Forum Polityka, aktualnościGospodarka

Podwarszawska wieś czy Półwysep Arabski? Dla drogówki wszystko jedno

Podwarszawska wieś czy Półwysep Arabski? Dla drogówki wszystko jedno

Wyświetlaj:
4565656 / 88.199.162.* / 2014-04-04 08:45

Jeśli dane z GPS zostały już wprowadzone do bazy, to niejednokrotnie z dużymi błędami. Drogówka podawała jako współrzędne stłuczki np. rzekę, albo pole uprawne, gdzie co najwyżej może dojść do kraksy konia ze snopem siana. Współrzędne około 1600 miejsc wypadków zlokalizowano poza granicami kraju. Człowiek miał stłuczkę pod Warszawą, a drogówka wpisała, że na Półwyspie Arabskim.

autor chyba mandat dostał że tak lamentuje - cywilny sygnał GPS jest zdesynchronizowany i opodaje pozycję z dokładnośćią 4-5 metrów więc może ją wyznaczyć 3 metry za barierką mostu - w rzece, bo przy następnym pomiarze będzie to środek mostu np. a przy kolejnym dokładnie na barierce - system działa znacznie precyzyjniej kiedy korzysta z niego bomba JDAM, JSOW lub WCMD zrzucona z myśliwca i szybująca do swojego celu a Bagdadzie;)
Waniek / 2014-04-04 08:54 / Bywalec forum
Z tego co ja wiem to gps używany do pomiarów kartograficznych w polsce ma dokładność 0.5m. Tylko za licencje trzeba zapłacić. Nie wiem jak to wygląda w drogówce.
ale to już było / 159.205.143.* / 2014-04-04 07:49
Po prostu policjanci też ludzie i reagują po ludzku na absurdalność wtłaczanego matrixa.Podobnie jak wtedy, gdy łapali przestępców a prokuratoria kazała wypuszczać.

Najnowsze wpisy