Forum Polityka, aktualnościKraj

PiS nie odzyska władzy. PO i ludowcy zdecydują się na wybory już wiosną?

PiS nie odzyska władzy. PO i ludowcy zdecydują się na wybory już wiosną?

Wyświetlaj:
EURO STUDENT / 2010-11-23 17:30
Będziemy raczej szukali rozwiązań, które nie będą groziły
demontażem systemu i będą miały na uwadze równocześnie interes
przyszłych emerytów - powiedział szef rządu.

ZOSTAWCIE MOJE SKŁADKI EMERYTALNE !

Zamiast się martwić o przyszłość polaków 3 lata temu
martwiliście się jak tu wykończyć PiS a teraz Polska na tym
ucierpi !
EURO STUDENT / 2010-11-23 17:31
a jak widać na money.pl, gazeta wyborcza , onet i inne podległe media WOJNA Z PISem TRWA ! tylko że tym razem NIE MA ZIELONEJ WYSPY ! JEST CZARNA DZIURA którą też przypisują KACZYŃSKIEMU (2007 - deficyt najniższy od kilku lat 15,95 MLD ZŁ)
anty PO / 193.19.125.* / 2010-11-23 17:34
Na szczęście ludzie myślący nie ufają TVN i innym zasranym mediom.
em96 / 151.83.234.* / 2010-11-24 00:08
Niestety to zbyt mało i nie zmienia faktu, że PO dostało autoryzację do dalszego rujnowania kraju, za co zapłacą wszyscy...
EURO STUDENT / 2010-11-23 17:23
BO CHCA LEGALNIE KRAŚĆ I ŻYĆ BEZ ODDECHU NA PLECACH

nie widzę powodów żeby PiS przeszkadzał PełO robić coś pożytecznego dla Polski

ale na każdy zarzut PO ma jedną odpowiedz

KACZYŃSKI
............ / 89.79.216.* / 2010-11-23 17:31
To jest tylko taka niewinna zabawa, POdobna do zabawy w POmidora. Na każde pytanie należy odpowiedzieć "POmidor" kto pierwszy się zaśmieje przegrywa.
felent / 193.19.125.* / 2010-11-23 17:31
Boli ich ten człowiek . Dlatego jego brata TVN i GW mocno szkalowały , pokazywały obraz innego człowieka . A po katastrofie transmitowały uruczystości - trzeba było na tym jeszcze zarobić .
EURO STUDENT / 2010-11-23 17:17
Brakuje pieniędzy na leczenie dzieci chorych na raka

