Forum Polityka, aktualnościKraj

Producenci mięsa mają poważne kłopoty

Producenci mięsa mają poważne kłopoty

Money.pl / 2015-05-31 17:01
Komentarze do wiadomości: Producenci mięsa mają poważne kłopoty.
Wyświetlaj:
andrzej3232 / 94.251.229.* / 2015-06-02 19:51
HANDLARZE MIĘSIWEM DOBRZE TAK WAM
dno / 89.64.208.* / 2015-06-02 12:54
Nie producenci tylko handlarze.
oio1122 / 178.37.182.* / 2015-06-02 12:16
Trzeba obnizyc ceny w sklepach i problemy znikną dzieci i ludzie gloduja a wy piszecie ze sa problemy ze sprzedażą mięsa to jakas bzdura jest!
kid50 / 83.20.114.* / 2015-06-02 11:15
dopiero dopiekło im jak nie zarabiają krocie na polskich rolnikach dlaczego obniżali ceny tuczników żeby mieć zyski nie porównywalne do producentów trzody niech padają i wówczas zrozumieją co zrobili z rolnictwem hodowlą trzody bydła
asd655 / 83.30.253.* / 2015-06-02 10:06
Następni po jabłkarzach płaczą? okazało się, że można olać ruskich ruszyć dupsko i poszukać nowych rynków. Dosyć wyciągania kasy z budżetu. Do roboty.
JAANNA / 109.243.149.* / 2015-06-02 09:12
TAKIE SĄ NORMY UNIJNE. NAPOMPOWAĆ, POMALOWAĆ I GŁUPKI ZE WSCHODNIEJ ŚCIANY WSZYSTKO ZJEDZĄ. MIŁEGO ŻYCIA I ŻAREŁKA.HAHAHAAA...............
fun146 / 109.241.162.* / 2015-06-02 09:47
bzdury. to polak polaczek kantuje unia nie wymaga tego. jakoś mięso w uk Niemczech jest smaczne nie napompowane. Polacy zawsze winę zwalają na innego obcego (prl się kłania) a nie na siebie
lacio / 178.37.182.* / 2015-06-02 12:19
Niesmaczne i napompowane gorzej jak u nas ale niektórzy uwazaja że jak z Niemiec to musi być dobre!Zauwaz ze te kombinacje z miesem i żarciem przyszły do nas z zachodu dopóki były Polskie Normy na żywnosc nasze wyroby były najlepsze i poszukiwane w Europie i na świecie
precel827 / 109.241.98.* / 2015-06-02 18:42
a byleś w Niemczech i UK? mam rodzinę w Niemczech i znajomych w UK i z autopsji powiem ze Wędliny mięsa maja wysokiej jakości. ok Niemcy w latach 70 wymyślili MOM ok ale od dawna jest on zabroniony u nich
akk1 / 77.253.211.* / 2015-06-02 08:52
Białko odzwierzęce, a więc i mięso jest katalizatorem raka. Coraz więcej ludzi jest tego świadomych i przestaje jeść mięso ...
Irl364 / 89.100.47.* / 2015-06-02 08:12
Te wędliny nie nadają do do spożycia . Moze ze 2 rodzaje . piersi z kurczaka napompowane woda . Powinni wrócić do tradycji a odstąpić od chemi i wody wiadomo ceny wyższe ale smaczne .
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
pozdro / 46.170.18.* / 2015-06-02 07:50
A dlaczego to Chiny, Japonia i Korea- nasi ponoć przxyjacieli zamknęli rynki na Polskie mięso?
Pytanie drugie w propagandzie słyszę że tylko Rosja zamknęła granice na import mięsa z Polski! kto zatem steruje propagandą? w dobie gdzie nie ma cenzury oficjalnej?
Tomek7 / 91.146.245.* / 2015-06-02 04:31
Mięso wręcz tanieje? ????? Gdzie? Pytam się gdzie???? Chemia,woda i to droga. Nie mają już wstydu chyba.
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
deZoo11 / 46.215.69.* / 2015-06-02 01:03
Mięso hoduję sam. To i wiem co jest warte. Każdy ma jakiegoś znajomego na wsi, więc jeżeli nie chce to nie musi kupować w marketach
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
as440 / 88.156.139.* / 2015-06-02 00:08
Ciężko na to pracowali. Jak się nie szanuje krajowego klienta, to tak się to kończy. Jakość mięsa jest katastrofalna. Od schabu jak odkroisz mizdrę i warkocz to zostaje połowa z której podczas smażenia wydziela się jakiś płyn. Łopatka uchodząca za chude mięso jest jakaś tłusta, żylasta nie do jedzenia. Sprawdziłem metkę z worka foliowego, przyjechała z Włoch. U mnie w domu już nikt nie chce jeść mięsa, bo się boją, że mogą się rozchorować. Raz na jakiś czas argentyńską wołowinę i to by było na tyle.
T. / 81.190.59.* / 2015-06-02 00:45
Zgadza się .Jakość mięsa na naszym rynku jest wyjątkowo niskiej jakości.Tłuste,żylaste,przerośnięte i twarde. Ostatni sort. Amerykanie nawet swoim psom by tego nie dali.
as440 / 88.156.139.* / 2015-06-02 00:15
Żeby była jasność. Wędliny i wędzonki robię sam. Tylko mam problem, bo nie znam czeskiego i trochę mi głupio tłumaczyć tam jak kupuję mięso, żeby nie pochodziło z polski. Przecież oni po języku widzą skąd przyjechałem.
Rhw / 178.43.126.* / 2015-06-01 23:48
BARDZO DAWNO NIE JADŁEM WOŁOWINY, JEST KOSZMARNIE DROGA !
TO COŚ NIE DO ZAAKCEPTOWANIA 40 ZŁ ZA KG, A ZA POLĘDWICE NAWET 80 ZŁ ! TO JAKIEŚ SZALEŃSTWO CENOWE W STOSUNKU DO POLSKICH DOCHODÓW! JEŚLI SPRZEDAŻ BĘDZIE WIĘKSZA TO POWINNO SIĘ TO OPŁACIĆ ALE NIE PRZY TYCH CENACH DETALICZNYCH TO JEST WYKLUCZONE JA NIE KUPIĘ BO MNIE NIE STAĆ !!! MOŻE LEPIEJ MNIEJ ZAROBIĆ ALE ZROBIĆ!
T. / 81.190.59.* / 2015-06-01 23:28

afrykańskiego pomoru świń-
rynki krajów trzecich, takie jak Japonia, Korea, Tajwan i Chiny, zostały zamknięte na polskie produkty

A co będzie na skutek peruwiańskiego pomoru bydła ?
Wówczas rynki zachodnie zostaną zamknięte na polskie produkty mięsne.
jac630 / 93.105.233.* / 2015-06-01 23:21
jasne - płacąc rolnikowi po 3,5 za kg żywca i sprzedając np. karkówkę po 15zł ...., czy przy uboju gospodarczym - sprzedając 1 kg słoniny po 10zł, szynkę po 13 itd.
do początku nowsze
1 2 3

Najnowsze wpisy