Forum Polityka, aktualnościGospodarka

PROTEST! Nie dolewajcie VAT-u do baku!

PROTEST! Nie dolewajcie VAT-u do baku!

Wyświetlaj:
Radon / 2010-12-03 22:50
Ludzie, macie alternatywę w postaci UPR-WIP a i tak głosujecie na partie pseudo liberalne (socjalistyczne) typu PO-PIS nie mowiac juz nawet o SLD i PSL. Ja tego nie pojmuję wcale. Ta sama banda rządzi już od 20 lat a prawica została odsunięta na boczny tor, czym sobie na to zasłużyła?
sprzeciw / 79.186.79.* / 2010-12-03 22:45
SPRZECIW !!!!!!!!!!
zawsze to my prowadzący działalność musimy zarabiać na tą resztę
dlaczego nie możemy po prostu zarabiać na siebie?
wszyscy patrzą jak tu firmy jeszcze oskubać
skandal
trzeba pomyśleć o przeniesieniu firmy za granice
WALECZNA POLKA / 85.221.204.* / 2010-12-03 22:45
PROTESTUJĘ!!!!!
SERCE MI PĘKA,NASI PRZODKOWIE ,RODZINY WALCZYLI O WOLNĄ,NIEZALEŻNĄ POLSKĘ..
DZIŚ KARIEROWICZE, U STERU ZABIJAJĄ TO CO NAJWARTOŚCIOWSZE W PAŃSTWIE POLSKIM: PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ!
DZIĘKI WIELKIM UMIEJĘTNOŚCIOM WIELU PRZEDSIĘBIORCZYM POLAKOM,DARMOZJADY PRZY WŁADZY ŻYJĄ! PODCINAJĄ SOBIE GAŁĄŹ ,NA KTÓREJ SIEDZĄ!
DZIŚ NAM ZABIERAJĄ,JUTRO SAMI SPADNĄ...
OKRADAJĄ PRZEDSIĘBIORCÓW W BIAŁY DZIEŃ..
NIKT ZA NAMI SIĘ NIE WSTAWIA,NIKT ! A PO KASĘ ŁAPKI WYCIĄGAJĄ..
LUDZIE WEŹMY SIĘ ZA NICH! SĄ NIBY STOWARZYSZENIA,JAKIŚ LEWIATAN,ALE TO WSZYSTKO NIE NAS REPREZENTUJE....NIKT NAS NIE WSPIERA!
ZORGANIZUJMY SIĘ! JESTEM KOBIETĄ WALECZNĄ!
STOJĘ NA STANOWISKU,ŻE WINNIŚMY SAMI WZIĄĆ W SWOJE RĘCE "SWOJE SPRAWY"!
BO INACZEJ PÓJDZIEMY Z TORBAMI! A " ONI" I TAK ZMARNUJĄ TE PIENIĄDZE..
SŁYSZELIŚCIE?
PO WYBORACH NAJWAŻNIEJSZE BYŁY " LIMUZYNY"!!!
WSZYSTKICH CHĘTNYCH PRZEDSIĘBIORCÓW ZAPRASZAM DO WALKI I DO WSPÓŁPRACY, ZAPRASZAM !
UCHWALĄ ZABRANIE VAT-U DO PALIWA I AUTKA Z KRATKĄ ZNIKNĄ?
TO NIC!
ZROBIMY IM W KRAJU TAKĄ JAZDĘ,ŻE W WYBORACH NIE BĘDZIE ICH!
A PRZYJDĄ TACY,CO ROZUMIEJĄ DOBRO SPOŁECZNE,INTERES SPOŁECZNY.
WSZYSTKIM ZABIERAJĄ! NIE TYLKO PRZEDSIĘBIORCOM! WYZYSK!
Z NASZYCH PODATKÓW ŻYJE KRAJ.. NIE DAJMY SIĘ WYKORZYSTYWAĆ.
POWOLI NIE STAĆ NAS ZA ZATRUDNIANIE LUDZI ! NIE MOŻEMY WSPIERAĆ NASZYCH PRACOWNIKÓW W WIELU SPRAWACH,BO NAS NIE STAĆ NA TO! HAŃBA! HAŃBA!