Wrocławskiej Klinice Transplantacji Szpiku, Onkologii i Hematologii Dziecięcej grozi wstrzymanie przyjmowania pacjentów i wykonywania zabiegów. NFZ zalega placówce z wypłatą ponad 4 mln zł za nadwykonania.
uzi / 178.235.74.* / 2010-11-27 21:00
po 2016 roku to juz nikt nie bedzie sie pchał do rządzenia peło i peesel wyprzedadza wszystko i tak zadłużą Polske ze przed 2016 rokiem czeka nas to co grecje ,irlandie .tylko nam kto pomoze.ppampersiaki z platformy przejrzyjcie na OCZYdopóki nie jest za pózno!
Prawdziwy Polak / 213.77.81.* / 2010-11-23 17:22
JEZELI ZABIGI SA WYKONYWANE TO JESZCZE NIE BRAKUJE. A CO Z KRZYŻEM , CZEMU NIKT GO NIE PILNUJE, CZYŻBY KRZYŻ W KOŚCIELE = SZOPKA SKOŃCZONA
xxxxzzzz / 188.147.77.* / 2010-11-23 19:19
Oczym ty czlowieku piszesz chyba i Sokrates by cie nie zrozumiał. Nie mień się prawdziwym Polakiem bo europejczyk nie jest Polakiem ale zdrajcą ojczyzny natomiast pewne jest to że Polacy są okradani a pis jest niszczony bo zlodzieje nie chcą czuć na swoich plecach oddechu ludzi uczciwych a Polacy zapomnieli o tym jak rzadziła UW która się rozleciała a członkowie PO wywodzą się z tej partii. Demontaż komunizmu wykorzystany został przez cwaniaczków i złodziei do szybkiego zdobywania majątków na oczach oniemialego spoleczeństwa.
em96 / 151.83.234.* / 2010-11-24 00:18
UW rządziła tak by ocalić zdrajców i czerwonych kolaborantów...
Hej.
redx / 84.144.62.* / 2010-11-23 17:47
Nie dale sie opowiada takim jak ty o zielonej wyspie.
Juz to raz pisale i z przyjemniscia tobie to POwtorze.
jaka wyglada na prawde ta twoja bajka o zielonej wyspie.
Mieszkam w samym Poznaniu a do domu wchodze prosto z bagienka.
Korki rano kilometrowe lepiej na pieszo chodzic a jak POpada to piesi maja
darmowy
prysznic takie kaluze sie robia a kierowcy jezdza jak oszolomy do potegi.
Dziury w drogach asfaltowych.
Gdzie nie spojrzysz to szambo, a oni o zielonej wyspie POLAKOM
opowiadaja za glabow ich maja wciskaja bajki jak za komuny Polska potega
gospodarcza.
Gdzie ta potega chyba tylko w PO propagandzie!!!!
Telefonu stacjonarnego nie mozna podlaczyc POprostu nie ma i to w XXI wieku.
Zasmiecone wszystko dookola tylko puszki PO piwie.
Wspaniala fasada a w srodku zlom i to jaki.
Badzmy realistami moze jest troche lepiej niz za komuny
ale siedzimy w bagnie dalej i to dosc gleboko.
Na zewnatrz sprzedaje sie Polske jako kraj Europejski ale oprocz jej faktycznego
polozenia europejskiego to z Europa nie ma Polska nic do czynienia.
Zobaczcie na uczelnie PROFS chodza jak swiete krowy nic sie od KOMUNY nie
zmienilo.
POmiataja studentami(przepraszam tych co sa naprawde Prof. z powolania) jak za
dawnych czasow. Mlodzi ludzie co studiowali w innych krajach albo studiuja widza
ta
zakichana polska oswiate.
Jak taki kraj moze byc potega gospodarcza jak podstaw jeszcze nie osagnal to tak
jakby ktos chcial studiowac a mial zaledwie trzy klasy podstawowki ukonczone.
To wszystko to iluzja, ktora PO sprzedaje narodow a wrezultacie to sciema i
obciach,
kto tego nie zauwaza to znaczy, ze dobrze mu mozg PO wypralo.
I gdzie bys nie spojrzal:
szkolnictwo
sadownictwo
kolej
zdrowie
drogi/autostrady:::))))
komunikacja
itp.
to wszystko to mizera sprzedawana przez PO za cacko XXI wieku.
I ty w to wierzysz???????
Tak jak ci cali politolodz, socjolodzy i zaklamani ekonomisci,ktorzy prawde znaja ale dla kasy i kariery bo madroscia sie tego nie dorobia, Tuskowi tylek liza w TV.
EURO STUDENT / 2010-11-23 17:59
podobnie we Wrocławiu, dziury jak CHOLERA !

