Forum Polityka, aktualnościGospodarka

Pomoc frankowiczom. Większośc Polaków uważa, że państwo nie powinno pomagać kredytobiorcom

Pomoc frankowiczom. Większośc Polaków uważa, że państwo nie powinno pomagać kredytobiorcom

Wyświetlaj:
kazio 181900 / 77.253.29.* / 2016-04-20 22:07
Przeciez nikt im nie kazal brak kredyt w frankach to niech teraz placa za wlasna glupote dlaczego my mamy za nich splacac?Proste - proste
Dama pik / 155.133.109.* / 2016-04-20 22:06
W którym kraju Europy są tak wysokie opłaty od kredytu , To państwo jest winne że pozwoliły bakom na tak samowolę i niszczenie polskich obywateli Brałem kredyt w Niemczech i całe moje oprocentowanie kredytu wynosiło 2 % , to były wszystkie moje koszty związane z kredytem. Obecnie wynosi około 1 % - taki kraj może się rozwijać . W Polsce nie dostaniesz kredytu poniżej 10% jeżeli wliczysz wszystkie koszty Żyłem w miejscowości z około 100.000 mieszkańców ,W tej miejscowości było 4 duże banki i parę małych fiali . W naszym kraju tyle banków znajduje się na jednej ulicy . Polski obywatel jest golony i łupiony do granic wytrzymałości . Niektórzy tego nie wytrzymują i giną fizycznie i psychicznie, a polskie rodziny żyją w ciągłym stresie . Gdzie jest etyka biznesu ,gdzie ochrona naszych rodzin. Duża część wypowiedzi martwi się o interes banku . Martwcie się o ludzi a nie o baki
Aaaaaaaa506 / 84.134.86.* / 2016-04-20 22:26
O jakich jakich 2 % mówisz? A szcżegolnie 1?? Tak sie składa ze akurat pracuje w niemieckim banku i gadasz totalne bzdury!! Może masz książeczkę oszczędnościowa z oprocentowaniem 0,01 a nie kredyt
Yugol / 89.70.172.* / 2016-04-20 22:16
Duża cześć wypowiadających się to albo świata nie zna poza Polską albo są bank-steramy
Yugol / 89.70.172.* / 2016-04-20 22:05
Na Węgrzech oraz Chorwacji rozwiązano sprawę frankowych kredytów tylko w Polsce ludzie czekają aby sobie skoczyć do gardła
starszy PAN / 77.254.83.* / 2016-04-20 22:03
A A A - jak pomóc ludziom którzy na rozwinięcie działalności gospodarczej wzięto kredyt a tu powstają i powstają - - OBCE - OBCE - OBCE - markety i dyskonty z NIEMIEC - DANII - SZWECJI - FRANCJI - ANGLII - PORTUGALII - POLSKIE - POLSKIE samorządy - samorządy oraz POLSKIE RZĄDY - wpuściły pijawkę która wpiła - złotówkę - A ZYSKI WYPŁYWAJĄ DO W/W KRAJÓW BOGATSZYCH OD POLSKI
LEPSZY SORT / 95.174.35.* / 2016-04-20 22:02
A z jakiego tytulu mialbym z wlasnej kieszeni sponsorowac naiwnosc i glupote !!!!!!! Ktos tutaj chyba niedokonczony przez matke i ojca zostal!!!
ETam / 89.76.53.* / 2016-04-20 22:08
Nikt cię o to nie prosi. Ta pomoc ma polegać na zakazaniu zbójeckiego łupienia przez banki swoich Klientów. Tylko i aż tyle.
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
czytacz553 / 89.72.148.* / 2016-04-20 22:04
TO BANKI TAKIE BZDURY WMAWIAJĄ, KTÓRE KOLEGA POWIELA. Odpowiedzialność za stan ponoszą spekulanci bankowi, a nie społeczeństwo i to BANKI dostaną po du...e. Myślisz, że dlaczego od początku roku tak się w bankach redukuje zatrudnienie?
czytacz553 / 89.72.148.* / 2016-04-20 22:02
Polska to kraj cwaniaków, patrzących wyłącznie na własny interes i nie interesujących się losem innych. A taka sytuacja jest w przysłowiowymi Frankowiczami - którzy nie robili interesów, a kupowali np. mieszkanie na resztę życia. Jak wiadomo w Polsce w latach 2005-2009 wynagrodzenia były dość niskie. Wynagrodzenie min. 1276 zł BRUTTO. Dla wielu zaciągnięcie kredytu to była niezwykle karkołomna próba, ale warta podjęcia, chyba że ktoś uwielbia w wieku 25-35 lat mieszkać z rodzicami (taka średnia wiekowa była kredytobiorców). Chcąc uzyskać kredyt z banku dowiadywali się, że albo PLN albo silnie mobbingowany CHF / JEN / EUR. Oczywiście, oferta i sposób prezentacji informacji był tak dopasowany, by był to CHF. Ludzie brali kredyt, spłacali i większość ok 97% spłaca do dziś. To co się mówi, że Frankowicze źli lub głupi, bo nabrali kredytu i nie mogą spłacić - TO KŁAMSTWO I PROPAGANDA strony, która bierze udział w przedstawieniu. Oni spłacają, jak pokazują dane GUS. Problem Frankowiczów nie polega na niespłacaniu kredytu, a głównie na tym, że wartość kapitału wzrosła do takiego stopnia, że nierealne stają się spłaty. Podam na przykładzie: kredyt na 59,000 PLN w 2006 po CHF 2,42, regularne spłaty. Grudzień 2007 nadpłata kapitału własnego w kwocie 15.000 PLN. Od tego czasu regularne spłaty do dziś dzień. Kapitał pozostały do spłaty to ok 43,000 PLN. Byście Państwo zrozumieli: 59 minu 15 daje nam 44. I po prawie 10 latach regularnego spłacania, nie zostało nic spłacone?