PAMIĘTAJMY! W JEDNOŚCI SIŁA!!!!
JEŚLI TERAZ SIĘ NIE ZORGANIZUJEMY,TO ZOBACZYCIE, CO BĘDĄ DALEJ Z NAMI ROBILI..
TYM PANIOM I PANOM TRZEBA PODZIĘKOWAĆ!
WYJAZD Z SEJMU I SENATU!
NIE REPREZENTUJĄ INTERESU SPOŁECZNEGO? JESTEŚMY DOMINUJĄCĄ SIŁĄ!
TO NIE BĘDZIE MIEJSCA DLA NICH NA SCENIE POLITYCZNEJ I W KRAJU !
WSZYSCY PRZEDSIĘBIORCY JAKO JEDNA RODZINA,MUSIMY SIĘ ZORGANIZOWAĆ..
NAWET JEŚLI ODWAŻĄ SIĘ TO ZROBIĆ,TO ZOBACZĄ GDZIE POLSKA RACJA STANU!
ZWOŁAMY SIĘ DO WALKI PRZECIWKO TAKIM DECYZJOM!!!
NIKT Z NAS NIE WESPRZE W WYBORACH DO PARLAMENTU ,TEGO ,KTO RĘKĘ PODNIESIE W SEJMIE GŁOSUJĄC PRZECIWKO PRZEDSIĘBIORCOM!!!!
KTO ZAGŁOSUJE ZA LIKWIDACJĄ ODLICZANIA VAT-U OD PALIWA I ZA LIKWIDACJĄ KRATKI W AUTKU,TO UPUBLICZNIMY Z IMIENIA I NAZWISKA!
NIE Z PARTII! A Z IMIENIA I NAZWISKA!
ZAPAMIĘTAJCIE TO SOBIE POSŁOWIE! DROGO ZAPŁACICIE ZA TAKĄ DECYZJĘ!
DZIŚ POLACY,ZDESPEROWANI PRZEDSIĘBIORCY,MIKROPRZEDSIĘBIORCY !
POWIADAJĄ WAM: DOŚĆ! DOŚĆ! PRZEBRAŁA SIĘ MIARKA..
OSTRZEGAMY!
A WNIOSKI WYCIĄGNIJCIE SOBIE SAMI...
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI W TEJ SPRAWIE : MÓJ MAIL: helo@interia.eu
POZDRAWIAM NIEUSTRASZONYCH PRZEDSIĘBIORCÓW .
ZAPAMIĘTAJ! W JEDNOŚCI SIŁA ! "ICH JEST 3
ZAPRASZAM!
P.S.:KAŻDY Z POSŁÓW PRZYSIĘGAŁ:
"Uroczyście ślubuję rzetelnie i sumiennie wykonywać obowiązki wobec Narodu, strzec suwerenności i interesów Państwa, czynić wszystko dla pomyślności Ojczyzny i dobra obywateli,...
ZAPOMNIELI? TO WYBIERZEMY TAKICH,KTÓRZY PAMIĘTAĆ O NAS BĘDĄ!
robotnik 007 / 87.248.69.* / 2010-12-03 22:44
zlikwidować te wszystkie kratki w pseudo ciężarowych autach to są jawne kpiny !!!!!!!!!!
Dora55 / 83.23.188.* / 2010-12-03 22:43
Kup srebrne monety bulionowe albo sztabki
ancjent123456 / 83.18.91.* / 2010-12-03 22:39
Dopiero zaczynam działalność i liczyłem ta odliczenia a tu taka niespodzianka Wyrażam stanowczy sprzeciw
ga / 79.162.126.* / 2010-12-03 22:31
Zasada podatku vat jest aby naliczyć vat od sprzedaży i odliczyć od zakupów. Więc co z podstawową zasadą w tym podatku
protestuję
pawello1313 / 193.169.116.* / 2010-12-03 22:31
Czytam komentarze i zgadzam się, że trzeba się rządowi odwdzięczyć za "wydojenie" przy urnach.