Jak byłem w Niemczech ostatnio to czułem się jak w Raju =)
xxzzcc / 188.146.162.* / 2010-11-23 22:01
To zamieszkaj w Niemczech. Ja widząc z jaką prędkością jeżdżą samochody osobowe i tiry po wszystkich bez wyjątku drogach problemu z drogami nie widzę natomiast wiem że przyczynami wszystkich wypadków są nie drogi a nadmierna prędkość bo kierowcom jadącym lokalnymi drogami wydaje się że znajdują się na torze wyścigowym.
anty PO / 193.19.125.* / 2010-11-23 17:25
Skończony to jesteś ty . Pocałuj obraz Lenina . A jak ci się nudzi to sie przenieś na WP , tam jest twój poziom inteletualny .
Prawdziwy Polak / 213.77.81.* / 2010-11-23 17:14
ONI SA URODZONA OPOZYCJĄ , GADAJĄ I GADAJA I GADAJĄ.
ryszek1946 / 2010-11-23 17:06
JK to mały duchem wredny i mściwy kurdupel a do tego wręcz genialny siewca nienawiści, twórca podziałów zarówno faktycznych jak i urojonych. Jaki wódz taka armia lub odwrotnie.
Wg wszelkich znaków na niebie i ziemi obaj bliźniacy solidarnie ponoszą conajmniej moralną odpowiedzialność za katastrofę Smoleńską.
Taka opozycja jak PIS to tragedia dla Polski (Polska B nie będzie rządziła naszym pięknym krajem).
Wyborcy PIS to ludzie o zakutych łbach którymi prezio dowolnie manipuluje i i do których nie docierają żadne racjonalne argumenty.
jakub2 / 91.94.124.* / 2010-11-23 18:23
Co przygłupie , marzy ci sie powrót do władzy , nic z tego ,debili juz nie wybiorą , skończyła sie jedynie słuszna droga to przez twoich współ towarzyszy zaistniało takie miejsce jak Smoleńsk i inne i to taki jak ty jesteś odpowiedzialny za to co sie stało przed laty , jak i teraz to ty masz zakuty łeb i nic nie widzisz dookoła siebie , a msciwy to jesteś ty , bo ten którego tak wyzywasz , to on o tobie tego nie wypisuje , jest zbyt inteligentny żeby sie poniżać takimi tekstami, głupku.
() / 89.79.216.* / 2010-11-23 17:44
Zgadzam się w stu procentach z Ryszardem 1946. Kaczor jest wredny mściwy i jest twórcą POdziałów.
Natomiast całkowicie podzielam opinię Kaczyńskiego, który stwierdził w swojej wypowiedzi na forum publicznym że: cyt:// Tacy ludzie jak: prezydent Bronisław Komorowski,marszałek Schetyna,minister finansów Rostowski, powinni odejść z polityki raz na zawsze.....brawo Jarek widzę że nie pękasz.
EURO STUDENT / 2010-11-23 18:03
stwórca podziałów jest Kaczor a Palikot , Niesiołowski, Tusk i Komorowski ?

Kaczyński jest starszy więc ma prawo nie podejmować jako pierwszy kroków związanych ponowną współpracą.

z resztą olać to. podział był już od dawna w Polsce

Komuchy vs. Polacy
!!?!! / 89.79.216.* / 2010-11-23 18:18

Kaczyński jest starszy

Szanuję Pana Jarosław Kaczyńskiego i jestem pewny, że stoi po właściwej stronie.
EURO STUDENT / 2010-11-23 18:42
w sprawie smoleńska, vatu, długu, deficytu, zakłamania w mediach i nagonki na PiS na pewno

PO nic nie robi dobrego!
EURO STUDENT / 2010-11-23 17:09
zabawne wypociny... Ryszardzie teraz umyj ręce po tych brudnych tekstach
Prawdziwy Polak / 213.77.81.* / 2010-11-23 16:43
HIHIHI PIS sie skończyl nie dlatego że kłamie , poprostu wszyscy juz mają dosyć: [6]
1. Pseudo specjalistów od AFER- których nie było. W Pisie sami prawnicy, a nawet dowodów
nie umeli
uzbierać żeby poprzeć swoje tezy. Teza o aferze bez dowodów to pomówienie i kłamstwo.
2. Pseudo zamachu na samolot - na który nie ma dowodów.
3. Profanacji krzyża przez pseudo katolików.
4. Szopek takich jak ta na pogrzebie Pana Marka Rosiaka itp itd.
skomentuj zgłoś do usunięcia
EURO STUDENT / 2010-11-23 16:59
śmiej się śmiej =)

przewaga PO spadła nad Opozycją spadła do 8% =)

a to oznacza że Ludzie się budzą ... pewnie już się wygrzali na słońcu na zielonej wyspie i teraz chcą coś zjeść ale powoli coraz droższe jedzonko... więc się pytają rudziutkiego tuska i rostowskiego

WHY?

T i R : FOR MONEY
EURO STUDENT / 2010-11-23 15:58
Wiemy że RUDY jest Fałszywy i cyniczny ale PO miało zdobyć 50% ( sondaże PO) a zdobywacie 33%. PiS miał zdobyć 9% a zdobył 23% to należy chyba zadać sobie pytanie ... czy JA osoba PUBLICZNA zasłużyłem na wynagrodzenie za te 3 lata ? czy zrobiłem coś dobrego dla Polaków? Naprawiłem jakiś przestarzały system? Czy pracowałem nad reformami? Czy ułatwiłem życie Obywatelom? Czy dobrze dysponowałem pieniędzmi podatników? Czy nie zadłużyłem Polaków za bardzo? Na co wydałem ich pieniądze? Czy nie popełniłem błędów? czy jestem gotowy przyznać się do błędu? Czy jestem szczery i uczciwy i czy jestem dla Dobra Polski i Obywateli podjąć współpracę z innymi ugrupowaniami politycznymi?