emmo / 188.96.113.* / 2016-04-20 22:02
ja wzialem kredyt w pln na 7 lat ,musialem za granice wyjechac zeby moc splacic bo taki wyrabany rynek pracy mamy.I uwazam ze frankowicze powinni tak samo jak kazdy inny kredytobiorca splacac sami!! to kpina zeby marnotrawic pieniadze podatnikow na frankowiczow,Kredyt jest Kredyt a rata jest rata bez wzgledu na walute.
Myślący / 46.169.178.* / 2016-04-20 22:00
Gdyby w mediach uświadamiano rodaków o mechanizmie jaki zastosowały międzynarodowe instytucje finansowe, sondaż wyglądał by zupełnie inaczej. A sprawa wygląda następująco: najpierw jest sztucznie obniżany kurs franka tak, by kredyty hipoteczne indeksowane do tej waluty(wszak fizycznie żadnych franków nie było) były atrakcyjniejsze od złotowych (wiadomo, że klient, który ma do wyboru bułkę za 40 groszy i 60 groszy weźmie tą pierwszą) następnie system taniego franka działa do momentu, aż złapie się nań wystarczająca liczba jeleni. Wiadomo przecież, że następnie będą bulić przez co najmniej 20-30 lat. Przecież nie zrezygnują ze swojego wymarzonego domku czy mieszkania. Po osiągnięciu wystarczającej ilości udzielonych kredytów podwyższono kurs franka dwukrotnie... no i jeszcze spread... czy to nie wystarczy by zrozumieć, że padliśmy ofiarą zmowy, oszustwa? Że działano z zamiarem oszustwa? Rząd Węgier, Hiszpanii czy Chorwacji miał jaja żeby zagrać banksterom na nosie. My niestety nie mamy jaj. A szkoda...
GaPo / 89.228.117.* / 2016-04-20 22:00
Mnie nikt nie pomagał a miałem także kłopoty.Brali kredyty frankowe bo chcieli zarobić. Niech nie pieprzą tylko sprzedają to co kupili zobaczymy ile zarobią. Nikt na siłę im kredytów nie wciskał niech nie pieprzą takich bzdetów bo rzygać mi się chce
Max Polak / 37.128.25.* / 2016-04-20 21:59
FRANKOWICZE TO cwaniacy.
Jak brałem kredyt w złotówkach to się ze mnie śmiali tym bardziej im większe procenty musicalem spłacać.
Teraz są najbiedniejszą masą Polaków tzw. cwaniaków.
nfren / 176.109.160.* / 2016-04-20 21:52
Nie pomagać Frankowiczom Jak brałem kredyt w PLN nikt nie dopłacał mi do kredytu pomimo że podnosili procenty co pół roku.Frankowicze śmiali się ze mnie że nie wziąłem kredytu we frankach.ŚWIADOMIE wzięli kredyt w obcej walucie i byli świadomi ryzyka jakie ponoszą dlatego jestem przeciwny i wiele moich znajomych również.CWANIACY
Tina296 / 79.67.1.* / 2016-04-20 21:49
To jakiś żart aby pomagać frankowiczom. To jakiś nierealny świat. To był ich wybór. Nikt im długopisu na siłę do ręki nie wkładał ani z pistoletem w ręku nie szantażował ich aby podpisali. Mnie też nikt nie zmuszał, abym wziął kredyt w euro i również nikt mi nie pomagał kiedy płaciłem poczwórną ratę ... bo sam sie na to decydowałem. Jeśli tacy frankowicze wymuszają pomoc od rządu za ich głupotę to w zamian powinni odsiedzieć 6 m-cy w psychiatryku, bo nie są zdolni do samodzielnego myślenia ani podejmowania decyji.
Moje Imię / 89.69.242.* / 2016-04-20 21:49
A na czyje zamówienie CBOS robił taką ankietę ? I czemu w niej brali udział tylko pracownicy banków ? To może róbcie ile osób wierzy w ankiety CBOS ? się okaże ,że 30% i cale te CBOSy to oszustwo.
JJJ ZZZ / 188.146.8.* / 2016-04-20 21:44
Był czas, kiedy kredyty we frankach były tańsze o 30 % od kredytów w złotych. Wówczas cieszyli się i zacierali ręce z radości. Teraz jęczą. Ja mam kredyt w złotych. Kto mi pomoże?
mmmmegi / 188.146.138.* / 2016-04-20 21:44
Znam historię jednej pani, samotnej matki, która jest kosmetyczką. Zaciągnęła kredyt na 420 tyś. Na piękny apartament. Nie ma z czego spłacać. Tylko ja się pytam czy nie mogła kupic dwóch pokoi za 200 tyś. ? Ludzie żyj ponad stan i wydają pieniądze których nie mają. Czy ktos mi pomoże spłacić kredyt w złotówkach ? Mam dwa pokoje i czteroosobowa rodzinę. W życiu by mi nie przyszło do głowy brać kredyt w wysokości 420 tyś.
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/

Najnowsze wpisy