Forum Polityka, aktualnościGospodarka

Polska żywność. "Czesi prowadzą z nami wojnę gospodarczą"

Polska żywność. "Czesi prowadzą z nami wojnę gospodarczą"

Wyświetlaj:
plapleplokop / 84.13.184.* / 2013-04-03 18:35
he he teraz w Londynie otwieraja sie juz sklepy z krajowa zywnoscia dorownujace wielkoscia supermarketom.
Rzeczywiscie eksport naszej zywnosci rosnie i jest za granica coraz bardziej popularna.

Czyzby probowana zdyskredytowac nasza zywnosc ???
Otoz nie.

Kilka dni temu zatesknilem za krajowym jedzeniem i kupilem sobie szynke i to troche drozsza firmowana nazwa jednego ze znanych zakladow w Polsce.
Kupilem swieze buleczki pokroilem grube plastry i ....czulem sie jakbym zarl papier, bez zapachu i smaku.

Produkujecie niezdrowy syf a 20-latek nigdy juz nie pozna smaku prawdziwego krajowego zarcia.

Kiedys salceson,szyneczka, ech.....boczek to wszystko pachnialo.Chleb nie kwasnial tylko po tygodniu jeszcze byl jadalny.

Produkujecie syf.
vvvx / 78.88.203.* / 2013-04-03 18:30
Dobrze że w czechach są odpowiedzialni politycy którzy zablokują dostęp tzw. żywności z polski.Wpłynie to z korzyścią również dla polaków , bo rząd będzie musiał musiał wymóc na złodziejskich producentach by jakieś normy spełniały te ich wyroby z padliny.
W 2010 r kupiłem pasztet drobiowy firmy profi , poczym spuchła mi wątroba , okazało się że ta firma kupiła w irlandii mięso wieprzowe zakażone dioksynami , tylko w jaki sposób znalazło się w pasztecie drobiowym . A wątrobę leczę do dzisiaj , tak nasi złodziejscy biznesmeni oszukują naród .
JUŻ TERAZ JAROSZ / 79.186.147.* / 2013-04-03 17:11
Prezes Zwiazku Polskie Mięso . Raczej Polska PADLINA .JAKIM PRAWEM TAKA BANDA MIESZA NAZWĘ MOJEGO KRAJU Z PADLINĄ I KONINĄ NASTRZYKIWANĄ LEKARSTWAMI Z DODATKIEM ZGNIŁEGO MIĘSA I KIEŁBAS ( TAK DO 10% bo jak więcej to ludzie wyczują ) .TO CAŁE TOWARZYSTWO POWINNO OGONY PODKULIĆ . W NORMALNYM KRAJU ZA TAKIE NUMERY TO JEST SPROWADZENIE ZAGROŻENIA ŻYCIA I ZDROWIA NA MASOWĄ SKALĘ SKOŃCZYŁOBY SIĘ ARESZTOWANIEM WSZYSTKICH I WYBURZENIEM ZAKŁADU Z POWODU GROŹNYCH BAKTERII GNILNYCH . TYLKO TUTAJ JESZCZE SIĘ ODSZCZEKUJĄ .ŻENADA WCALE SIĘ NIE DZIWIĘ ŻE CZESI NAM TEN SPIRYTUS SKAZONY WYSYŁAJĄ (PEWNIE PO TO ŻEBY WYRÓWNAĆ ILOŚĆ ZGONÓW ) .MY IM JAD KIEŁBASIANY ONI NAM METANOL .TAKIE TAM BRATERSTWO POKŁOSIE PRASKIEJ WIOSNY ,ZAOLZIA I TAKIE TAM ...
subramani / 2013-04-03 16:24
popieram glosy przedmowcow-to wy panowie odpowiadacie za to co jest w sklepach-syf,syf i jeszcze raz syf.Jak smiecie nazywac to wedlinami? Zagranica pomoze i oby doprowadzila do waszego upadku,a odrodza sie male wytwornie wedlin jak u mnie-gosc robi,wedzi i dzwoni do znajmych.Przyjezdzam,PACHNIE na odleglosc,szynka w lodowce lezy 2 tygodnie,wysycha,ale sie nie slimaczy.
PN1500 / 217.8.184.* / 2013-04-03 15:55
sami jesteśmy sobie winni. Za PRL-u były bardzo surowe normy jakości żywności. Inna sprawa, ile jej trafiało do sklepów. Obecnie można produkować wszystko i nazywać to szynką. Rozumiem, że potrzebna jest tania, sztuczna żywność, ale taki produkt powinien być odpowiednio oznakowany a za brak oznaczeń lub niezgodność wysokie kary. Rynek wszystkiego nie wyreguluje. Ktoś musi pilnować, aby to co jest na składzie produktu na opakowaniu było też w środku. Aż dziwne, że w dzisiejszym świecie norm, regulacji sprzedaje się takie g.. jako żywność.
zeppp / 83.10.62.* / 2013-04-03 15:38
Taaa... Uwzięli się na nas Czesi, a my tacy dobrzy i nie oszukujemy.Kochany panie prezesie, nikt się nie uwziął na naszą żywność w Czechach.Po prostu Czesi mają taką kontrolę żywności że nawet Niemcy wysiadają przy nich.A np nie potrafimy nikogo ukarać za aferę solną.Do roboty panie prezesie kochany.Nikt nie może w unii zabronić eksportu żywności, ale poszczególne kraje mogą bronić się przed oszustami np polskimi.Jeżeli towar polski będzie czysty może być sprzedawany.Polacy aniołkami nie są.
Zgłodniały / 91.215.33.* / 2013-04-03 15:36
Sami są sobie winni polscy producenci żywności i innych wyrobów, dobre bo polskie, można się uśmiać. Nie wszyscy to robią ale wielu bo Polacy to w 70 % oszuści i tak są postrzegani w Europie oczywiście z racją. Teraz zobaczymy gdzie sprzedadzą skażone zepsute ,śmierdzące mięso i wyroby, chyba w Polsce chociaż u nas tego pełne półki. A było tak fajnie
condor11 / 83.21.171.* / 2013-04-03 15:02
Przeciez to takie proste....ale dla glownego lekarza weterynarii takie trudne....sprawdzic w zakladach utylizacji kto i kiedy odstawial mieso i zwierzeta do utylizacji, kazdy zaklad musi utylizowac zwroty a jesli nie utylizuje to znaczy ze je ponownie zagospodaruje, a nastepnie porozmawiac z kierowcami rozwozacymi wedliny i mieso na sklepy, wystarczy ich zapytac gdzie trafiaja zwroty i juz bedzie wiadomo ze kazdy zaklad miesny zagospodarowuje zwroty bo utylizacja jest nieoplacalna... CZY TO TAK TRUDNO PANIE LEKARZU GLOWNY WETERYNARII?????ZA CO PAN I PANSKA SWITA BIERZECIE PIENIADZE NASZE TAK NASZE PODATNIKOW NIEROBY!!!!!
grispan / 89.76.254.* / 2013-04-03 14:30
Nie trzeba prowadzić żadnej wojny. Pazerne chłopy, które dostarczają chore zwierzęta do ubojni, uszuści nazywający siebie "biznesmenami" sami załatwią polską produkcję żywności bez potrzeby Niemców, Czechów, Francuzów i innych narodów dla których polska produkcja może stanowić konkurencję. Oni będą tylko rzetelnie informowali swoje społeczeństwa jakie g... są produkowane w Polsce przez pazerne i rządne zysku chłopstwo.
dey001 / 77.253.67.* / 2013-04-03 14:26
Nie dziwię się czechom , przez całe , długie lata , nasi rodzimi cwaniacy , wciskali nam bezkarnie , śmiejąc się nam w twarz , gówno ,zwane szynką , czy kiełbasą , pomimo tego że są u nas 4 instytucje powołane do kontroli żywności. Nikt za nic praktycznie nie odpowiadał w tym burdlu zwanym państwem prawa i sprawiedliwości .Własciciele firm , już na tydzień przed kontrolą , swoimi drogami , dowiadywali się o planowanej inspekcji . Czekała na nich wałuwa . Od czasu do czasu jakiś gamoń dostał symboliczne 5 stów mandatu . Teraz mają to , na co długo, bardzo długo i usilnie pracowali .
ifk / 46.204.5.* / 2013-04-03 14:24
polski rzad ukrywa przestepcow ktorzy truja ludzi i nie ma sie co dziwic ja tez nie jem polskiego chlamu i trucizny i tyle w temacie
asmabel / 77.252.236.* / 2013-04-03 13:29
Ale sprawa jest prosta... nie pijemy czeskiego piwa i napojów Hoop raz wszelkiego innego badziewia nie kupujemy, w tym samochodów Skoda!
debos / 83.6.119.* / 2013-04-03 14:09