................... ?????????????????????????
Prawdziwy Polak / 213.77.81.* / 2010-11-23 16:42
A CO KOGO SONDAŻE OBCHODZĄ:))) TAK WIEM PIS WYGRAŁ HURAARARAR ŻYCZE WAM TAKICH ZWYCIEST JAK NAJWIĘCEJ.
EURO STUDENT / 2010-11-23 17:01
my nie chcemy NAJWIĘCEJ tak jak tego sobie życzy PO. bo najwięcej oznacza WYSOKIE DŁUGI . MY CHCEMY OPTIMUM żeby POdatki były na stałym poziomie.
anty PO / 193.19.125.* / 2010-11-23 16:25
Oni nie rozumijeą pojecia " dobro ojczyzny " . Oni dbają tylko o swoje cztery litery. A najgorsze jest to że fundują nam niezły dług. Media takie jak TVN czy GW , wspierają ich , bo dzięki nim mają co sprzedawać obłudnie. Ja nie twierdzę że jedna partia jest lepsza od drugiej , ale takiego syfu nie było nawet po korupcyjnych aferach SLD. Ludzie głosowali na nich aby coś zmienili przez te 3 lata . Zmienili ale stan swoich kont bankowych . Najbardziej mnie bawi Pani Julia Pitera orędowniczka antykorupcyjna. Żenada.
ryszek1946 / 2010-11-23 17:12
Syf to był jak rządził tzw PIS (proszę nie mylić ani z prawem ani tym bardziej ze sprawiedliwością!..
tren / 178.235.74.* / 2010-11-27 21:14
jeszcze zakuty łbie bokiem ci wyjdzie twój platformizm.
Prawdziwy Polak / 213.77.81.* / 2010-11-23 17:17
ja nie myle dla mnie to Pomówieni i Spisek
EURO STUDENT / 2010-11-23 17:39
POMYŁKA OBYWATELSKA na szczęście coraz mniej pomyłek =) 31% jeszcze jest w błędzie ale szybko topnieje...
EURO STUDENT / 2010-11-23 17:13
a teraz jest ZIELONA WYSPA !! =D jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee RYSIE też są rude =) Rysiek
stary emigrant / 87.48.121.* / 2010-11-23 15:38
JAK WYNIKA Z WYPOWIEDZI DEZERTEROW, ICH AGRESJA, TO CZYSTKI BYLY KONIECZNE I TRZEBA BYLO ZROBIC JUZ DAWNO---DEZERTERZY POTRAFILI SIWETNIE SIE KAMUFLOWAC...

TAKIM LUDZIOM KTORZY JESZCZE WCZORAJ BYLI JAK SIE WYDAWALO ZOLNIERZAMI PIERWSZE LINI, A DZISIAJ OKAZUJE SIE, ZE TO BYLA TYLKO GRA SIE NIE WIERZY
JAK WYNIKA Z WYPOWIEDZI DEZERTEROW, ICH AGRESJA, TO CZYSTKI BYLY KONIECZNE I TRZEBA BYLO ZROBIC JUZ DAWNO---DEZERTERZY POTRAFILI SIWETNIE SIE KAMUFLOWAC...

TAKIM LUDZIOM KTORZY JESZCZE WCZORAJ BYLI JAK SIE WYDAWALO ZOLNIERZAMI PIERWSZE LINI, A DZISIAJ OKAZUJE SIE, ZE TO BYLA TYLKO GRA SIE NIE WIERZY

Moheranin / 87.205.164.* / 2010-11-23 15:33
"To wynika ze struktury społecznej tego elektoratu. To ludzie najczęściej starsi, nie radzący sobie w nowej rzeczywistości, a ich będzie raczej ubywać - mówi Chwedoruk."