Jednak nurtuje mnie pytanie: na kogo głosować, skoro każda partia dba o interesy swoje i rodzin lub znajomych prominentów. Tak samo jak w PO jest w PiS(dworzec Gosiewskiego), PSL(strażak w każdej firmie),SLD (Kaczmarek). We wszystkich "starych" partiach to samo złodziejstwo.
I co tu zrobić, na kogo głosować, żeby coś polepszyć, lub chociaż nie pogorszyć, dla przedsiębiorców?
Radini / 93.26.55.* / 2010-12-03 22:41
Tylko jeszcze UPR została - jedyna partia liberalna o konserwatywnych poglądach, chcąca wprowadzić prawdziwe zasady wolnego rynku.
nilo / 78.9.76.* / 2010-12-03 22:20
Zamiast zająć sie reformami tylko podwyższają podatki. Zobaczymy przy następnych wyborach. Więcej na nich nie zagłosuję! I namówię całą rodzinę żeby na nich nie głosowała! Najgorsze, że nie ma partii, na którą można głosować. Albo oszołomy albo psychiczni! Jak dorywają się do koryta to przestają myśleć!
tenergy / 46.134.29.* / 2010-12-03 22:19
Popieram protest! Najłatwiej ściągnąć pieniądze od przedsiębiorców...
freenet / 78.155.123.* / 2010-12-03 23:03
Czyli jak Prezydent i kierowca a za nimi kipa :D no w sumie ochrona przy drzwiach może biegać :P
prowadząca Firmę. / 62.87.147.* / 2010-12-03 22:40
Od samochodów z kratką czy bez, czyli od osobowych nie powinno się odliczać podatku od paliwa. Powinno się odliczać tylko od takich które mają "bagażówkę" Czyli wszelkiego rodzaju samochody półciężarowe, i takie którymi można przewozić duże ładunki a nie taka kratka w Pandzie. Popieram w tym Tuska, chociaż ogólnie nie jest moim wybrańcem. Jeżeli będzie miał więcej dobrych pomysłów, w tym wyeliminowanie przedsiębiorców prowadzących poza rolniczą działalność z KRUS. To zmienię zdanie o Premierze.
petron / 188.47.171.* / 2010-12-03 22:30
Tak to jest jak sie nie prowadzi żadnego biznesu idzie na osiem godzin i zazdrości że są ludzie bardziej zaradni.
Pozdrawiam
Osobowy 78 / 83.8.162.* / 2010-12-03 22:11
a ja jestem ZA tym pomysłem!!! Przecież wiadomo ,że służbowe auta używane są prywatnie. BMW, audi. lexusy, i inne nawet głupio wyglądają z taką kratką... Koniec tej farsy.
BS$$ / 87.205.112.* / 2010-12-03 22:09
jeśli jest koszt uzyskania przychodu to niech on będzie, jeśli z sekundy na sekundę są zmiany to jak mam rozwijać firmę Państwo kombinuję = ja też!
janek22222 / 83.21.65.* / 2010-12-03 22:09
Oni to maja w nosie. A szara strefa adwokaci i lekarze to święte krowy ich nikt nie ruszy rozdmuchana administracja w Ministerstwach spłókach SA itp. Kominowe rużnice płacowe wielokrotnie przewyższające płace w stosunku do wykonywanej pracy .Kiedy z tym zrobicie pożadek tu juz tylko kosy na sztorc pomogą bo bezprawie i bezchołowie do naszego kraju wchodzi szerokimi drzwiami.
m-53 / 83.24.53.* / 2010-12-03 22:12
Naucz się najpierw chłopcze ortografii. Aż zęby bolą jak się czyta.
www.laptop-tech.pl / 95.41.96.* / 2010-12-03 22:06
jak dobrze że firmę za granice przenoszę bo dłużej się tego nie wytrzyma, polecam wyjazd wszystkim niech budżetówka sama na siebie pracuje i je papier (fakturki za ropę)

Najnowsze wpisy