Forum Polityka, aktualnościGospodarka

Polacy zjadają ich za 1,5 mld zł rocznie. Podbiją zagraniczne rynki?

Polacy zjadają ich za 1,5 mld zł rocznie. Podbiją zagraniczne rynki?

Wyświetlaj:
zena to / 89.228.100.* / 2015-11-10 14:54
my jemy tak te parowki,czy jestesmy zapleczem dla innych ty wupe glabie bo juz sie pogubic mozna klakier
ananiasz183 / 87.207.235.* / 2015-11-10 13:39
Wolę parówki z Niemiec bez soi wzmacniaczy smaku polifoforanow i MOM=u
mengele / 89.228.100.* / 2015-11-10 14:52
te zwiazki sa w kazdej parowce czajniku,bo bez nich nie bylo by parowki wiec juz sie nie kompromituj flamastrze
k71 / 213.241.66.* / 2015-11-10 13:36
widać co ten naród je i potem tak wybiera .......
Witalij774 / 88.199.162.* / 2015-11-10 14:21
Nie jątrzyj, weź się do roboty.
aa139 / 109.241.90.* / 2015-11-10 12:51
To ile się zarabia w takiej fabryce parówek w Polsce i jaką się potem dostanie emeryturę? Warto wracać do Polski? :)))))
siwy280 / 213.155.191.* / 2015-11-10 14:15
Warto ale musisz sie pospieszyć, miejsc w takich fabrykach jest niewiele ale nawet jak sie nie dostaniesz na stanowisko w fabryce parówek zawsze możesz spróbować w parabankach zajmujacych sie lichwą albo windykacji długów. Obie te gałęzie rozwijają sie rówie pręznie i potrzebują kadr.
Karol9871 / 91.219.107.* / 2015-11-10 12:16
Nie przesadzajcie. Może ten najtańszy "syf" (którego fakt sprzedaje się najwięcej) jest dziadostwem, ale też są produkty, które w ponad 90% składają się z mięsą. Owszem nie są najzdrowsze, ale są o kilka klas wyżej od tego co napisałem na samym początku. Ludzie z biedy owszem kupują parówki te tańsze (z MOM'em), które są ok. 30-40% tańsze od tych np. z szynki, gdzie mięsa mamy 93%. Każdy przedstawiciel branży spożywczej ma swoich nie najlepszych przedstawicieli - podobnie może być np. z serem - w marketach najczęściej w promocji produkty seropodobne po 9-11zł za kilogram, podczas, gdy normalny ser zaczyna swoją cenę od 15zł. Nie generalizujmy.
zembol / 66.87.81.* / 2015-11-10 17:19
Tak ale najlatwiej jest wlasnie generalizowac.....
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
Phantom / 85.115.58.* / 2015-11-10 12:56
Normalny ser od 15zł/kg? Ten ser nie ma nic wspólnego z prawdziwym serem, który kosztuje min. 40zł/kg (patrz np. parmezany)
kris739 / 193.59.33.* / 2015-11-10 12:24
Dobry ser około 30zl. Poniżej to nie ser bo sam kupowałem i wiem.
krzyszto_ / 78.131.212.* / 2015-11-10 12:13
Oj żeby to były parówki z mięsa a nie ze zmielonych odpadów mięsnych z dodatkiem zmielonego suchego pieczywa.... W dzisiejszych czasach np. z kurczaka nic się nie marnuje. Nawet mieli się kości i ścięgna (idą właśnie do parówek i tanich pasztetów).
kris328 / 193.59.33.* / 2015-11-10 11:53
Ludzie kupują to z biedy.Bo są tanie w porównaniu do kiełbas i wędlin.Taka prawda!!!
xyz866 / 185.13.232.* / 2015-11-10 12:52
Tak, szczególnie tak zwane "berlinki", lub inne parówki z szynki są tanie hahaha...
Lopatolog / 188.146.68.* / 2015-11-10 12:44
Ludzie kupują to nie z biedy a z glupoty,po co płacić po 7 zl za dziadostwo jak można kupić za 10 zł kg dobrego mięsa upiec i zjeść ze smakiem ,kupując tę sklepawą truciznę resztę dopłacisz u lekarza
felsonx / 192.149.3.* / 2015-11-10 11:49
Parówki powinny być sprzedawane na stoisku z chemią gospodarczą, pomiędzy Vizirem i Domestosem. Skład podobny.
ale, gdy marchewka owocem... / 159.205.135.* / 2015-11-10 11:29

Parówki to najsilniejsza grupa na całej wędliniarskiej półce

Nie wiem,czy ze względu na ilość niemięsnych dodatków półka nie powinna być vegańska.
1 2
na koniec starsze

Najnowsze wpisy