Bzdury wierutne wypisuje. Ludzi starszych będzie przybywało, mimo propagandy eutanazji, a ci starsi, naturalnie mądrzejsi doświadczeniem, radzą sobie nie najgorzej. A ci młodsi też zmądrzeją.
najwyraźniej / 213.165.90.* / 2010-11-23 16:57
słuszna uwaga. Straszą nas faktem starzenia się społeczeństwa, niskim przyrostem naturalnym i potrzebą świadczenia pracy do 70 roku życia. Za parę lat, wynika z tych prognoz, że kupa zdesperowanych staruszków, już dawno usuniętych z pracy za starczą nieudolność i zaciekle oczekująca na emeryturę, będzie należało do grupy najwraźniej świetnie sobie radzącej. Przy takim założeniu Boże miej w swojej opiece PełO, jeżeli do tych czasów jakimś cudem dotrwa.
EURO STUDENT / 2010-11-23 15:47

"To wynika ze struktury społecznej tego elektoratu. To ludzie najczęściej starsi, nie radzący sobie
w nowej rzeczywistości, a ich będzie raczej ubywać - mówi Chwedoruk."

TAKIE SAME PODEJŚCIE MIAŁ HITLER !

Wybić tych co są niepełnosprawni (gazem)

ZERO SZACUNKU a poza tym to KŁAMSTWO ! PrOpaganda !

PO to są staruchami ! patrzcie taki MAZOWIECKI , BARTOSZEWSKI, NAŁĘCZ i KLICH - wszyscy wyglądają jakby z martwych wstali !
EURO STUDENT / 2010-11-23 15:12
- Tysiąc złotych rocznie dopłacasz do emerytur: rolników, górników, mundurowych...

- Podwyżka VAT jest już praktycznie przesądzona. W przyszłym roku rodzina z dwójką dzieci zapłaci za nią 40 zł miesięcznie. Rząd zastanawia się jeszcze, czy ratować budżet zabraniem ulgi rodzinnej i internetowej

- 650 tys. ludzi w kolejkach do lekarza. To się nie zmieni

- Papierosy podrożeją o 30 procent. Wódka prawie bez zmian

- Uwaga! Wyższy VAT będziemy płacić nawet do 2018 roku

- Ponad połowa Polaków niezadowolona z sytuacji w kraju

- Donald Tusk przekazuje śledztwo w sprawie katastrofy Federacji Rosyjskiej

- Warszawa broni się przed wodą, nie będzie wysadzania wałów

- Straty z powodzi w Polsce w 2010 roku oszacowano na 12 mld zł.