Ale sprawa jest prosta...

Niekoniecznie. Polskie przetworzone mięso jest tak marnej jakości, że nietaktem jest wymagać od Czechów aby ten szmelc jedli. Przecież dzisiaj szynka to nie szynka, baleron to nie baleron, boczek to nie boczek a jak poleży w lodówce z jeden dzień to się robi ślimak. Od dawna tej trutki na szczury nie jem. Jestem przekonany, że forum Money nie ma tak wielkiego zasiegu aby czytali zagranicznicy. Bo inaczej tego bym nie napisał.
plapleplokop / 84.13.184.* / 2013-04-03 18:42
forumowiczu debos, musze sie z toba zgodzic w 100%.
Ale zapewniam ze na tym forum jest mnostwo emigrantow.
Ja za granica zrezygnowalem z krajowego jedzenia calkowicie jakies 2 lata temu.
Jeszcze 7 lat temu kiedy malo bylo Polskich sklepow przeplacalem krocie za kawalek krajowej kielbasy, a znajomych wracajacych z kraju prosilem o przywiezienie boczku.
Potem z kazdym rokiem bylo juz tylko gorzej

Teraz, kiedy sklep z krajowa zywnoscia jest na kasdym rogu, a ceny identyczne jak w Polsce, nie da sie juz tego jesc.
Barney23 / 2013-04-03 14:54
Nie oszukujmy się podają ludziom do jedzenia śmieci!! I jeszcze ceny idą w górę... nie dziwię się naprawdę że Czesi się wkurzyli... nie będę się również dziwił jak eksport padnie.

Najnowsze wpisy