich zaboli.
TomaszWaluga / 2012-09-19 22:24
Koniec wątku. Złożyłem reklamację i uwaga: BANK UZNAŁ SWÓJ BŁĄD I ZWRÓCIŁ MI RÓŻNICE KURSOWE.
W sumie pokaźna kwota funtów wróciła na moje konto. Pozdrawiam Citi Bank i dziękuję.

Najnowsze wpisy