- Warszawa broni się przed wodą, nie będzie wysadzania wałów

- PO nie wprowadzi reform nawet ze swoim prezydentem
sewerer / 80.48.115.* / 2010-11-23 16:25
- No, no, kontynuuj dalej te dopłaty do emerytur! Nauczycieli, a już ewenementem w skali światowej jest płacenie emerytur klerowi i to nie tylko temu, który tera indoktrynuje religijnie, ale i temu, który to czynił przed 1989 rokiem. Gen. Flaszka po trzynastu latach obijania się w WP - 8 000 zł. Chcesz mieć wysoką i szybką emeryturę? Jazda orać, fedrować i służyć w Afganistanie? Nasz syna możesz go tam wysłać!
- Zapowiadało się, że PiS skróci kolejki do lekarzy i przywróci europejskość naszej służbie zdrowia? Leczył biskupów jako VIP-ów, a myśmy siedzieli w kolejkach. Poszedłem zarejestrować żonę (tak, tak za PiS-u), to powiedziano mi, że już pani doktor ma pełną listę, a czekałem w kolejce od 6,00.
- Papierosów nie musisz palić, a wódki pić! Pójdzie na zdrowie i nie jest to pierwsza potrzeba. Mam to gdzieś najwyżej przestanę palić, a wódkę sobie zrobię, lub również nie będę pił.
- wyższy VAT zafundował nam PiS. To skutek dziury w budżecie na 8,2 mld złotych powstałej po wypłaszczeniu stawek PIT. By to zrównoważyć trzeba by podnieść VAT o 1,5%. Podatek liniowy, o którym tak głośno, to ekonomiczna bzdura! Litwa go wprowadziła i zdycha. Belgia myśli o zwiększeniu progresji, a Skandynawia z dużą progresją nie ma kłopotów z kryzysem.
- Niezadowoleni? A co mają zrobić? Może głosować na PiS, by być jeszcze bardziej niezadowoleni? PiS już przerabialiśmy; para w gwizdek (wyznaniowy) religia na cenzurkach, umundurowanie do szkoły!
- Znasz ty konwencje międzynarodowe? Pewno nie wiesz, bo bzdury walisz, ale Tusk nie ma nic do powiedzenia w sprawie katastrofy. Śledztwo prowadzi zawsze strona, na której terytorium zaistniała katastrofa w ruchu powietrznym. To jest ich suwerenna decyzja. Może dopuścić lub przekazać śledztwo stronie poszkodowanej, ale zależy to tylko od jej dobrej woli. Nie dziwię się Rosji, że nie przekazała nam śledztwa, bo katastrofa zdarzyła się na terenie wojskowym, a ofiarą był Kaczyński, który był wręcz wrogo nastawiony do współczesnej Rosji.
- (...)
- Straty z powodzi! No i...? Przeszacowano, niedoszacowano? A może opatrzność boska się nie sprawiła, a Kaczyński zainwestował w jej świątynię zamiast w wały?
- Powtarzasz się! Brak świeżych argumentów?
- Jakich? Co ma z tym prezydent wspólnego? Kaczyński ich nie wprowadził, mimo że miał bliźniaka za prezydenta. Dogadać się nie mogli? Gdzie te 3 miliony mieszkań? Gdzie podatek liniowy ? Widocznie wiedział, że to ekonomiczna bzdura, prowadząca zawsze do kryzysu. Miał nie być premierem, gdy Lechu zostanie prezydentem? Tak ci się podobały konferencje prasowe w RM? Myślisz, że był to rząd i prezydent tylko niektórych Polaków, zwanych Wolakami? Jak to się stało, że ci geniusze z PiS-u, pospołu z intelektualistami Lepperem i Giertychem nie dotrwali do końca swej kadencji? Pewno przegrzali koniunkturę?
To, co wypisujesz, to brednie! Ten rząd nie jest dobry i należałoby go natychmiast zmienić, ale żaden następny rząd nie uniknie podniesienia podatków. To, co należałoby zrobić, to zerwać konkordat i cofnąć ekonomiczne skutki jego wprowadzenia oraz rozdzielić Kościół od państwa i wprowadzić podatek wyznaniowy. Następnie wprowadzić podatek wysoce progresywny podatek PIT. Dla przedsiębiorców tworzących miejsca pracy, szerokie zwolnienia podatkowe i nie daj boże ograniczać płace w sferze budżetowej na zasadzie o 20%, a raczej likwidować rozwarstwienie płac (kominy płacowe) Emerytury i renty podlegają tym mechanizmom również, bo płacenie wysoko progresywnego podatku powoduje, że bogatsi emeryci płacą więcej, a biedni emeryci pozostają na tym samym poziomie lub dostają więcej.
EURO STUDENT / 2010-11-23 17:08

wyższy VAT zafundował nam PiS.

heh =)

PO obniżyło PODATEK dochodowy może mi powiesz jakim cudem teraz zganiają winę na PiS?

coś kręcisz.

Brednie jak mało które na tym forum
EURO STUDENT / 2010-11-23 16:50
podaj mi dowody że KACZYŃSKI i PIS tak inwestował w świątynie i tak płacił na Kościół ! jak mi to udowodnisz jeszcze dziś zaczynam działac przeciwko nim.

ps. znam błędy PiSu jest ich troche ale PO to już jest SZCZYT chamstwa!
EURO STUDENT / 2010-11-23 16:33
ja jestem za opodatkowaniem kościoła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
za wiekiem emerytalnym równym dla wszystkich !!!
Za równymi składkami dla wszystkich !!!!

Nie jestem z PiSu ale działam w Opozycji jak Oni bo PO ma głowy nad chmurami a na Polaków pada DESZCZ !
EURO STUDENT / 2010-11-23 15:17
to jedynie kropla w morzu POmyłek obecnego rządu. Więc pisanie że PO jest SUPEEEER i może już sobie odpocząć na kanapie jest NIEUZASADNIONE i podlega pod KRYMINAŁ ETYCZNY
anty PO / 193.19.125.* / 2010-11-23 15:45
Niestety są tacy któży do końca wierzą Tuskowi . I jest ich nie mało . Trzeba napier uświadomić nieświadomych , a potem bolesnie reformować państwowe finanse . Oj ciężka przyszłość naszej Ojczyzny . Zdecydowanie popieram Korwina Mikke z jego pomysłem ograniczenia prawa wyborczego. Nikt z karanych , lumpów z pod sklepów, nie powini mieć praa wyborczego.
EURO STUDENT / 2010-11-23 15:50
Dłużnicy, lumpy, chorzy psychicznie, mordercy - czyli Ekeltorat PO (20%) powinien być odłączony od głosowania
EURO STUDENT / 2010-11-23 16:47
nazwę to inaczej.

