Forum Polityka, aktualnościKraj

Pogłowie trzody spadło w Polsce. To skutek niskich cen skupu w 2015 r.

Pogłowie trzody spadło w Polsce. To skutek niskich cen skupu w 2015 r.

Wyświetlaj:
fertyhgt56 / 80.50.121.* / 2016-02-09 15:34
i prawie zeby nikt nie trzymał trzody ani rogacizny kto dba z rządzących o rolnictwo nikt jak były potrzebne głosy wyborcze to wszyscy widzieli wieś i rolników Za rządów POiPSL rolnicy mieli już swoje dopłaty teraz niech sie poproszą i poczekają na manne z nieba
beeaaa / 178.37.133.* / 2016-02-09 09:47
bardzo dobrze mniej mordowania niewinnych zwierzat
Polak 400 / 37.24.142.* / 2016-02-08 20:30
Nasza wieprzowina jedzie na zachod a do nas jedzie z belgi oni swego nie jedza bo wiedza czym karmili
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
lach / 178.212.125.* / 2016-02-08 19:20
Produkcja. Tak ,produkcja trzody czyli wszystko ukierunkowane na zysk nie patrząc na zdrowie konsumentów. Czy wrócą czasy hodowli gdy świnia rosła w rok do 120 kg a nie w ciągu 3 miesięcy faszerowana genami wzrostu, dioksynami i wszelkiej maści skażonym śmieciem. A potem zdziwienie że rak, zawał itp.
6.6.6. / 66.102.9.* / 2016-02-09 07:34
Nikt Ci nie br ono kupować takiego mięsa, jest dostepnecske są to dużo drożdże, bo koszty są o wiele wyższe
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
karwi154 / 178.43.74.* / 2016-02-08 20:02
ależ my rolnicy tego chcemy chcemy sprzedawać nie pryskane jabłka z robaczkiem i parchem tylko nie chcemy cały ten rok pracować za darmo przecież mamy koszty poza tym czy znajdzie się kupiec na taki towar oczywiście po adekwatnej cenie
Pio560 / 79.191.58.* / 2016-02-08 19:53
lach- co Ty wiesz o świniach? niw urosnie do 100 kg w 3 mies., a to "...faszerowanie genami wzrostu..."-czy to sie podaje doustnie czy injekcja? Nie genami a hormonami.I nie w Polsce (UE) a w USA. Trzeba troche znac to,o czym sie mówi.Swinie w Polsce sa karmione bardzo "poprawnie" z punktu widzenia konsumenta; większosc paszy to zboża, soja,rzepak, nieco aminokwasów,tłuszcz zwierzęcy (smalec),sól,fosforan...-gdzie tu śmieci i trutki? Nie siej negatywnej propagandy!
raf_kon / 5.173.220.* / 2016-02-08 19:46
Po pierwsze: trzoda chlewna w Polsce nie jest faszerowana hormonami wzrostu ani antybiotykami (w Polsce używamy antybiotyków wyłącznie w celach leczniczych, z zachowaniem tzw. okresów karencji - oznacza to, że przy uboju substancji tych już w organizmie żwierzęcia nie ma). Podczas uboju jest sprawdzana jakość tuszy, także na obecność antybiotyków.
Po drugie: gdyby tucznik rósł 12 miesięcy zamiast 3 mięso z niego pozyskane byłoby 4 razy droższe i zdecydowanie gorszej jakości (łee, tłuścina - nie będę tego jadł(a)). Zastanów się - kupiłbyś schab po 52 zł/kg?

Najnowsze wpisy