Wyprane Mózgi - 20%, Interesanci ( w tym urządasy) - 50%, przypadkowy elektorat -10%, anty PiSowcy 10%, Działacze PO 10%

to jest rozbite 31% głosów
@student / 217.149.250.* / 2010-11-23 16:15
studencik - obiecałeś sie opanować kilka dni temu na forum, pamiętasz ?

miało być zero epitetów Bracie !!!
EURO STUDENT / 2010-11-23 16:38
ale Ryszard C. gdyby nie był ubezwłasnowolniony to by głosował na PO nie sądzisz?
EURO STUDENT / 2010-11-23 16:02
cynizm i pycha (zielony plusik dodałes sobie)
To po RUDYM MAM

złośliwość to dla tego że sami taką grę preferujecie. a nienawiści w tym nie ma. Nienawiśc jest w oczach Rudego.
tot / 2010-11-23 16:07
mam gdzieś rudego i jego ferajnę ale Twój ( i nie tylko twój ) Pisowski beton i prostactwo przeraża...
EURO STUDENT / 2010-11-23 16:11
widzisz szczerość może jest brzydsza od pięknego kłamstwa ale nie jest tak szkodliwa.

patrz DŁUG, DEFITYT, VAT i inne przykre sprawy które nas czekają w 2011 roku
tot / 2010-11-23 16:15
oczywiście masz głowę przepełnioną pomysłami jak to wszystko zmienić na lepsze...ale może przekaż je Swemu Wodzowi , niech zajmie się naprawdę WAŻNYMI sprawami...
EURO STUDENT / 2010-11-23 16:29
praca, praca i jeszcze raz praca a nie KOLEDZY, KOLEDZY i ręka ręke myje
EURO STUDENT / 2010-11-23 16:15
poza tym jestem z Wrocławia i tu jest OAZA Polityczna =)

ale najbardziej się cieszę że nie ma tutaj Prezydenta z PO !

Warszawa nie ma tego szczęścia
student nowomowy / 149.156.124.* / 2010-11-23 14:18
"koalicja PO-SLD-PSL" otrzymała piękną nazwę "brak zdolności koalicyjnych Jarosława Kaczyńskiego".
bolesław1 / 78.88.207.* / 2010-11-23 13:55
Z PiS odeszli ludzie o mentalności politykierów z po , i bardzo dobrze , myśleli że po ich przygarnie - a tu nic z tego .Niech zakładają własną partię i robią politykę na własny rachunek .Do tychczas wisieli na plecach kaczyńskich ,spijali tylko mleczko , no i szajba im odbiła ,mania wielkości rozum odebrała.
Dla przykładu p. jakubiak - do niedawna pracownica ratusza ,to kaczyński uczynił z niej ministra ,wprowadził na salony ,a dzisiaj co wygaduje ! Drugi oświecony -poncyliusz, za kaczyńskiego wiceminister gospodarki , powszechnie znienawidzony na śląsku za ciemnotę i działania na szkodę górnictwa . Pokażcie teraz jak potraficie działać , a nie opluwajcie partii dzięki której zaistnieliście w polityce.
sewerer / 80.48.115.* / 2010-11-23 15:46
Co nas obchodzi co PiS dawał różnym swoim przydupasom? Czyżby dlatego był lepszy niż jest? Czy Lepper i Giertych stali się geniuszami, bo PiS ich wciągnął do koalicji? Łódź PiS-u niewątpliwie tonie, a szczury uciekają. To normalna rzecz. Kto pierwszy, temu może się zapomni, że jednak się uświnił w przeszłości PiS-em i będzie w stanie zaistnieć na scenie politycznej. Kaczyński już doskonale wie, że dla niego albo PiS, albo polityczny niebyt i pójście w ślady Giertycha i Leppera. Polityczne oświecenie postępuje, co doskonale zobrazowano na mapie preferencji wyborczych w 2006 i 2010 roku. Na tej mapie widać początki następnej fali idącej z zachodu; fali lewicowej. Kto będzie grał pierwsze skrzypce za 5 - 6 lat nie wiadomo, ale z pewnością nie będzie to PiS, a czy dalej PO - zobaczymy.
niezrzeszony / 2010-11-23 14:53 / Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
ostatnio poczytałem sobie artykuły z okresu kampanii prezydenckiej.. wtedy jakoś Ci wszyscy 'rozłamowcy' byli bliskimi współpracownikami Kaczyńskiego, działającymi dla dobra partii, chwalonymi przez zwolenników PiSu.
Teraz to oczywiście perfidnie spiskujące kanalie.. Jak rządził PiS to też tacy byli? Ciekawe ilu jeszcze działaczy i posłów zostanie zwyzywanych jak już uwolnią się spod władzy prezesa.
Prawdziwy Polak / 213.77.81.* / 2010-11-23 14:09
WIDZE ŻE SAM DOSTRZEGŁEŚ JAKIE DZIADOSTWO JEST W PISIE, WSZYSCY JESZCZE Z TAMTĄD NIE ODESZLI:)
uzi / 178.235.74.* / 2010-11-27 21:23
Nigdy my Pisowcy sie nie poddamy.Wiesz dlaczego.Bo kochamy ten kraj.Jestesmy silni duchem .My nie skaczemy z płatka na płatek jak ty .Jeszcze jak masz honor azapłaczesz nad ta Polska do której nedzy doprowadzi tusk i psl a jeszcze sld .ZOVBACZYSZ!!
Botycki / 83.7.22.* / 2010-11-23 15:18
A ty kiedy dostrzezesz ze POsrales sie w gacie?
michacel2 / 2010-11-23 14:26 / Tysiącznik na forum
prawdziwek polak zapomniales o Niesiolowskim, Palikocie czy Sawickiej, Drzewieckim, Wajdzie Kutzu czy Bartoszewskim itp. dupkom. Kto ma menty niby autorytety
POLAK 1 / 83.15.80.* / 2010-11-23 14:14
Wróć do szkoły i naucz się pisać poprawnie po polsku- Prawdziwy Polaku !!!
Prawdziwy Polak / 213.77.81.* / 2010-11-23 14:26
Wy piszecie wieżyć przez ż, to ja tez moge pisać jak chce:))
michacel2 / 2010-11-23 15:27 / Tysiącznik na forum
w tym wypadku wiezyc znaczy wysoko wzrastac wznosic sie, to takie proste ale zbyt trudne dla analfabetów
POLAK 1 / 83.15.80.* / 2010-11-23 14:32
Nie jestem Wy i nie należę do żadnej partii. PO, PiS , PSL wszyscy na P to chyba tylko Popaprańcy nic więcej.
anty PO / 193.19.125.* / 2010-11-23 14:12
Ciebie to sie boje , bo zwolennicy PO lataja z nożami po mieście szukając kogos z PIS
Prawdziwy Polak / 213.77.81.* / 2010-11-23 13:52
HIHIHI PIS sie skończyl nie dlatego że kłamie , poprostu wszyscy juz mają dosyć: [6]
1. Pseudo specjalistów od AFER- których nie było. W Pisie sami prawnicy, a nawet dowodów nie umeli
uzbierać żeby poprzeć swoje tezy. Teza o aferze bez dowodów to pomówienie i kłamstwo.
2. Pseudo zamachu na samolot - na który nie ma dowodów.
3. Profanacji krzyża przez pseudo katolików.
4. Szopek takich jak ta na pogrzebie Pana Marka Rosiaka itp itd.
normalny polak / 84.234.10.* / 2010-11-23 14:01
Tee! Prawdziwy Polak - nie podszywaj się pod Polaka bo Polak nie może być tak głupi!
anty PO / 193.19.125.* / 2010-11-23 14:15
on ma obrazek Tuska i wirzy tylko w niego . Tacy jak oni w PRL-u wierzyli w Lenina i modlili sie do niego .
Rycho X / 95.48.168.* / 2010-11-23 13:59
dzieki Tobie, wiem jak mozna robic Polan w bambuko i wyciagac i pieniadze z kieszeni
Prawdziwy Polak / 213.77.81.* / 2010-11-23 14:04
Pewnie chodzisz z tacą podczas mszy:))))))))))) No to wyciągasz ale od swoich moherów.

Najnowsze wpisy